Supermyggs beste av 2019

Supermyggs beste av 2019

Hvor er de beste stedene for en aktiv ferie? Hva var den beste dagen? Hvor spiste jeg best, hvor trente jeg best og hva ble mitt beste kostholdstips? Her er listen!

DELVIS REKLAME: Mitt første år som profesjonelt aktiv og blogger bød på mer enn jeg hadde drømt om. Dette kan du også oppleve, bare å notere, så here goes:

ÅRETS BESTE DAG

Himmelen var delvis blå. Snøen lå tjukk og lett, siden tung. Men, jeg hadde mitt livs opplevelse med FIRE toppturer på én dag! Min fantastiske skiguide Christian Hemmi var selvsagt innfødt og lokalkjent i høyden, som tidligere medlem av det sveitsiske alpinlandslaget. Vi tråklet oss gjennom de beste bakkene og toppene i Arosa Lenzerheide i februar.

Jeg hadde konstant endorfinrus og adrenalinkick!

ÅRETS BESTE UTFORDRING

Jeg hentet frem min indre skjoldmøy, siktet og skjøt. Kult!

Skiskyting var kjempegøy og vanvittig vanskelig stående etter noen runder skøyting på Biathlonstadioen i Lenzerheide, Sveits. Må prøves én gang i livet!

LES OM SKISKYTING I LENZERHEIDE HER

ÅRETS BESTE UTELUNCH

Under stjernene for skistjerner og mat som gir stjerner

Ulla på Chalet Etoile i Cervinia serverte årets beste lunch! Jeg er bortskjemt med mange gode spiseopplevelser i alpene, så dette henger høyt (ikke sponset). Maten, atmosfæren, servicen, beliggenheten…ALT var sånn det skal være. Swedish + Italian = STARS

ÅRETS BESTE STRAND

Gamle kunster ble som nye i sommer. Yeeha!!!

For 9.gang: Plaka Beach på Naxos ruler igjen og igjen. Her kan jeg jogge, sole, surfe, svømme, lunche og slappe av med gylden finkornet sand mellom tærne. Asurblått hav, melkeveien over meg når solen går ned og RO. Bakom ligger det nok klipper, fjell og stier til å sykle og jogge flotte turer. Min hangout heter Plaka Watersports, med de råeste gutta. Jeg er jo halvt gresk i sjel og sinn.

Bli med meg hit på en ukes megadigg treningsreise med JOMFRUREISER i juni!

ÅRETS BESTE ALPINBAKKE

Girl powder! Foto: @itseriksen

Pudder i sort bakke fra 2800 m.o.h. i Davos med etterfølgende skogskjøring var så digg at jeg drømmer om det ennå. Pudder i alpene er nirvana.

LES OM SKI I SVEITS

ÅRETS BESTE LANGRENNSLØYPER

Skareføre er stuegulv. Langt inne og høyt oppe i Nordmarka, Digg!

Ingenting slår Nordmarka når snøen ligger tjukk nok til at Skiforeningen forbarmer seg over oss med scooterkjørte løyper på åskammene. Start ved Skansebakken og gå oppover til du ser sporene som tar deg vekk fra preppebeltene. Get lost. Eller gå på stuegulv på skareføre hvor du vil!

LES OM LANGRENN PÅ VILLE VEIER

ÅRETS BESTE GRUPPETRENING

Svett av Salsation på NIH Aktiv Convention!

Salsation med Lise Knap under NIH Aktiv Convention ga dansefot, rytmer og sensuelle sambavibber. Bra musikk og så mye moro gjør det til en lek å få kondis! Jeg har seriøse planer om å ta noen timer hos henne i 2020. Dans har ALT i en treningsøkt.

ÅRETS BESTE KOSTHOLDSTIPS

Man tager hva man haver i resteskuffen og kjører full guffe. Yummy!

Jeg begynte å hive rester fra grønnsaksskuffen i blenderen, og har ikke stoppet siden. Ti om dagen i en smoothie bowl blir en smakfull lek. 1/3 bær 1/3 frukt 1/3 grønnsaker og en dash melk/yoghurt. Topp med mandler/nøtter, bananer eller frø så er du der.

Glem alt av kosttilskudd (med unntak av tran kanskje). Dette ruler!

LES MER OM HVORDAN DU LAGER EN GOD SMOOTHIE

ÅRETS BESTE CHILLOUT

Alper, Zermatt, igloo, glühwein, sol og såre lår. OMG!

Igloo Dorf dukker opp på rundt 2000 m.o.h. på diverse fete skisteder i de sveitsiske alper. Har du råd er dette stedet. Du overnatter på skinnfeller i igloen, eller bare chiller’n utenfor i en fluktstol mens du samler krefter til å leke videre. I Zermatts bakgård for eksempel…Hadde jeg hatt en tryllestav skulle jeg knipset meg tilbake dit akkurat nå. Det enkleste er det beste, når det beste er enkelt.

LES MIN GUIDE TIL SKIFERIE I ALPENE

ÅRETS BESTE GAVE = KLESTIPS

Ull og skinn redder liv og glede

Det finnes sikkert tusenvis av vottetyper der ute, men bare EN har forstått komboen tovet ull og skinn. Det er ikke mulig å lage noe mer logisk, fornuftig, funksjonelt, livreddende, bærekraftig og digg. Fryser du av deg fingrene er jo dagen ødelagt. Takk Ortovox!

LES OM HVORDAN DU KLER DEG I KULDA

ÅRETS FORBILDE

Oddvar Brå, Ingrid Wigernæs, Merete Sejersted Bødtker og Liv Arnesen sittende. Årets star struck moment.

Ingrid Wigernæs blir i år hedret med en statue av min venninne og gamle nabo Merete Sejersted Bødtker. Statuen skal stå i Hemsedal, der hun kommer fra. Wigernæs var Norges første og eneste (!) landslagstrener i langrenn. For en dame! Her er hun med polfarer Liv Arnesen og skilegenden Oddvar Brå. For en dag, for en opplevelse å møte disse til lunch i en fantastisk hytte i marka.

LES OM MITT MØTE MED SKILEGENDENE

ÅRETS BESTE MATNYHET

Et lite stykke proteinrikt Norge i en smaksbombe

Villfanget sik fra 700 m.o.h. på flatbrød med rømme var min beste munnfull i år. Takket være entusiastiske og bærekraftige, kulturbærende lokalprodusenter fra Jotunheimen fisk og Gudbrandsvegen.no .

LES OM TUREN TIL GUDBRANDSDALEN

ÅRETS BESTE MORGENSJOKK

Sardinias østkyst er så vakker. Bli med meg i juni!

Vi ankom etter mørkets frembrudd, og det var min første treningsreise for Jomfrureiser. Hit skal jeg igjen, og du kan være med! Tenk å våkne opp, dra gardinene til side og se dette…plutselig. Duftene, lyset, varmen. Jeg måtte klype meg i armen. One of those days.

Meld deg på treningsreise til Sardinia i 24.juni – 1.juli 2010

ÅRETS BESTE PRODUKTER

Hvis jeg skal kåret ett produkt jeg brukte mer i år enn ellers, så er det selvbruning i ulike varianter. Ingen vits å sole seg til hudkreft når man er mye ute i vind, vær og sol. Jeg bruker helst Lancôme selbruningsolje til ansiktet, og denne til kroppen. Og ellers solfaktor 50.

LES OM MINE BESTE SKJØNNHETSRUTINER

TAKK TIL MINE SAMARBEIDSPARTNERE!

L’Óreal Norge for fantastiske produkter fra Biotherm og Lancôme

ProWorkout for de beste treningsklærne jeg har hatt

Davos Klosters Tourism for knallbra skikjøring, skiguider og 5-stjerners hoteller og restauranter i Davos, tog- og flyreiser

Gudbrandsdalsvegen.no for å ha tatt meg med til hjertet av Norges beste matkulturer, felespill, sauer, traktorkjøring, overnatting hos Sygard Grytting og mye annet!

Jomfrureiser for at dere satser på meg som instruktør på treningsreiser for voksne damer også i 2020

My Switzerland for drømmetur til Arosa Lenzerheide!