Verdens beste oppvarming!

Verdens beste oppvarming!

Lei av å trene? Lyst til å ta helgen på en herlig måte? Bare klikk på videoen og bli inspirert til noen nye mooooves!!! Og bli yngre på kjøpet 😉

Jeg får ikke nok av denne videoen! Elsker den! Vil danse sånn! Det er jo knallbra trening, oppvarming og endorfinrush. You name it.

På toppen av det hele er dansing kåret til den aktiviteten som bremser aldring mest effektivt! Årsaken er kombinasjonen av fysisk aktivitet, variasjon og koreografi som utfordrer både hjernen og hele kroppen.

Nylig ble det publisert en artikkel i Frontiers of Human Neurosciences, som kort sagt betyr et fagmagasin for banebrytende forskning på nevrovitenskap (alt som har med hjernen å gjøre). Den het:

Dancing can reverse the signs of aging in the brain

Når du er aktiv på en måte som krever koordinasjon og balanse får du en helt unik helsegevinst.

Hvis du er opptatt av å tenke helhetlig, som vi alle burde være, så er dans både yin og yang. Sensuelt og rolig, vekselsvis med eksplosive attacks! Både fin- og grovmotorisk. Men best av alt: sjelen, psyken, kall det hva du vil, blir sterkt stimulert av at du lar musikken gå inn i deg. Du hengir deg til den, lar følelser flomme ut i kroppen og ansiktet speile det. Se på danseren i midten. Han kommuniserer med hele seg, til oss, til deg.

Dessuten er dans svært endorfinutløsende. Den energien er vilt bra! Det er deilig å være aktiv over 50.

Og til deg som sier du ikke kan danse….Her er en liten intro til stilarter. Velg den du vil!

GOD HELG!