Tre perler i de franske alper: La Clusaz

Et koselig familiested som har fostret noen av verdens råeste frikjørere. For her er det off piste i verdensklasse, side om side med barnevennlige områder, überkule lunsjsteder, og vakre chaleter under den spektakulære fjellkjeden Aravis.

Tre perler i de franske alper: La Clusaz
Rett vest for Mont Blanc ligger mitt favorittsted i de franske alper. Mye snø sørger for frikjøring i toppklassen. Hjemstedet til Candide Thovex
Skålheisen i Combe Torchère tar deg til et stort og lekent off piste område for de erfarne

Et koselig familiested som har fostret noen av verdens råeste frikjørere. For her er det off piste i verdensklasse, side om side med barnevennlige områder, überkule lunsjsteder, og vakre chaleter under den spektakulære fjellkjeden Aravis.


0:00
/

Raskt og lett tilgjengelig fra Oslo

Legg til at La Clusaz ligger under en time med bil fra Genève, som har flere direktefly t/r Oslo. Det betyr mye når man kun har ovale helger å ta av. Tre netter i alpene er nok til å få ski-rus du kan leve lenge på.

Jeg fløy det nye selskapet FLYR, som jeg uhemmet skryter av, uten spons! For de satser sterkt på skiturisme med skibag inkludert, fine tider (retur 17:10 søndag) og knallbra priser. Ja må de leve!

Fra stolheisen i Col de Balme kan man traversere til skiers right, og vippe over kanten her for å cruise i pudder tilbake via en seterbygd til gondolen nede i dalen. I like! (PS: 37 grader i første henget)
Uten filter i Torchére. Guide på vei opp med en gjeng frikjørere.

Lunsjen ruler!

Som matvrak og skifrelst er lunsjen i bakken alltid en høydare. Mitt favorittsted  Café Telemark er overtatt av noen italienere, som overgår forrige eiere, men med mye fransk finesse. På La-Ô La Clusaz har de beholdt de obligatoriske blå dunvestene med retrokule skjerf og solbriller på servitørene, til DJen med spilleliste fra 70- og 80-tallet.

Maten er derimot rykket opp til toppklasse med ditto viner, og klientellet veksler fra überkule lokale frikjørere til snobbete Fusalpdamer fra Annecy og Genéve. De har ikke noe nettsted jeg finner, men du finner dem ved heisen opp Massif de L`Étale ved å tråkle litt rundt via Beauregard og Manigod, for eksempel. Litt kult å måtte stå litt off piste for å finne lunsjen ;-)

Rett ved hovedheisen finner du også tre knallgode restauranter i lekre chaleter med stor uteservering. Prøv La Ferme, Chalet des Praz eller Le Vieux Chalet.

Så der har du et glimt av min alpeoase! Har du spørsmål er det bare å melde, så svarer jeg så godt jeg kan. Lik og del gjerne innlegget. God tur!

Fakta La Clusaz:

5 fjellmassiver, (1100-2600 moh)

84 bakker (7 sorte, 29 røde, 30 blå og 18 grønne)

49 heiser

125 km skibakker

skikort fra 30-43,50 euro for dagskort

frikjøring - langrenn - rando - alpin - ski joering (med hest)

Foto: La Clusaz Aqua Park

Ny aqua-park med Instavennlig ute-innebasseng