Soverynkene forsvant med DMAE

Soverynkene forsvant med DMAE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dermapen får kremen til å gå dypt ned i huden, der den faktisk virker.

Jeg har hatt min sjette behandling i ansiktet. Konklusjonen er at huden er mye bedre. 

Ansiktet har uten tvil fått en skikkelig boost. Da jeg våknet i går morges hadde jeg trykket ansiktet godt ned i puten, slik at jeg våknet med en lang fure…En natt er alt som skal til liksom. Selv om jeg sover på silke.

Solstrålen Helene, med de fæle nålene sine, smilte og fjernet furer og bekymringer som sist! Denne gangen brukte hun en annen metode til å få virkestoffene ned i huden, der de har effekt. Først smurte hun meg med oppstrammende serum som inneholder DMAE  (2-dimethylaminoethanol)  som blant annet finnes naturlig i sild. Men, at et virkestoff forekommer i naturen betyr ikke at det nødvendigvis er sunt, eller virker på menneskehud. Virkestoffer forekommer dessuten ofte i små og variable doser i naturen, men i sterke og nøyaktige doser når de fremstilles i et laboratorium.

DMAE er blitt populært i hudforbedrende behandlinger, da studier viser at det kan minske forekomsten av rynker og virke oppstrammende på slapp hud. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Behandlingene er sponset av Senzie MediSpa på Karl Johan. Jeg står derimot fritt til å mene og skrive hva jeg vil.

Kilder: PubMed artikkel, om anti-rynkeeffekten og oppstrammet hud etter behandling av opptil 3 prosent DMAE: 2005 og 2007

I 2014 ble det utført en studie på rotter, som viste ganske stor effekt av mesoterapi med DMAE på behandling av slapp hud. Studien kan du lese  i PubMed her.

Uansett, jeg tester og tester, og får med meg produkter hjem også. Det går i serumer med C-vit og supermiddelet retinol, som ved hjelp av spesielle transmittere skal trenge ned i huden min for å kunne virke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Produktene er sponset av Senzie MediSpa, der du også får kjøpt dem etter konsultasjon med hudlege eller kosmetiske sykepleier.

Derfor er disse kremene relativt dyre. Rundt 600,- kr. Når du kjøper kremer, bør du se etter høye doser av det aktive virkestoffet, og hvordan det eventuelt skal trenge ned i huden for å virke der det skal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, det gjør litt vondt, for man må visst fortsatt lide for skjønnheten. Det tåler vi jenter! Sinnarynker, og andre dumme rynker, vil vi ikke ha!

Helene snakker om “masterceller”, som betyr cellene som styrer kollagen- og elastinproduksjonen, blant annet. Kollagen er blitt poppis i det siste, takket være aggressiv markedsføring fra helsekostbransjen som pusher disse nye pillene på oss.

– Det har jo ingen hensikt å spise kollagenpiller, for kollagenet vil uansett brytes ned til aminosyrene det er laget av. Disse aminosyrene lager kroppen enten selv uansett, eller man får dem gjennom vanlig kosthold, forteller Helene.

Når jeg googler produktene for litt kritisk info, ser jeg at hun har helt rett.

Det Helene gjør er som tidligere nevnt å perforere huden med bittesmå nålestikk, for å provosere den til å måtte reparere seg selv. Da vil huden øke kollagen- og elastinproduksjonen på egen hånd. Hullene vil også bli mikrokanaler for DMAE (og litt hyalorunsyre) til å trenge ned i mastercellene. Derfor smører hun huden min først, for deretter å bruke Dermapenen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilslutt legger hun på en ansiktsmasse, som inneholder frysetørrede enzymer. De aktiveres ved at hun fukter den.

VIRKER DET?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lett mineralpudder, mascara og lett strøk med en sort øyenbrynspenn (på fargede bryn) er alt som skal til for at en gammal blondine skal bli fornøyd. (Døren bak er dodøren vår! Fra Indonesia)

Jeg ser helt klart at ansiktshuden min er mye strammere og bedre enn før. Soverynkene forsvinner etter behandling, og alt i alt ser jeg MYE bedre ut.

Forbedringen består også i at huden er mindre tørr, gløder, er strammere og med litt jevnere hudtone. Før gikk jeg aldri ut uten foundation. Det trenger jeg ikke lenger føler jeg. Nå holder jeg meg mest mulig i skyggen, for pigmentflekkene dukker uansett opp (det synes på bildet). De skjuler jeg litt med lett mineralpudder.

Den forbedrede huden KAN ha noe med årstiden å gjøre også. Vinteren har svært negativ effekt på min sarte hud, mens økt luftfuktighet i sommerhalvåret hjelper den til å bli freshere. Jeg sørger for nok søvn, spiser supersunt og trener ute, men med solfaktor 50.

20180523_090537

Kissable! Solbriller fra Persol, silkebluse fra Samsøe & Samsøe. Øredobber laget av venninne, Kristin Pitias.

Vil du vite mer om mitt skjønnhetsregime? Les her!