Skjønnhetsproduktene som gir deg glam!

Skjønnhetsproduktene som gir deg glam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å sove på silke er et japansk skjønnhetstriks jeg gjerne følger!

Hvem vil ikke ha solbrun hud, blankt hår, myke lepper og glødende hud, selv midt på vinteren og i livet? Her er produktene som får deg til å skinne som en ung filmstjerne!

Jeg har surfet masse rundt på nettet etter tips og tester rundt kosthold, helse, trening og anti-ageing de siste årene. I tillegg har jeg intervjuet mange i bransjen, testet og lært masse. Det er faktisk jobben min 🙂 Lykken med å være helsejournalist! Listen under er et resultat av dette. Faktisk er den ganske i tråd med en artikkel i TIME Magazine nylig, som heter:

The 27 Best Anti-Aging Tips of All Time

På den listen finner du også kostholdsråd (som å kutte ned på salt og sukker, og øke mengden protein og grønnsaker), slutte å røyke, drikke mindre, sove nok og trappe opp treningen, spesielt styrke. Det er jo dette jeg blogger om 🙂

Men, nå skal det handle spesifikt om hvilke skjønnhetsprodukter jeg har som favoritter. Du lurer kanskje på hvorfor?

For oss blekansikter er det ekstra stas å fremstå som litt solbrune av og til. Det ser unektelig litt friskere ut en den blågrønne fargen vi får etter et par måneders nedfrysing, vindblåsing og vannrett regn rett i fleisen.

Håret mitt blir like knusktørt som huden når gradestokken synker. Den bør jo klare brasene på egen hånd, men sorry, min hud må ha litt hjelp. Blant annet til å bli skrubbet og vasket før den kan skinne som hos en nyfødt. Spesielt viktig ettersom vi blir eldre. jeg liker også å sminke meg litt, og ta vare på min indre Marilyn Monroe 😉 Så da så!

Jeg har prøvd det meste, og etter et halv århundre med produkttesting på utfordrende og aldrende hud, har jeg landet på disse fantastiske produktene. Noen av dem har jeg fått av produsentene eller leverandørene, men jeg hadde aldri anbefalt dem om de ikke funket.

Flere er gamle klassikere, andre er nyheter etter sikkert hundre år med produktutvikling. Vi er kommet et stykke siden 1800-tallets hysterisk gale skjønnhetsregimer. Gudskjelov! Gi meg gjerne tips om hva du sverger til 🙂

RENS OG SKRUBB

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ZO står for Zein Obagi, som er en verdensberømt dermatolog. Du får serien hans kun hos sertifiserte hudpleiere her i landet, men ZO Skin Health selges også over nettet. Jeg ville uansett fått analysert huden min hos en hudpleier før jeg gikk til innkjøp av disse veldig sterke og effektive produktene, som er basert på mye retinol.

Les: Dette virker mot rynker

Jeg har endt opp med å bruke kun ZO serien etter råd fra min kosmetiske sykepleier, og blant favorittene er solkrem faktor 50 (hver dag!) og denne eksfolierende skrubben med ultrafine magnesiumkrystaller. Jeg sier bare WOW!

SOLKREM

2010-06-25 at 17-18-52 (1)

Plaka beach, Naxos. Deilig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oclipse Daily Sheer SPF50 fra ZO Skin Health

Solen skader huden mer enn noe annet. Det vet jeg alt om, som tidligere bosatt noen år under nådeløs sol i Hellas, Iowa og Dubai. Nå vet jeg mye bedre enn å ligge med ansiktet i timevis under skadelig UV stråling. Jeg går konsekvent med caps eller solhatt, sitter i skyggen og smører meg med faktor 50, fra Dermaroller eller ZO Skin Health.

BRUN UTEN SOL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solen er bare ute etter å gjøre oss til levende rosiner, så jeg sverger til sunn juks. Disse produktene er mine favoritter! Jetset Sun gjør deg øyeblikkelig brun med spray. Den har jeg fått av en herlig dame på Frogner, som kaller seg Rebirth of the Princess! NKD SKN (tror det betyr naked skin) er mitt siste funn for mer gradvis farge, og knallbra. Bør påføres med votten som følger med for jevnest resultat. Moussen gir resultater ila 7-8 timer, og kremen er mer dag-for-dag. Jeg har begge 🙂 Tan Organic er en oljebasert tanner som også er veldig fin. Fant den på Shiphol.

MINERALPUDDER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mineralsminke er utvinnet av mineraler og pigmenter som finnes i naturen. Deretter er de sterilisert og pulverisert til pudder og naturlige farger. De gir minimal risiko for hudirritasjoner og allergier, fordi de er laget av kun rene mineraler, helt uten kunstige tilsetningsstoffer som parfyme eller konserveringsstoffer. Her har jeg hudfarget for utjevnende foundation, solbrun for å gi glød, rød for kinnene og et sett med elegante ton-i-ton skygger for bruk i hele ansiktet. Kan ikke leve uten! Det kjekke reiseetuiet og den supre kosten er fra Colorescience. Ellers er visst Jane Iredale best-i-test mineralpudder på nettet. Prøver den neste gang.

VANNSPRAY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maya Water er genialt og gründet av Maya Gulbrandsen. Jeg har jobbet med henne i TV2 i sin tid, og hun er en av våre aller dyktigste sminkører. Denne sprayen kommer med og uten tilsetninger, og jeg har dem alle! De står ved PCn, på hytta og på badet, der jeg fikserer mineralpudderet ovenfor så ansiktet gløder av fukt!

OLJER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg spiser alt av sunne oljer (oliven, raps, nøtter, avokado osv), og smører meg ekstern med disse vidunderproduktene. At de lukter godt i tillegg er et pluss. Kan brukes på hår, negler, ansikt, kropp, øyenbryn, som sminkefjerner og midt mellom beina 😉 (Natusan babyolje uten parfyme). BioOil og Nuxe Huile Prodigieuse er klassikere jeg ikke kan leve foruten! Pluss for at BioOil kommer i en liten flaske egnet til reise.

HÅRKUR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha prøvd det meste på mine lyse, tørre fjoner, fikk jeg endelig tak i dette kultproduktet. Har hørt om det i alle år, men kjøpte det først nylig. Instant addiction! Det lyseblå håndkleet er designet for å samle håret i en turban for tørk. Da sparer jeg håret med minimal føning. Det er laget i bambus, som suger mye mer vann enn vanlig bomull. Pluss for miljøvennlig! Du får den hos Melly Moon.

SILKE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hodepute i antrasittgrå silke og øyemaske fra Melly Moon

Hemmeligheten bak kinesiske og japanske kvinners ekstra blanke hår og fine porselenshud er visst silke. Sier de. Silke er vidunderlig å ligge på, er ganske selvrensende (mindre vask), og gir hud og hår glans mens du sover! Et kjempetips er å alltid ligge på ryggen, for å hindre rynkedannelser. Jeg har en silkepose jeg bruker på overnattingsturer også. Elsker følelsen av å ligge i en silkekokong som holder meg perfekt varm. Den lekre øyemasken fra Melly Moon i rosa silke bruker jeg når jeg flyr. Herlig og lekker!

LEPPER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enda et kultprodukt som har tatt markedet med storm. Jeg har ofte svært tørre lepper om vinteren, og leter og leter etter noe som VIRKELIG funker. Jeg fant, jeg fant! Egentlig laget for brystvorter 🙂

Hva er dine favorittprodukter?

07C460B7-2320-4BD1-BA701B67DB220D64-189C3C13-788E-4EFE-99386764DB2D6E2B