På SYKKEL I PALMA

På SYKKEL I PALMA
Palmer i Palma selvsagt

Mallorca tiltrekker konkurransesyklister fra hele verden, men er også godt tilrettelagt for vanlige syklister. Strandpromenaden til Palma byr på mer enn nok for en aktiv mosjonist.

Vestkysten av Mallorca byr på krevende hårnålsvinger og utsikt som tar den lille pusten du har igjen fra deg.

Er du klar for dagsturer som krever kondis, er Mallorca et paradis av småveier på kryss og tvers gjennom landsbyidyller i utrolig vakker natur. Det håper jeg å oppleve neste gang, for Mallorca er en øy jeg gjerne blir bedre kjent med. Denne gangen var jeg på en rask tur for å teste treningsmuligheter. Sykkel ble et naturlig valg for å komme seg litt rundt.

Alvaro fra “Just, rent a bike” lånte meg en hybrid av landeveis- og offroadsykkel. Perfekt for mitt bruk langs sjøen.

Jeg var heldig å få bo på et lekkert SPA og sportshotell noen kilometer øst for byen. Der boltret jeg meg i noe av det lekreste jeg har sett av treningsstudioer og bassenger. Både innendørs og utendørs. Et tips til deg som ser deg om etter et sted i kort og billig flyavstand for en time-out helg med pleie av kropp og sjel. Se min YOGA FOR FLAT MAGE herfra.

Solen skinte godt, men det var kjølig vind. Perfekt sykkelvær. Å reise til “Syden” utenom sesong anbefales på det varmeste for en aktiv ferie uten fare for heteslag og generell utmattelse. Bonus er god plass, gode priser pluss grønt og skjønt i grøfter og åssider.

Du har mange kilometer med god sykkelvei langs Palma beach.
Ikke rart det er populært å sykle her. Lett å stoppe for å bade, lese en bok på en benk eller nyte en bedre lunsj.

Fra hotellet mitt kom jeg veldig raskt ned på stranden, men tok meg ekstra god tid til å utforske nabolagets mange lekre villaer og hager også. Det gir et annet innblikk til et typisk turiststed å ta en titt bak fasaden. Jo lenger øst jeg syklet, jo mer turistifisert ble det. Derfor anbefaler jeg å sykle mot, og ikke fra bykjernen.

Spansk bestemor lærer barnebarnet å lage god mat fra scratch.
Rett ved flyplassen ligger dette fredede naturreservatet med små viker, spennende geologi og arkeologi.
Mens jeg sykler drømmer jeg om et hus med utsikt og bølgeskvulp til drinken, som her.
Mitt favorittområde er rundt Portixol, bare ti minutter fra flyplassen. Den høye bygningen i bakgrunnen er superlekre Portixol Hotell, med basseng og en svært god restaurant. Anbefales.

Puro Beach Club er stedet for cava, sol og hip lounging. Ikke noe problem med plassen i mai.

Med sykkel kommer du deg raskt rundt til alle de fine stedene, med god tid til lunsj også. Selv er jeg svak for Asian-fusion med sjøutsikt, palmer, sand mellom tærne og alt det der vi digger når vi kommer bleke og slitne fra en lang og mørk vinter. Da dras jeg lett til Puro Beach Club eller Nassau Beach Club.

Nassau har kjempegod asiatisk mat i vannkanten, med den atmosfæren jeg digger når jeg skal være litt skapglamorøs.

Palma by er litt mindre enn Oslo, men det skulle man ikke tro. Rundt 404 000 innbyggere, i byen som de siste årene har fått en svært vakker og turistvennlig fasade mot den lange sandstranden syd, omringet av vakre åssider vestover, og svakt bølgende landskap med lav bebyggelse østover. Midt i byens fasade mot syd (og sjøen) ligger Le Seu-katedralen, omringet av en nydelig gamleby med svært vakker arkitektur og herlig atmosfære.

Nyt bildene og planlegg en oval og aktiv helgetur, om du som meg trives best med næring etter tæring. Spansk mat er verdt det!

Rundt katedralen er det liv og røre, vann, blomster og musikk.
Kanskje lurt å ha med stor sekk for fristelser på sykkelturen…
Lyden av sildrende vann, duften av blomster, synet av palmer, følelsen av het sol….Sååå deilig rett etter klisterføre i marka!
Lurt å titte opp av og til.
Og lurt å titte inn i de små borggårdene som det er flust av i gamlebyen.
Tapaz og cava-stopp i gamlebyen er ikke å forakte

Sponset: Takk til Spanias Turistkontor i Norge og Just rent a Bike.