Norske kvinner har verdens hotteste undertøy

Norske kvinner har verdens hotteste undertøy
Jeg anbefaler det beste, så her er det ingen spons. Peruansk alpakkaull i legg- og håndleddsvarmere. Brynje mesh-ull i longs og overdel. Innerste sokker i ull fra Devold, ullbuff fra Svalbard.

Det er på tide å kle seg til ekstremkulde. Her er plaggene som holder deg varm innerst.

Skeikampen 8. januar 2016

YR melder i disse dager om sprengkulde. Vel…alt er relativt. Bildet over er fra januar 2016. Da dro jeg opp til Skeikampen i knallsol og rundt tjue minus. Skiftet klær på doen der veien stoppet. Et par hundesleder var alt av liv. Det ble minst tre lag, og selvsagt ull. Så langet jeg ut i det frosne eventyret, dønn alene på nypreppede løyper i naturens arktiske skulpturpark. Jeg tipper tempen var nede i 23 kalde mot kvelden, for jeg gikk i timevis. Da ventet varm hytte hos gode venner. Det som frøs mest var nesen!

Selv om du bare skal kjøre bil over en lengre strekning midtvinters, så må du ha med nok varme plagg. Folk med motorstopp har omkommet av kulde.

Endelig har noen laget en solid ull-BH for oss med store bryster. Takk Kari Traa! Ull-bokser fra Nordheim, med ekstra lag i gylfen. Leggvarmere i alpakka fra Peru.

Rekorden min er skitur i 27 minus. Det er endel år siden, og jeg kavet meg vei innover Nordmarka iført vadmelnikkers og tjukke hjemmestrikkede gensere. De med mønster fungerer jo som to-lags.

To lag sokker er lurt. Tynne ull innerst og nikkersstrømper utenpå, eller et par sokker til pluss leggvarmere.
Myk og varm i Brynjes uslåelige slager. Ullmesh. Husk å vaske ull med Milo, som ikke fjerner det viktige ullfettet lanolin i plagget.

For noen år siden tok jeg mine to sønner med kompiser til Jotunheimen tidlig i februar. Kulda var også da nede i 26 minus, på Tyin, der vi trasket avgårde i henholdsvis løssnø og wieselspor til Fondsbu.

Vi var godt kledd, men måtte periodevis ut å tråkke i løssnø for å få nok kroppsvarme. Jotunheimen i -26C februar 2013.
Sprengkald solnedgang i Jotunheimen -26C, februar 2013

Sprengkulde gir fantastiske naturopplevelser, og spesielt i solnedgangen. Da farges himmelen i sjatteringer du aldri ser ellers. Turen ble en artikkel som både NRK og DNT publiserte. Stas! Og gutta, de fikk seg et minne for livet, for på denne turen ble de til friluftsmenn.

Derfor skal du ikke la deg skremme av gradestokken.

Kle deg lag på lag. Jeg sverger til HUNDRE prosent ULL. Minst to lag og vindtett utenpå, så er du safe. Ull har spiralformede fibre som suger fuktighet og gjør kroppsvarmen om til et isolerende luftlag. I tillegg er ull antibakterielt. Du kan gå med det i dagevis når vaskemulighetene er ikke-eksisterende.

Lag TO. Denne ulltrøyen fra Brynje er to-lags med langt liv, hals og hull til tommel. bedre blir det ikke.

Briller beskytter hornhinnene og kuldekrem huden. Kuldekremen må være rent fett uten vann, som jo fryser til is og gjør vondt verre.

ULLbuff er et must, det er også ekstra ulltøy i sekken. Du må ikke finne på å gå ut i sprengkulde uten alt av nødutstyr og ekstra plagg i sekken.

Chiller’n etter lang skitur. Ull-longs og overdel fra min sponsor ProWorkout. Laget i supermyk og behagelig miks av ull, bambus og elastan. For kaldt til å ha ute i sprengkulde synes jeg, men utrolig digg ellers. Kult belte fra MAUD. Vesten i tibetansk lammeull har jeg laget selv 😉 (Bildene bak er av Ferdinand Finne)
Varm chai i en tekopp designet av barna, gjør godt i en sliten og kald kropp.

En fyr jeg traff nylig, som hadde bodd noen år i Danmark, sa til meg at den norske naturopplevelsen er så sinnsykt bra, fordi vi vet vi kan dø.

Tygg litt på den. Man against nature. Det gjør noe med deg når du vet det er alvor og må mobilisere noen urinstinkter, sunn fornuft og kontroll på følelsene.

Da snakker vi ekte naturopplevelse.

Imponer deg selv da vel 😉

GOD VARM TUR!