Når naturen får min egen alder

Når naturen får min egen alder

aktivover50 høstTid for å fly ut i fargeskrinet, nyte Nordens supermat og kjenne på energien i perfekt temperatur og skogbunn. Høstskogen er ditt beste SPA!

Jeg ser året som et speil av livet. Våren er spirende nytt liv. Sommeren er den livsbejaende ustabile ungdommen, full av frukt. Vinteren en stille og magisk alderdom. Høsten er erfaren, fargesprakende modenhet! Der vi over 50 er nå.

høst jogging aktivover50.no

Nå er Nordmarka på sitt mest fargesprakende. Her løper jeg mange ganger i uken.

Og vet du hva, dette er den beste tiden! Våren skal liksom være den vakreste. Det er den jo på mange måter, men samtidig så full av skyhøye forventninger. Sommeren kan bli full av skuffelser, etter evig jakt på sol, forelskelse og opplevelser som bør toppe året. Tiden vi reiser bort til noe vi har en urolig fornemmelse av at vi MÅ finne i flyavstand fra dørstokken.

Vinteren er kald og sur, for mange. Snø, kulde og mørke er livsglede for viderekomne. Høsten derimot, den er så raus, robust og rik! Vi er fulle av ny giv etter en lang og varm sommer. “Alle” er hjemme.

høst aktivover50

Årets høyballfarge er GULT (til inntekt for Barnekreftforeningen!). Rosa er “so last year”.

høst aktivover50

Naboen har det fineste rognebærtreet

Jorden anger av tertiære, jordlige dufter, akkurat som i tunge rødviner (Tenk Amarone, Rioja og Bordeaux). Vi kler oss i lune, gode gensere, tweed og skjerf. Kryper opp i sofaen med te og kakao. Gleder oss til får-i-kål og supper. Drar til fjells og skogs. Kalenderen er åpen. Det er tid for hyggelige og enkle middagsselskaper. Langt unna de store festlighetene i juni, august og desember.

Høsten er god som en gammel favn.

aktivover50

Sørkedalsrypene på vei ned Lønnåskollen etter torsdagsturen fra Skansebakken til Mærraskallen via Abbortjern og retur.

Hver torsdag morgen løper jeg med gjengen min, og akkurat idag ble en favoritttur. Akkurat passe temperatur.

aktivover50 jogging

Jeg elsker Inov8 Xtalon terrengsko med skikkelig gummisåle. Lette og fine. Fikk de billig pga fjorårets farger, men de er jo bare SÅ match i høstskogen!

Litt vått, litt sol, ingen vind, masse farger og vått løv på bakken som lå som en mosaikk foran flyvende føtter. Terrengløping er sinnsykt bra for ALT. Mer om det en annen gang, men du kurerer og forebygger skader, får en boost av lykkehormoner (seriøst) og store naturopplevelser som bonus.

aktivover50

I min nye 79,- kroners jaktavstøtende refleksstripet tights. Elgjakta er jo igang! Ellers er ulltrøye og ullsokker et must nå. Pluss ullhansker for oss med likfingre.

HØSTMAT ER SUPERMAT!

Klikk på bildene for oppskrifter på matbloggen min GULLIMUNN.com

høstmat gullimunn aktivover50

Back to the roots folkens.

NYT markens grøde for høye middager som er enkle men supersunne. Rotgrønnsaker er noe av det mest næringsrike vi kan spise.

høstmat (1) gullimunn akrtivover50

Gresskar er skikkelig supermat! Rik på ulike karotenoider, fiber, vit C og E, potassium, magnesium og pantotensyre. Takk indianerne.

Stappfulle av viktige mikronæringsstoffer, vitaminer og mineraler.

kje gullimunn aktivover50

Kje på rotgrønnsaker er en knallsunn delikatesse. Og så enkelt da! Du kan erstatte kje med lam eller vilt.

høstmat (1) gullimunn aktivover50

Denne vinterlige supermatsalaten er spesielt egnet til utholdenhetsløpere pga rødbetene og blodappelsinene som virker svært gunstig på blodet. Valnøtter og feta bidrar med sunne oljer og proteiner. Klikk på bildet for oppskrift.

Lam, geit og vilt er magre proteiner som musklene elsker. Sjømaten er i sesong, rik på sink og viktige omegaoljer, blant annet.

ENJOY!

Blogglistenhits