Når naturen får min egen alder
Tid for å fly ut i fargeskrinet, nyte Nordens supermat og kjenne på energien i perfekt temperatur og skogbunn. Høstskogen er ditt beste SPA!
Jeg ser året som et speil av livet. Våren er spirende nytt liv. Sommeren er den livsbejaende ustabile ungdommen, full av frukt. Vinteren en stille og magisk alderdom. Høsten er erfaren, fargesprakende modenhet! Der vi over 50 er nå.
Og vet du hva, dette er den beste tiden! Våren skal liksom være den vakreste. Det er den jo på mange måter, men samtidig så full av skyhøye forventninger. Sommeren kan bli full av skuffelser, etter evig jakt på sol, forelskelse og opplevelser som bør toppe året. Tiden vi reiser bort til noe vi har en urolig fornemmelse av at vi MÅ finne i flyavstand fra dørstokken.
Vinteren er kald og sur, for mange. Snø, kulde og mørke er livsglede for viderekomne. Høsten derimot, den er så raus, robust og rik! Vi er fulle av ny giv etter en lang og varm sommer. “Alle” er hjemme.
Jorden anger av tertiære, jordlige dufter, akkurat som i tunge rødviner (Tenk Amarone, Rioja og Bordeaux). Vi kler oss i lune, gode gensere, tweed og skjerf. Kryper opp i sofaen med te og kakao. Gleder oss til får-i-kål og supper. Drar til fjells og skogs. Kalenderen er åpen. Det er tid for hyggelige og enkle middagsselskaper. Langt unna de store festlighetene i juni, august og desember.
Høsten er god som en gammel favn.
Hver torsdag morgen løper jeg med gjengen min, og akkurat idag ble en favoritttur. Akkurat passe temperatur.
Litt vått, litt sol, ingen vind, masse farger og vått løv på bakken som lå som en mosaikk foran flyvende føtter. Terrengløping er sinnsykt bra for ALT. Mer om det en annen gang, men du kurerer og forebygger skader, får en boost av lykkehormoner (seriøst) og store naturopplevelser som bonus.
HØSTMAT ER SUPERMAT!
Klikk på bildene for oppskrifter på matbloggen min GULLIMUNN.com
NYT markens grøde for høye middager som er enkle men supersunne. Rotgrønnsaker er noe av det mest næringsrike vi kan spise.
Stappfulle av viktige mikronæringsstoffer, vitaminer og mineraler.
Lam, geit og vilt er magre proteiner som musklene elsker. Sjømaten er i sesong, rik på sink og viktige omegaoljer, blant annet.
ENJOY!