Nå skifter jeg navn fra Aktiv Over 50 til SUPERMYGG

Nå skifter jeg navn fra Aktiv Over 50 til SUPERMYGG
SUPERMYGG i ett av sine elementer

Jeg håper å nå frem til flere under 50, og har lenge ønsket et unikt navn som er lett å huske. Dessuten er det absolutt meg.

ABSOLUTT SUPER

Jeg blir kalt Mygg privat, og har tidligere skrevet boken SUPERMAT på Kagge Forlag i 2006. Ikke supermat som i pulver, men som i havregryn, løk og linser. 20 råvarer med høyt næringsinnhold.

Det er lenge siden jeg skrev boken, men den er like aktuell, og like uangripelig virker det som. Jeg driver ikke med pseudovitenskap. Min gode helse og sterke, slanke kropp er i stor grad resultat av kostholdet mitt.

LES MER: SLIK FORMER DU KROPPEN MED RIKTIG TRENING OG KOSTHOLD UANSETT ALDER

At jeg har fylt 50 betyr ikke at jeg bare skal nå frem til folk på min egen alder. Tvert imot er jeg altfor “ekstrem”, og derfor tenker jeg at hvis du er rundt 30 så er du sykt heldig som følger meg NÅ. Da kan du få vite alt som skal til for at du kan fortsette å være 30 i kroppen og hodet resten av livet.

Besøk et par sykehjem så blir du skvetten nok til å ta dette på alvor. (Jeg har jobbet i helsevesenet. Mye trist å se)

ABSOLUTT KLØENDE STIKK

Litt løs magehud etter to fødsler i høy alder (36 og 38), men det syns ikke alltid så godt som her. Magen er vårt mest følsomme organ. Den lever sitt eget liv, skaper faktisk liv, blåser seg opp som en diger ballong eller henger som en slapp geip. Tar seg plutselig sammen og ser skikkelig bra ut. Skriker eller jubler og kan fylles med sommerfugler og champagnebobler. Bak ligger det nok muskler til å bære det meste.

Jeg stikker nok av og til. Når noen mener kvinner over 50 ikke kan vise seg i bikini (med mindre de er overvektige…og såkalt body positive), og når jeg møter på folk som er svært påståelige om helse og trening, uten fagkunnskapen. Vitenskapen stiller alltid spørsmål, og jeg digger Sokrates! Gode spørsmål er viktigere enn å ha svar på alt. Nå er jeg utdannet både kostholdsveileder og PT, og elsker å lære mer og mer! Kunnskap er ferskvare, men samtidig er mye fastslått en gang for alle. (Jorden ER rund, muskler MÅ ha protein og du kan ikke bli slank om du spiser mer kalorier enn du forbruker.)

Når jeg stiller meg kritisk til alternative påstander blir jeg kalt bastant, men egentlig er det jo helt omvendt. Jeg tror ikke på noe før det er bevist vitenskapelig, men er selvsagt åpen for det man ennå ikke vet. Som at jeg kan stramme opp den nevnte magehuden (og det virker sånn, sakte men sikkert!)

Alder er bare et tall, og vi KAN bremse mange aldringsprosesser med riktig trening, kosthold og søvn.

ABSOLUTT FLYVENDE

Et av mine favorittsitater

Jeg elsker utfordringer og eventyr. Mitt treningsregime varierer fra å fly Nordmarka rundt, året rundt, til å fyke ned pudder offpist i alpene, padle til havs, prøve paragliding, windsurfe som en pil i sterk vind, hoppe, sprette, danse og hoie. Livet er for kort til å slutte å leke.

ABSOLUTT IRRITERENDE

Jeg elsker å windsurfe!

Det gjør mange på min alder slitne og resignerte, men jeg prøver å vise at det ikke handler om alder i det hele tatt, bare om innstilling. Jeg er oppdratt av en mor som er rene forsikringsselskapet. Alt jeg ville, og fortsatt vil finne på, blir møtt med formaninger og bekymringer om alt som kan skje. “Det er for farlig”. “Det er du for gammel til nå”, “har du noe greie på det da?” og “du kan bli syk av kjøttetende bakterie/flått/heteslag/kulde/rambolyose…(puh!)” så jeg bestemte meg tidlig for å lukke ørene og stå på samma hva jeg støtte på. Det ble ikke hanggliderkurs og Interrail, og da la jeg meg under sengen og hylte.

Da jeg fikk egne unger oppdro jeg dem motsatt, og ser til min store glede at jeg kan fyke til havs bak sønnene mine på brettet, beundre dem i salto når jeg halser etter i løssnøen i alpene, og se fantastiske bilder av neste generasjons evne til å forsere klatrevegger i soloppgang og -nedgang. (Jeg er dessverre høyderedd). De spiser blekksprut og salater som om det var godteri, og vil heller ha årgangsvin og vann enn rusbrus.

Når folk sier at noe ikke går, fordi de ser for dårlig, er stive, har dårligere reaksjonsevne, orker ikke lenger og at sexy er “so last 10 years”, ser jeg på dem med et fandenivoldsk blikk og tenker “your loss, not mine”. Paralympicsdeltagere er mine nye rollemodeller.

Nå er jeg gira på plyometrics, blant annet (spensten er definitivt tilbake) og kjenner at leddene har hatt jæ… godt av at jeg giret opp treningen for et par år siden. Nå er de som nysmurte urverk av beste merke.

Også en mygg liker skjønnhetspleie. Tenker at naturen har skapt oss som IKEA-pakker. Vi må skru oss sammen på egen hånd, og drive jevnlig vedlikehold og finpuss for å vare så lenge som mulig.

Vil du følge meg, blir det som å følge en Supermygg. Vi liker å være i flokk innimellom, så velkommen!