Hudpleie i kulde - dette har jeg med til alpene

Hudpleie i kulde - dette har jeg med til alpene
Veldig lyserosa lepper med Burt’s Bees ūüėČ Laget med bivoks.

Sart hud blir s√¶rlig utsatt i store h√łyder med mye sol og skarp kulde. Det hjelper ikke med bare ull-buff, her er produktene jeg bruker for beskyttelse og pleie.

RENS

Jeg renser √łyesminke med Bioderma, som er sk√•nsom og kommer i liten reisest√łrrelse. Deretter renser jeg huden morgen og kveld med ZO Health som er en hudpleieserie rik p√• retinol, som jeg har skrevet om f√łr. Etter rens (med enten gel√© eller eksfolierende magnesiumskrubb) bruker jeg til daglig glyserol pads og deretter har jeg p√• serumet ZO Health Daily Power Defence.

Solbriller beskytter b√•de hornhinner og sart hud. Solpudder fra Colore Science, serum i reisest√łrrelse fra ZO Health, magnesiumskrubb til ansiktet fra ZO Health og rensevann fra Bioderma til √łyensminke. Ullskjerf i kashmir.

Serien fås kun gjennom sertifiserte hudpleiere og sykepleiere. Retinol er noe av det beste og sterkeste man vet som virker forebyggende og tildels reduserende på rynker. Produktene har jeg fått delvis sponset av Caroline Morel, som er kosmetisk sykepleier på Aleris-Colosseum.

LES: DETTE VIRKER MOT RYNKER

SOLBESKYTTELSE

Solen er hudens verste fiende, og jeg er n√łye med √• alltid beskytte meg. Colore science har et mineralpudder faktor 50 som er super √• ha i lommen. I l√łpet av en hel dag i h√łyden m√• jeg pudre et par ganger. Leppene beskytter jeg med ikke-vannholdige fete stifter, som Lypsyl, Burt’s Bees eller Cosmoderma. Det t√¶rer veldig p√• leppene √• fyke ned fjellsider i skarp luft og kulde, og jeg hamstrer ulike leppepomader med h√ły faktor. Mitt siste funn er denne multistiften fra Sveits, til b√•de lepper, nese og kinn:

B√•de stift og krem i ett. Lukter godt, gj√łr godt.

SMINKE FOR AKTIVITET

Sminke holder jeg på et minimum. Det er mer enn nok som skal få plass i kofferten, og pakkelisten min inneholder opptil to lag ull innerst til ytterst, lett dunjakke, stor dunjakke, lette Moonboots med ullfór, kosebukse, innesko, hjelm, skiutstyr og briller. Men det er fint å ha noe da, og jeg holder meg til produkter som tåler mye vind og vær, og kan brukes på for eksempel både lepper og kinn.

Vannfast mascara fra Urban Decay, rouge/leppestift fra NARS i fargen Orgasm, foundationpudder og solpudder i hudvennlige mineraler fra bareMinerals. Glitrende √łyenskygge fra Isadora, setting spray fra Urban Decay, kost fra Colore science og lue i varm, tett ull fra Ortovox.

Jeg bruker for tiden vannfast mascara fra Urban Decay, pluss litt farge p√• leppe og kinn i en og samme fete stift fra NARS i fargen Orgasm. K√•ret til en av verdens mest flatterende ūüėČ Navnet hjelper ogs√•…S√• bruker jeg bare mineralpudder, for eksempel fra bareMinerals og en n√łytral √łyenskygge, som gullglitter fra Isadora. Mitt siste funn er en setting spray fra Urban Decay, som setter sminken, slik at den holder seg p√• plass hele dagen, uansett sn√ł, svette, vind og vann.

Smil til solen og den smiler til deg!