Gjør hud og kropp sommerklar nå

Gjør hud og kropp sommerklar nå
Mikroorganismer som skal regenerere huden.

REKLAME: Trening, kosthold, helse og skjønnhet henger helt sammen. Det merker jo vi over 40 godt. Nå er jeg så heldig å få teste ut nye produkter, og gir min ærlige mening selv om jeg sponses. Det første du bør gjøre er å få en hudanalyse, for ingen av oss har like hud.

Huden er vårt største organ, men hvor godt tar du vare på den? Ansiktet er spesielt utsatt, og er jo også vårt sterkeste signalapparat. Alt vi hører, ser, føler og smaker uttrykkes. Ikke rart vi er opptatt av utseendet! På godt og vondt.

Overdreven soling, røyking, mangel på søvn, dårlig kosthold med mer, avtegnes. Hver dag skiftes celler, og det gir DEG en mulighet til å endre på hva som synes og ikke med årene. Men det gjør hudpleie også svært individuelt. Det som funker for andre funker kanskje ikke for deg. Noen har fetere hud med årene, andre tørrere. Noen får masse rynker, andre ikke.

Kosthold, klima, fysisk aktivitet og gener spiller alle stor rolle for hvordan huden din er. Derfor bør du ta en personlig hudanalyse for å pleie den riktig.

HVOR GAMMEL ER HUDEN DIN?

HURRA! Jeg er 29 i huden!!! Det er lurt å analysere huden før du går til innkjøp av dyre behandlinger og kremer. Vet du hvordan det egentlig står til?

Når man føler seg som 25 i sjel og kropp, men ansiktet virker MYE eldre, skjer det en mismatch. Det du gjorde for 20 år siden synes attpåtil først nå…Vi som vokste opp på 60- og 70-tallet gjorde det som er VERST av alt: Overdreven soling.

Jeg fikk en avtale med Kaja hos Biotherm på Steen & Strøm, og hun analyserte huden min med et spesielt kamera, som gikk tett inn på huden. Så ble bildet analysert elektronisk, og også sammenlignet med gjennomsnittet for min alder.

Kurvene viser hvordan huden vil utvikle seg med og uten et godt hudpleieregime

Hun så på elastistet, fuktighet, porestørrelse, rynketetthet- og dybde, rødhet og litt til.

Her gir Kaja meg en test på Biotherms siste innovasjon med Life Plankton. Jeg så faktisk effekten med en gang på håndflaten, og kjente også en deilig frisk fuktighet i huden etter at hun smurte meg. Nå bruker jeg noen dråper i ansiktet hver morgen og kveld.

Dette er Life Plankton ELIXIR:

Biotherm oppdaget virkestoffet i 1952, og har siden tatt 6 patenter i løpet av 30 år med forskning på denne levende mikroorganismen. For at virkestoffet skal trenge gjennom hudbarrierene må molekylene være små nok. Det skiller ofte dyre kremer fra de billige.

Konsentrasjonen av mikroorganismen i denne nye serien er fem prosent. Det er ganske høyt. Den inneholder også hyaluronsyre. Det er hudens eget fuktighetsmiddel, som dessverre minker med alderen.

Life plankton EYE

Rundt øynene er huden fire ganger tynnere enn ellers i ansiktet. Derfor oppstår rynker og sagging raskere her. Ved å bruke Life Plankton EYE , som du klapper forsiktig på øvre del av øyelokk og øverst på kinnbeina under øyet, trenger løsningen inn der den skal ha effekt. Huden skal bli glattere og sterkere, og de lover synlig bedring etter åtte dagers bruk.

Virker det?

Umiddelbar effekt. Håper det varer…

Jeg har såvidt begynt med dette, men allerede etter noen få dager kjenner jeg faktisk at huden liksom “vibrerer”. Som om den har nytt liv. Seriøst! Så skal jeg følge nøye med på huden fremover, og beskytte den godt mot påskesolen.

Mitt nye hudpleieregime for vår og sommer:

I hele vinter og høst har jeg brukt relativt sterke retinolprodukter fra ZO Skin Health. Nå ble jeg anbefalt å ta en pause fra dem, siden retinol gjør huden mer sårbar for sol.

Morgen: Rens med ZO Skin Health, deretter glyserol pads fra ZO Skin Health. Life Plankton Elixir og Life Plankton Eye fra Biotherm. Dagkrem fra Biotherm og solkrem faktor 50 fra ZO Skin Health.

Solen er hudens verste fiende, så jeg sverger til selvbruning. Denne gir nydelig farge og glød.

Kveld: Rens med ZO Skin Health. Life Plankton Elixir pluss EYE fra Biotherm. Selvbruningsolje fra Lancôme i ansiktet og selvbruning med Flash Bronze på kropp (spesielt armer og bein)

Friskt og vitaliserende for vår og sommer. Parfyme og dusjgelé

I dusjen nikoser jeg meg nå også med skrubb, mousse og body lotion fra Biotherm i gul eller grønn serie med henholdsvis marine dufter eller frisk grapefrukt og ingefær.

Hva du kan gjøre med livsstilen din for å bedre huden:

Når du trener, spesielt ute, gir du huden en boost, men også litt juling. Derfor bør du alltid beskytte deg med høy solfaktor, briller, lue osv. og fete kuldekremer om vinteren, fordi vind og kald luft virker svært uttørrende.

Dette skjer med huden når du trener:

Visste du at du kan ha en metabolsk alder som er halvparten av din egentlige alder? Vi som trener mye og riktig kan ha kropper som er rundt 25-30 år, selv om alderen er dobbelt så høy. Lav hvilepuls og god styrke avspeiles også i huden.

  • Økt blodgjennomstrømming (høy puls) gir økt næring til alle kroppens celler, som igjen gir bedre glød.
  • Øker forbrenning er som å trimme kroppens motor. Avfallsstoffer tas bedre og raskere ut av kroppen. Huden blir friskere.
  • Stress har mange uheldige virkninger på kroppen, og det synes på hud, hår og helse. Trening er sterkt stressregulerende og dempende, fordi “fight & flight” hormonene som gjør deg stresset øker blodsukkeret og kolesterolnivåene, som du bare blir kvitt ved å øke pulsen.
  • Du sover bedre, og huden har svært godt av at du restituerer skikkelig med 7-8 timer søvn hver natt. Restitusjon er kroppens foryngelse- og forbedringsfase, på cellenivå.
  • Riktig trening gir større muskler, som får deg til å se bedre ut, fordi kroppen strammes opp innenfra.

Maten som huden din blir bedre av:

Skjønnhet kommer via maten også 🙂

Foruten trening er kosthold kjempeviktig. Du kan ha dårlig hud selv om du trener som en toppidrettsutøver. De negative effektene av mye salt, sukker, fett, alkohol og røyk vil synes godt, uansett hvor aktiv du er.

  • Aldrende hud mister fuktighet, så få i deg nok væske. Ikke bare med vann, men gjennom frukt og grønt. Spis agurk, ananas, vannmelon, sitrus, spinat og andre vannholdige råvarer gjennom dagen. Alkohol er dessverre dehydrerende, så drikk alltid mye vann hver gang du drikker alkohol. Annethvert glass er en fin regel.
  • Sild inneholder DMAE som kalles naturens botox. DMAE (dimethylaminoethanol) sies å virke noe oppstrammende og betennelseshemmende på huden, men skal også ha effekt på bedre nevrologiske funksjoner (det forskes på DMAEs rolle som forebyggende for bla Alzheimer og for bedre idrettsprestasjoner)
  • Gi huden gode, sunne oljer gjennom fet fisk, mandler, valnøtter, avokado, olivenolje, rapsolje med mer. Det er mer effektivt å smøre huden innenfra enn utenfra.
  • Noen urter, som ingefærrot og gurkemeie, inneholder stoffer som virker betennelseshemmende.
  • Det vrimler av gode råd for anti-ageing matvarer, og på topp ligger granatepler, ananas, blåbær, laks, grønnkål, spinat, olivenolje, grønn te, vannmelon, sitrus og avokado. Jeg sørger for å få i meg det meste på denne listen gjennom mine daglige smoothies og salater, snacks og tilbehør til middag.

Produktene er sponset av L’Orèal Norge, men jeg står fritt til å skrive og mene hva jeg vil og effekten av dem.