Dette var mest populært i året som gikk

Dette var mest populært i året som gikk

Bloggen min ble påbegynt i januar, og tanken var at jeg skulle inspirere alle over 40-50 år (og gjerne yngre!) til å trene mer. Helst ute. Men også ta vare på helsen med sunt kosthold. Pluss litt skjønnhetspleie. Hvilke emner ble de mest leste og delte?

De fleste av dere leser bloggen min på en søndag kl. 20:00. Jeg har postet 131 innlegg. I oktober toppet interessen seg, hvilket skyldtes at det var måneden jeg var mest aktiv med 17 innlegg. Jeg har få følgere, men nær 13 500 har vært innom bloggen med stor interesse, for de fleste leser mer enn to innlegg hver. Facebooksiden når ut til mange tusen, og innleggene likes og leses av mange hundre nesten hver gang. 

Det dere likte mest av alt var:

DE MEST SØKTE EMNEORDENE I REKKEFØLGE

  • SEX & SKJØNNHET
  • BREMS ALDRING
  • RYNKEBEHANDLING
  • ALDRENDE HUD
  • RETINOL
  • PIGMENTFLEKKER
  • RYNKER
  • STRESS
  • DERMATOLOGI
  • AKNE

DE MEST LESTE BLOGGPOSTENE

Dette virker mot rynker, men…

Morgensolen treffer meg etter morgenbadet! Uansett vær er dette den beste måten å starte dagen på synes jeg.

Slik former du kroppen med riktig kosthold og trening uansett alder

Hudpleie som VIRKER mot aldrende hud!

Fem S’er som gjør deg eldre før tiden

Etter stikkene med Mesoterapi, setter hun igang med Dermapen, som føles mye bedre. Puh! Men, det er som å bli slipt med tynt sandpapir altså.

Jeg tester dermapen og mesoterapi mot slapp magehud, i døll truse.

Hmmm….jeg vil jo helst at dere leser, liker og deler treningsartiklene mine, siden trening er det jeg driver med. Ikke fordi jeg er imot skjønnhetspleie og slikt, tvert imot. Du kan derimot ikke få fin, glødende hud og et ungt utseende av skjønnhetsbehandling alene.

Det aller viktigste er å være fysisk aktiv, spise sunt og tilbringe mye tid ute. Vekk fra tørr inneluft, forurenset byluft og kontorer fulle av stressende støy og dårlig inneklima.

Min skjønnhetspleie fungerer kjempebra fordi jeg hadde et dårlig utgangspunkt i solskadet hud og genetisk tørr vinterhud med atopisk eksem. Alt det er borte, takket være blant annet retinol, dermapen, mesoterapi og gode skjønnhetsrutiner morgen og kveld. Så ja, jeg forstår veldig godt de som likte og delte disse postene. Det er så mye fake news i skjønnhetsbransjen så jeg takker for tilliten! 

Et ungt og friskt utseende i høy alder skyldes en kombinasjon av tre ting: Kosthold, fysisk aktivitet og skjønnhetspleie.

Men akkurat HVA som er det sunneste kostholdet, den mest effektive treningen og den synlig virkende skjønnhetspleien, det er tusenkronerspørsmålet. Derfor blogger jeg. Det har brakt meg på en utrolig inspirerende og lærerik reise! 

BEDRE SMINKE OG KOSTHOLD MED KUNNSKAP

Nå sminker jeg meg kun med produkter laget av mineraler som ikke skader huden. Soling er ikke lenger tema, og jeg beskytter meg godt, også mot tørt og iskaldt vinterklima. Jeg røyker ikke og spiser sunnere enn noensinne. I år ble jeg også ferdigutdannet kostholdsveileder. Mine super-smoothies er blitt min daglige næringsbombe, som booster hud, hår og generell helse. Jeg sørger for å få i meg mer enn nok grønnsaker, frukt, nøtter, magre proteiner og sunne oljer som styrker huden innenfra. 

TRAPPER OPP TRENING – MED VARIASJON

Men ingenting slår effekten av å være fysisk aktiv. Fra å ha ambisjoner om å trene 4-5 ganger i uken, har jeg øket til minst en halvtime om dagen. Det gir absolutt ingen fare for overtrening, for det er fortsatt under hva vi mennesker er skapt for å tåle. Det handler også om å variere mellom styrke, utholdenhetstrening, belastning og mengde. For ikke å snakke om nok søvn og restitusjon.

STØRSTE FORSKNINGSNYHET I ÅR

I år kom den tredje store kunnskapsoppsummeringen fra World Cancer Research Fund. De samler tusenvis av enkeltstudier, og kan derfor mer enn noen annen forskning nærme seg sannheten om hva som virkelig virker. Blant annet mot ALDRING. Rapporten kan du lese her: 

Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer:
a Global Perspective

KONKLUSJON: Fysisk aktivitet er OVERBEVISENDE forebyggende og behandlende mot spesielt kreft og andre livsstilssykdommer. Kalorirestriksjon er en god runner up. Fem kilo for mye er greit.  Mer enn det øker risikoen for dårligere helse.

Sykdom og plager er noe som markeres godt på kroppens utseende, inkludert ansiktet. Hvis du har det bra og er sunn vil det avspeiles i huden din, vårt største organ. 

At skjønnhet kommer innenfra betyr variert kosthold, godt O2-opptak (kondis) og god metabolisme (sterke muskler). Visste du at muskler er vårt største foryngelsesorgan?

I året som kommer utdanner jeg meg til PT. Det er drømmejobben min, for da kan jeg leve av noe så meningsfylt som å gi folk motivasjon til en sunn livsstil, samtidig som jeg fyller opp min  egen daglige kvote med fysisk aktivitet. I årene som kommer vil Helsebudsjettet sprenges av altfor mange unødvendige livsstilssykdommer. Det kommer til å gå hardt utover de som uforskyldt har fått sykdom som trenger behandling. Kreft og Alzheimer er i stor grad livsstilsbetinget. Hvilket i klartekst betyr for lite fysisk aktivitet og for mange kalorier. Du kan bli så sinna og provosert du bare vil, men du gjør feil i å tro at din sannhet teller mer enn den nevnte kunnskapsoppsummeringen. (Nå må du ikke lese feil, for noen få har genetisk uflaks uansett hvor sunne de er.)

Jeg skal bruke julen til å gå i tenkeboksen for å finne ut hva jeg skal fortsette å blogge om. Skjønnhet, rynker, langrenn, løping eller kosthold. DERE bestemmer hva jeg kan leve av (annonsører er dessverre kun interessert i antall likes og følgere), men jeg kan velge å sutte på idealismen min så lenge det går…Wish me luck!