Bruk en benk, og tren hele kroppen

Bruk en benk, og tren hele kroppen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sidestrekk tar tak i midjen. Prøv å bøye beinet du står på også, og kjenn etter hvor det tar. You like!

Du finner alltid en trapp, en benk eller en forhøyning i landskapet. Da har jeg et rått og raskt treningsprogram som gir både kondis og styrke der det synes. 

Siden jeg ikke er medlem av noe treningssenter, er jeg flink til å finne muligheter til å trene med det jeg finner. Som Askeladden. Ikke bare er det gratis, det er motiverende å trene ute i flotte omgivelser, i all slags vær. Bare prøv! På neste gå- eller joggetur kan du ta en økt midtveis, eller på slutten. Gjør du det til en vane, minst annenhver dag, er du garantert å se resultater om få uker.

KONDIS + RUMPE OG LÅR

Mange kaller det plyometrics, men det dreier seg om å hoppe og sprette. Du kjenner fort at du får rask puls og hivende pust. Det som skjer da, om du holder på en stund, er at kroppen begynner å forbrenne fett fortere enn svint, samtidig som hjertemuskelen får en boost. Egentlig kunne jeg skrevet en avhandling om alt det fantastiske som skjer i kroppen når hjertet må slå hardt over tid. (Lover å ramse opp en motiverende liste om ikke for lenge). Kroppen din elsker det!

CO2 ut av munnen er svidd flesk.

Du gjør to ting:

Løp opp og ned:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pass på holdningen! Hold navlen inn, ryggen strak og skuldrene avslappet bakover.

Så mye du orker med høyre fot først. Deretter først med venstre fot. Klarer du 20 ganger? Det er vanskelig å anbefale mengde, for det må du kjenne etter selv. Når du føler at du har nådd grensen, må du ta fem til. Lov meg det!

Hopp:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sving armene for å hjelpe deg til å sprette lett og ledig opp og ned. Tenk MYK landing.

Ta sats og hopp. Hold ryggen rak, haken opp og tenk at det skal se elegant og lett ut. Mye av hemmeligheten med effektiv trening er HOLDNING. Mengde som ovenfor.

Her er en liten videosnutt:

For å klare å hoppe lekende lett og høyt, må kroppen mobilisere de store muskelgruppene i rumpe og lår. Bare ta en titt på høydehoppere og hekkeløpere, så ser du hva du kan oppnå av lekre former. Få hjelp av armene, så fikser du det.

GREVINNEHENGET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gå dypt ned, og deretter høyt opp med rumpa til strake bein.

Det er rålekkert med halterneck og ermeløse topper hvis du har skuldre og overarmer som Michelle Obama. Har du ikke har det, er redningen denne øvelsen, som griper direkte fatt i triceps, som det også heter. Om du synes det er for tungt med beina strakt frem, kan du bøye knærne nitti grader. Pass på at albuene holdes inntil kroppen, haken og hoften opp så langt du klarer. Ikke heng som en hengekøya,  ålreit? Når det røyner på kan du fantasere om den lekre toppen du skal belønne deg selv med.

ARMER, SKULDRE OG KJERNEMUSKULATUR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klarer du ikke med hevede bein, kan du sette knærne i bakken. Men repetér til utmattelse. Alltid.

Den gode, gamle push-up økten er og blir helt rå. Hevede bein er for viderekommende, men klarer du bare tre er det flott! Hold navlen trukket inn til ryggraden hele veien. Variér med å ha albuen enten tett inntil kroppen, eller skrått ut. PASS PÅ at du ikke svaier ryggen ned, med gjerne opp. Hvis rumpa skytes langt opp tar du mer på skuldrene, sånn apropos den lekre halterneck-toppen du ønsker deg.

ENJOY!