Aktiv reise med slow cruising

Aktiv reise med slow cruising

aktivover50 cruiseEt elvecruise er den perfekte ferie for deg som vil både lade batteriene og holde deg i form!

Da jeg begynte som frilans reiseleder på elvecruise for VISTA Travel, tenkte jeg det ville bli en utfordring å holde meg aktiv. Cruise er ensbetydende med å oppholde seg på en liten plass, fylt med god mat under lange måltider, bare avbrutt av sakte rusling i ruiner. Og jeg som MÅ løpe fra meg daglig, som en husky!

Optimist som jeg er, har jeg alltid pakket joggeskoene. Etter hvert også en lett og bærbar yogamatte, strikker og tre-fire trøyer for trening i variabelt vær.

LES: AKTIV PÅ REISE – SLIK TRENER JEG

I skrivende stund føler jeg meg helt topp, etter minst en times trening på soldekket. Det er blitt mer regel enn unntak.

yoga aktivover50.no

morgenyoga for mage, rygg og armer

yoga fitness aktivover50.no

yoga fitness med rask liggende løping på stedet hvil. HIT = High Interval Training

Først yoga i baugen (location for videoens skyld), deretter en joggetur rundt og rundt på dekk, etterfulgt av en slags aerobicsdans med Lea, som er ansvarlig for alt av underholdning ombord, og tilslutt mine vanlige mageøkter. Rutinene mine er blitt rene boot-campen, og den eneste bøygen er å ikke alltid spise opp desserten til både lunch og middag!

Jeg starter treningen tidlig om morgenen, på tom mage, maks café au lait (alltid uten sukker) og et par spiseskjeer yoghurt naturell. Å trene på tom mage er best synes jeg.

Aktivover50.no saint emilion cruise

Yellow dress road 🙂 Kjole fra THO Design. I Bordeaux er Saint-Emilion et høydepunkt.

Hver dag er vi i land, og selv om det er mye rusling i ruiner og gamle byer, så er det tross alt bevegelse. Når vi har en time eller tre på egenhånd, er jeg rask til å sikte meg inn på nærmeste høydedrag, skog eller elvebredd for spennende oppdagelsesferd på joggetur eller sykkeltur (bysykler).

Aktivover50.no aktiv ferie

Morgentrim på soldekket er herlig!

Gjestene mine blir dessuten bare sprekere og sprekere! Flere av de jeg har med meg nå er tydelig godt trente, og holder seg så bra at de glatt kunne gått for å være i femtiårene, til tross for at de har rundet 70. Flere lar seg inspirere! For hver dag som går fylles soldekket av stadig flere som vil trimme litt. Dessuten er det nydelig å kjenne solen varme etter hvert som den stiger, fuglene kvitre og  stadig nye slott, fiskehytter og små landsbyer dukke opp mens vi prøver alt fra Tai Chi til kubansk dans.

Gruppene mine består av 14-30 personer, og det er lenge siden jeg skuet hunden på hårene. Bak gåstaver, krøkkete hofter og ekstra kilo gjemmer det seg gamle maratonløpere, fjellklatrere, boksere, syklister og Birkenveteraner. Ingen har nesa nedi mobiler, men underholder hverandre med anekdoter, vitser og fascinerende livshistorier. Alle spiser alt de får servert (intoleranser rister de på hodet av alle sammen) og jeg får innblikk i lange og spennende karrierer fra bønder, lærere, sykepleiere, leger, jagerflypiloter og finansfolk som bygget bankvesenet vårt med faks og skrivemaskin. Kvinner med livslang erfaring i kokkekunst deler oppskrifter på alt fra blomkålsuppe med trøffelolje til tyttebærparfait.

BLI MED PÅ AKTIVT CRUISE!

Ikke alle er pensjonister, og jeg oppfordrer derfor alle mine lesere til å sende meg en mail om de vil jeg skal lage en spesielt AKTIV tur for dem!

Sjefen min Tove Voss er helt med på at jeg får kokken til å bytte ut desserter med smoothie bowls, hyrer en DJ på soldekket, der vi kan legge ut Fat Boys for lounge stemning a’la Ibiza og lager et program som kombinerer mye trening og sunt kosthold med akkurat passe kultur og historie.

20181006_090647(0)

Så skal jeg få dere i form med Yoga fitness, styrke, jogging og kosthold med fine viner, Aperol og sjokolade på menyen. Høres det greit ut?

Det gode liv er fullt og helt mulig å kombinere med EFFEKTIV trening og riktig kosthold, som får deg, slank, sterk og sunn.

Jeg driver ikke med spekulative og trendy regimer som lover det som er for godt til å være sant. Sannheten er at du kan oppnå det meste på vitenskapelig måte. Det beviser jeg og toppidrettsutøvere, hver dag.

Hva venter du på?