Å like eller ikke like på sosiale medier. That is the question.

Å like eller ikke like på sosiale medier. That is the question.

influens

Følger du voksenbloggerne på #INFLUENS ? Hvis du gjør det, betyr det mer enn du aner for hva slags samfunn vi får. Vet du hvor mye vi vet om deg? Les videre…

Det er fredag og snart helg. På busser, trikker og tog sitter de fleste med nesen nedi mobilen. De taster etter oppskrifter til å piffe opp helgen, velge riktig vin og la seg inspirere av filmanmeldelser og bokanmeldelser. Kanskje planlegge neste tur, treningsøkt og samtaletema i helgens festligheter.

Det sies at media er den fjerde statsmakt. De har fått seriøs konkurranse av bloggere. Som frilansjournalist OG blogger sitter jeg på begge hestene.

BRUK FACEBOOK RIKTIG

like.png

Hvor ofte trykker du på “like” når du ser noe du liker? Vil du være “anonym”? Glem det. Vi som blogger er etterhvert ganske teknisk savvy av oss. Vi har analyseverktøy for å se hvem som er inne på bloggene, Instagram og Facebook – hvor de kommer fra, hvor mange innlegg de har sett på og hvor de fant innleggene. Uavhengig av om de klikker like eller ikke.

Jeg ser også hvor mange som fikk annonsene mine på sin Facebookfeed, og hvor stor prosentandel av dem som trykket like. Facebook er en gigant! En Goliat mot David (alle andre medier).

Det samme gjør alle som lever av, eller forsøker å leve av, nettet som formidlingssted. Og hvem gjør ikke det!

Siden jeg ønsker å få dette til å gå økonomisk rundt, bestemmer jeg meg for å lage flere innlegg av sorten som får flest delinger og likes. Det er bare disse tallene annonsører og sponsorer er interesserte i. Jeg velger også hvem jeg vil ha som annonsører, og kan kutte dem som strider mot min integritet, i motsetning til visse andre bloggere…

– Det er best at du skriver om turer i skog og mark, sa noen velmenende venninner, som mente det burde være unødvendig av meg å vise kropp i bikini.

– Sorry, men dere glemte å like og dele alle innleggene med skog og mark i så fall.

Mine fem mest populære innlegg er disse:

aktiv over 50 lingjærde

Jeg blogger om hvordan du trener, spiser og steller huden BEST, hvis målet er å leve i hundre til du blir 100!

SLIK FORMER DU KROPPEN MED RIKTIG TRENING OG KOSTHOLD, UANSETT ALDER

DETTE VIRKER MOT RYNKER

HUDPLEIE SOM VIRKER MOT ALDRENDE HUD

FEM S’ER SOM GJØR DEG ELDRE FØR TIDEN

VERDENS BESTE MAGEØVELSE SOM TRENER HELE KROPPEN

Dere kan sitte i sofaen og irritere dere over rosabloggere med botox og useriøse helseråd, men hva gjør dere for å bedre på situasjonen? Å sitte i sofaen bak lukkede dører er ikke et sjakktrekk når man vil gjøre noe for samfunnet.

  • Hver gang du handler i butikken, så legger du igjen en stemme for grønt, kjøtt, fisk eller ferdigmat.
  • Hver gang du handler aviser og blader, samt klikker på pirrende titler i digitale medier, legger du igjen en stemme for fake news eller seriøs og viktig journalistikk.
  • Hver gang du handler klær, så legger du igjen en stemme for barnearbeid eller ikke, vannsløsende bomull eller miljøvennlig bambus og lin. Plastsøppel eller gjenbruk.

Dine preferanser er verdens mektigste stemmeseddel. Hvis du bruker dem ofte og bevisst.

Jeg elsker Facebook, fordi jeg konsekvent trykker like på det jeg synes er meningsfylt, feelgood, herlig humor, god kunst, viktige stemmer og god samfunnsdebatt. Derfor er min Facebookfeed et kuratert og godt redigert nyhetsbyrå, bra kunstformidling og god underholdning.

Hvis Facebookfeeden din irriterer deg, må du gå i deg selv. Den er bare et speil av hva du har lagt igjen av elektroniske spor = DINE preferanser.

Å IKKE like og dele er faktisk like viktig for hva du får på feeden din som hva du liker og deler!

Jeg er en av flere voksenbloggere som er samlet under portalen #INFLUENS. Her finner du noen sjeldent bra bloggere, som for eksempel: (Og de jeg ikke har nevnt her nå nevner jeg neste gang )

DSCF9694.jpg

Fine for forty Hild er er fargerik klesdesigner og stylist som inspirerer til å finne sin egen stil, utenfor dyre trender. I like!

Audi-Q8-oeya-bak-venstre-bru-1440x1080.jpg

Nybiltester: Hans Vidar Levinsen kjører rundt i den ene fete bilen etter den andre, for å teste dem for oss vanlige bilkjørere. Han har et øye for detaljer de fleste overser, og legger derfor masse bilder på bloggen. Ingenting unngår hans kresne øye. Ikke kjøp ny bil før du har lest bloggen hans!

hh-fest-14-1.jpg

Enkeltspent – Christian Kamhaug kler seg meget flott, og er en uvanlig fashionblogger fordi han kan så mye om historien og kulturen bak kjente klassiske plagg. Bloggen hans er uvurderlig før vi handler julegaver til våre kjære menn. Menn som har stil som Christian scorer en drøss poeng blant oss kresne damer. Just mentioning…

Swan_wand_hand

Cecilie Kjensli: er en herlig bramfri dame som kan alt om hvordan vi kan sprite opp sexlivet! Hun skriver så lett, kunnskapsrikt og gøyalt om dette som for mange er vanskelig å snakke med andre om.

BLOGG-mariannedebourg.no-festbord-inspirasjon

Marianne de Bourg er helt rå på interiørdetaljer! Uansett årstid er dette et overflødighetshorn av herlige ideer.

IMG_20181025_082321.jpg

Lappeteppet: Anja har adresse Kosekroken (seriøst) nær der jeg vokste opp. Herlige hverdagsbetraktninger når du trenger et løft. Din digitale venninne 🙂

LasPalmas_cocktailbar2.jpg

Bortebest er kåret til Norges beste reiseblogg, og den er jeg svært stolt over å ha bidratt  til. Men, det er Vibeke og Inga som skal ha æren! De er også agentene våre, som gründerne bak #INFLUENS. Superflinke!!!

Så lik, del og følg meg og de andre voksenbloggerne på #INFLUENS, om du mener vi er en bra motvekt til andre bloggere!

GOD MENINGSFYLT HELG! 

Blogglistenhits