2019 - både nytt år og en ny fase i livet

2019 - både nytt år og en ny fase i livet

Dette året blir et vendepunkt på mange måter. Innen den 3.januar kan dere stemme på meg i VIXEN Influencer Awards, der jeg er blant de nominerte semifinalistene som Norges beste trenings- og helseblogger. Plutselig er jeg kastet inn i alvoret…eller?

Dette er nytt for meg. Influencere er folk som Sophie Elise, Fotballfrue og Treningsfrue. Som deler veldig mye av privatlivet sitt i det offentlige rom, og blir allemannseie. Det de mener og synes påvirker mange tusen, og det tjener de stort på.

Skal jeg bli en av dem? Jeg vil selvsagt ha følgere. Hvem vil ikke ha kunder til butikken sin? Vi selger oss selv alle sammen. Både leger, kremmere, ledere, selgere, kunstnere, idrettsutøvere, IT-konsulenter og alle andre. Vi som blogger har bare butikken vår på nett. Det er hele forskjellen, Det vi selger er kunnskap, motivasjon, inspirasjon, erfaring, medmenneskelighet, underholdning og kunst. Noen lykkes fordi de er flinke og givende. Andre fordi de klarer å mobilisere en hær av fans ved å være helkommersielle. Akkurat som i den virkelige verden, der noen tjener på fint håndverk, andre på plastic fantastic. Jeg kommer nok aldri til å bli like privat som de mest kjente bloggerne, men holde meg personlig. Dessuten er jeg veldig opptatt av integritet. Det jeg skriver og gjør er basert på kunnskap om hva som virkelig virker.

Hvis jeg kan være en av få utvalgte fra den kloke, erfarne, kunnskapsrike delen av oss, de over 40 år fra #INFLUENS, så gjerne. Jeg har mye å gi! Så fint det må være å kunne inspirere enda flere til å få en bedre hverdag og unngå helsekøen. Livsstilssykdommer er vår største trussel.

Du kan stemme på meg inntil 3.januar kl. 24:00, og duplikatstemmer fjernes, heldigvis. Gå inn på VIXEN Awards og kryss av for Aktiv Over 50 – Elizabeth Lingjærde. TUSEN TAKK!!!!!!!

Glamgirl, luksusbohem og sporty. Ja takk til alt!

Jeg gleder meg til å være på glamfest, for jeg elsker kontraster. Bytte ut superundertøyet med høye hæler og lekker kjole, sminke meg smashings og ta med bestevenninnen min på boblende, berusende morsom fest med alle de andre bloggerne som er nominert. Hurra!

BLOGGERE BETYR NOE

Bloggere er hverken media, forfattere, modeller eller reklamefolk men litt av alt, pluss noe til. Jeg skriver og tar bilder av det jeg synes er viktig, morsomt og inspirerende. Å blogge er å lære et yrke også. Ta bilder, video, markedsføre og inspirere er ikke lett! Vi bruker flere timer daglig på mye teknisk og administrativt. Faktisk er det ett av få yrker vi må lære oss selv, og det er så kult! FRIHET 🙂

Sosiale medier er bare den virtuelle versjonen av landsbytorget. Jeg er hun som trener og serverer smoothies i det grønne hjørnet. Og jeg vil gjerne se at alle blir med meg på en herlig treningsøkt, så de får energien og gleden tilbake. Enten du er 20 eller 90 så kan du følge meg.

Iår blir jeg også utdannet PT, ved siden av å allerede være kostholdsveileder, helsejournalist, forfatter, reiseleder, matblogger (GULLIMUNN), skribent og foredragsholder. Alt henger sammen, og jeg lærer noe nytt hele tiden, samtidig som jeg ser at jeg har noen faste leveregler:

VARIASJON

Alt er i bevegelse. Hvor jeg trener, hvordan jeg trener, maten jeg spiser, stedene, menneskene og kunnskapen jeg søker. Gjennom variasjon blir jeg hele tiden utfordret til å vokse.

NYSGJERRIGHET

Jeg spør mye, leser mye og ser hvert menneske som en kilde til ny kunnskap, inspirasjon og glede. Hvert sted jeg drar til har noe å vise meg. Når noe skjærer seg spør jeg alltid hvorfor. Kanskje for mye? Jeg liker ikke å tro, jeg må vite. Helse og trening er superspennende, fordi det hele tiden avdekkes ny kunnskap om hvordan kroppen vår fungerer best mulig. For oss som har rundet 50 og vel så det er det ramme alvor. Da er motivasjonen ekstra sterk!

KONTINUITET

Gjennom variasjon og nysgjerrighet får jeg motivasjon til å fortsette på den veien jeg nå har gått langt. Motbakke på motbakke, kilo på kilo. Naturen er hard, og bare motstand gjør sterk. Belønningen er skyhøy! I hele romjulen har jeg trent hver dag. Når noe gjentas ofte og standhaftig nok blir det tilslutt en rutine som gir hverdagen struktur og sjelen en sunn rytme. Det føles så godt!

TRENINGSREGIME

Hjemme- og utetrening korter dørstokkmila.

Jeg hever listen høyere og høyere. Nå har jeg som mål i 2019 å fortsette regimet mitt, som er:

Annenhver dag: 40 min styrke med kettlebell, ball, strikk, manualer og kroppsvekt.

Annenhver dag: Utholdenhet. Langrenn, både langt og trutt, kort og raskt i ulendt terreng. Løpe og padle i sommerhalvåret. Intervaller minst to ganger i uken.

Hver dag: Kjernemuskulatur, helst planken i mange varianter

Hver dag: Hverdagsaktivitet der det går. Trapper istedetfor heiser. Gå raskt. Bære tungt. Løpe og løfte riktig.

Konkurrere: Delta i Birken, Holmenkollmarsjen, Sørkedalsløpet, Ryeløpet og hvem vet hvilke andre utfordringer? Ved å ha et renn eller et løp å trene mot blir jeg ekstra motivert til å ta i ekstra hardt når det røyner på (møkkavær og lange motbakker…)

På elvecruise i Bordeaux som reiseleder er jeg tidlige oppe og fremme i baugen for å ha den ultimate starten på dagen. Hverdagene er fulle av muligheter for magiske kilder.

2019 blir et toppår. GODT NYTT ÅR!