Yoga mot aldring - De Fem Tibetanske Riter

Yoga mot aldring - De Fem Tibetanske Riter

OLYMPUS DIGITAL CAMERADisse øvelsene sies å være mange tusen år gamle, og skal stamme fra buddhistiske munker i Tibet. De gir deg en fantastisk start på dagen, og resten av livet! 

Om de er foryngende eller ikke gjenstår å bevises, men det er ingen tvil om at de gir hele kroppen nok strekk, styrke, balanse og bevegelighet til at du setter igang hele maskineriet.

Du bør gjøre minimum 8, maks 21 repetisjoner, og aller helst før du har spist og drukket noe om morgenen.

Her er jeg på svaberget i havgapet, tidlig om morgenen.

Første rite: SNURR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hold armene ut og snurr rundt. Du blir svimmel, men det går fort over når du setter igang neste rite.

Andre rite: BEINLØFT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ligg med ryggen i naturlig svai, og navlen trukket inn mot ryggsøylen. Strekk beina strakt rett opp i nitti grader fra kroppen, i en jevn og kontrollert bevegelse. Du kan godt løfte hodet for hver gang også, i en crunch.

Tredje rite: KNELENDE KAMEL

Sitt på huk og stram kroppen som om du har en stålstang gjennom deg. Hold armene bakpå lårene og bøy deg stivt bakover så langt du kan, med hodet bøyd bakover. Strekk deg stivt opp igjen, og bøy deg frem med rund rygg i en myk bevegelse.

Fjerde rite: BORDET

Sitt med beina strakt, og sett hendene ved siden av hoften. Hold ryggen helt strak, navlen trukket inn. Løft deg opp til stillingen du ser til høyre. Kjenn hvordan du strekker skuldre og lår. Bøy hodet så langt bakover du klarer..

Femte rite. KÅLORMEN

 

Stå i downward dog, dvs hælene så langt ned du kan med strake ben, armer og rygg. Prøv å svai ryggen ned. Deretter bøyer du armene som om du skal gå ned i push-ups (det skal du), og svaier ryggen ned så mye som mulig med navlen trukket inn. Gå helt ned med brystkassen mot bakken, og strekk alt du har med haken opp, før du begynner tilbaketrekningen med å trekke rumpa opp, deretter ryggen og til slutt hodet, mens armene strekkes. Gjenta.

20180708_092234

Takk til lån av Selma for tur og kos!

Ha en herlig dag!