"Walk on the wild side" - i påsken

"Walk on the wild side" - i påsken
Huj som det går! Byttet ut skogskjøring i alpene med langrennsoffpiste i Nordmarka 😉

Jeg elsker offpiste, også på langrennski. Nå er det perfekte forhold, enten du er på fjellet eller i marka.

Når påskeføret kommer tar jeg enten frem skøyteskiene, eller grusskiene. Sistnevnte er stivere og litt kortere enn finskiene (som holder Birkenstandard), og det synes jeg er best på skare.
Som å fyke avgårde på stuegulv
Torsdag var jeg som vanlig med treningsgjengen min. Morgenluften var sur og kald. Tipper den var nede i minus syv. Straks solen får tak blir det allikevel varmt, men bakken holder seg kald. Det er klisterføre, og universalklister smurt inn med håndbaken er det som funker best. Da får du godt feste, som holder lengre enn disse sprayboksene, og knallfin gli.
Sandungen til høyre. Offpiste byr på mange nye utsiktsplasser
De siste dagenes vindforhold har gjort at Nordmarka har fått det jeg kaller stuegulv. Dynger av snø har frosset til bølgende dønninger rundt granleggene. Vi kom oss langt inn og høyt opp i marka, litt nordøst for Oslos storstue Kikutstua.
#denfølelsen
Der var det åpne myrer og høydedrag med fantastisk utsikt, og god plass mellom lav furu og gran. Nesten som å være nær tregrensen til fjells!
God plass mellom trærne

Så ta deg en tur på “the wild side”, og du vil huke av opplevelsen som en “må gjøres” hver påske heretter.

LUNSJ UTE I VÅRSOLEN SMAKER BEST

For vår del ble det antagelig siste treningstur med ski, før vi starter løpssesongen. Det feiret vi på trammen til Ane, som driver Kikutstua. Jeg kjenner ingen som serverer så rause og lekre fat som henne!

Oppvarmede Kikutboller med brunost er sykt digg etter skitur!

Daggamle boller ble varmet opp i ovnen og servert med godt smør og brunost. Grovbrød fra Baker Hansen (alles favoritt) fikk kokt egg, minitomater og koriander.

Det sunne hjørnet er også knallgodt!

Trefatet ble fylt med nøtter, mandler og tørket mango. Kaffe og god eplemost til.

Gjett om det smakte etter turen! Håper du ble inspirert 🙂

Skinke, ost, sure agurker og tomat er vinnerkombo.

GOD TUR!