Vil koronatiden endre vaner? Her er mine seks beste tips til endring

Vil koronatiden endre vaner? Her er mine seks beste tips til endring
De siste ukene har verden endret seg ganske mye. Hvordan har du tilpasset deg?

Det har gått over to måneder siden mange av oss ble permittert, eller måtte jobbe hjemmefra for første gang. Det har skapt både problemer og uante fordeler. (inneholder reklame)

Min tips her handler om noen utfordringer jeg tror de fleste har kjent på i denne rare tiden:

  • Dårligere økonomi
  • Trene på egenhånd
  • Lage mer mat selv
  • Holde helsen god
  • Oppussing og annet DIY
  • Egenpleie av hud, hår og kropp
  • Meningsfull fritid

Selv om jeg har mange års erfaring i å ha hjemmekontor, som selvstendig næringsdrivende, har den siste tiden gitt meg nye erfaringer. Nå er jeg så heldig at jeg bor i et stort hus omringet av vakker natur. Barna er ute av redet, og med unntak av store inntektstap, har jeg hatt mye glede av koronatiden. Inntektstapet håper jeg å få delvis dekket av NAV, men jeg har vært flink til å spare i fond, slik at jeg har en buffer. Visste du at jeg har skrevet en bok om privatøkonomi? RIK er utgitt på Prego Mobile Forlag og fås kjøpt her.

Har du fått dårlig økonomi som følge av koronaen? Her har jeg samlet mine beste råd for alle, på en enkel og lettforståelig måte. Som utdannet siviløkonom og mangeårig selvstendig næringsdrivende har jeg solid faglig kunnskap og praktisk erfaring. Klikk på bildet for kjøp.

1 – MER UTETRENING

Bruk trapper og ulendt terreng til tøff og knallbra trening for hele kroppen. Foto: Anette Nordstrøm

Jeg har løpt, syklet og gått mer tur i mitt eget nærområde enn noen gang før! Det har vært en udelt glede og gevinst for både kropp og sjel. For deg som er uvant med slik livsstil, gjør som meg; Variér i de uendelige med piggsko, joggesko, offroadsykling, løping, jogging, skøyter osv. Det finnes supre turgrupper på Facebook, gjerne i regi av DNT eller kanskje ditt lokale idrettslag?

Klikk på bildet for å komme til appen som gir deg en hånd å holde i

Jeg er ambassadør for MementoU som er en app som kobler deg med aktivitetsledere, trenere og PTer landet rundt, akkurat der du er!

2 – ONLINE STYRKETRENING

Klikk på bildet og ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Jeg har som mange andre PTer tilbud om online coaching for styrketrening hjemme i din egen stue og kostholdsveiledning. Å trene styrke på egenhånd anbefaler jeg ikke nybegynnere, fordi du ikke vil få god nok effekt (les: resultater) uten veiledning fra en personlig trener eller andre folk med god peil.

Hold på formen! Jeg er PT for Fresh Fitness Ensjø, men nå tilbyr også Fresh online PT tjeneste. Klikk på bildet for et tilbud!

Litt selvskryt på vegne av alle PTer: De færreste tror sin egen ører når de hører jeg fyller 60 i år, fordi de færreste vet hvordan de oppnår slik spenst, styrke og stamina som jeg har. Du finner meg også hos Fresh Fitness sin nye online PT-tjeneste

3 – SLOW FOOD ER SUPERFOOD

Spekket med næring som holder deg sunn, frisk og vital. Made by Norwegian Nature. Klikk på bildet for å komme til min matblogg GULLIMUNN.com

Dette er noe jeg har drevet med i årevis, og nå begynner flere å få øynene (og magen) opp for hvor lett og enkelt det er å lage god gammeldags husmannskost.

TID er bøygen for mange, men det meste av tiden går til å la maten klare seg på egenhånd mens du jobber, trener eller sover. Å langtidsheve et brød, eller sette en ovnsrett til langsom steking på 75 grader gjør en stor forskjell fra fast-food. Det er superøkonomisk å utnytte matrester på best mulig måte. Dessuten blir det knallgodt!

Jeg støtter norske småprodusenter ved å handle mye fra dem. Det koster mindre enn man skulle tro.

Prøv REKO ringen og RETT FRA GÅRDEN på Facebook

4 – SELVGJORT ER MER BÆREKRAFTIG OG ØKONOMISK

Min nye sommerveske laget av stoffrester. Move over Chanel!

Jeg dro frem symaskinen, og brukte ledig tid til å sy nye madrasstrekk, lappe skjorter og gensere, pluss sy denne lekre sommervesken av ikatstoff fra Bali (fór) og en vakker stoffrest fra eksklusive Sanderson. Tips: Gardinbutikker har ofte stoffrester i en billigkurv.

Lærhanken, og stoff til madrasstrekk, kjøpte jeg på nettet fra Stoff & Stil. Du finner masse inspirasjon på nettet. Selv er jeg imponert og inspirert av Ingrid Bergtun og Tise drevet av Jenny Skavland. Hurra for dem!

Jeg overvant høydeskrekken! Å male er slitsomt, men veldig tilfredsstillende.

Mange har brukt tiden til å pusse opp. Jeg har spart MILLIONER på å være handy-woman i årevis. Alt fra å pusse opp hele leiligheter til hytter, kjøkken, beising osv. Du finner alt du trenger på YouTube, og ved å snakke med flinke fagfolk i din nærmeste jernvarehandel, vennekretsen og blant naboer. Nordmenn er et folkeslag med utrolig mange kreative og flinke folk!

Jeg har også klippet håret til mann og yngste sønn. Det ble min debut som herrefrisør, og resultatene ble kjempebra! (Flaks…) Mitt eget hår holder jeg sunt og blankt med gode oljer, lufttørking, sunt kosthold og fysisk aktivitet (som øker blodomløpet og kroppens evne til næringsopptak rund baut)

5 – HJEMMESPA FOR EFFEKTIV EGENPLEIE

Galvanisk SPA hver søndag, og LumiSPA rens og massasje med roterende silikonbørste hver morgen og kveld, booster huden min så det merkes og synes! Klikk på bildet for Supermygg-rabatt

Jo eldre jeg blir, jo mer opptatt av huden blir jeg. Nå er jeg så heldig at jeg får teste mange fine produkter og behandlinger, siden dere som følger meg er 75 prosent kvinner i sin beste alder (45-55 år). Mine beste funn nå er fantastiske produkter fra Biotherm, NuSkin og Elvie Kegel. Sistnevnte er en treningsdings og app til den sårbare og viktige bekkenbunnen. Må ha!

Nå trener jeg med denne hver dag. Ønsker ingen nedsunken livmor eller urinlekkasje her i gården! Klikk på bildet for å komme til den hyggelige nettbutikken C-punktet.

6 – HENGEKØYE OG TELTING ER ÅRETS FERIETREND

Ut på tur har blitt koronatidens største fordel.

Jeg bor i Nordmarka (Krokskogen), på et sted som inntil 13. mars lå avsides og lite besøkt. Nå vrimler det av folk her! Vi har fått det vi kaller “Koronastier”, etter alle som tråkker brede stier der det før var smale tråkk. De kommer i flokker med store sekker, hengekøyer, bikkjer, besteforeldre, barn og bæremeiser. Jeg synes det er kjempekoselig, så lenge de ikke feilparkerer i de sårbare, små skogsveiene våre…kremt.

Norge – ditt vakreste ferieland

Faktisk var jeg novise på telting selv, inntil jeg som mange andre kastet meg over nettet og bestilte masse fint friluftsutstyr. Hvordan det gikk kan du lese om her:

LES: MIN FØRSTE TELTTUR ALENE – TIPS OG KOS

Hvordan har du hatt det i koronatiden?