Tør du å lytte til tenåringen i deg?

Tør du å lytte til tenåringen i deg?

408337.png

Jeg vil jeg vil, men får det ikke til… Høres det kjent ut? Hvis du tror at løpet er kjørt for å bli sterk, slank og sunn etter en viss alder tar du grundig feil. Alt du trenger er vilje til å satse, og et nytt styre.

Hvor mye er du villig til å endre deg for å beholde arbeidsplassen din? Ganske mye tenker jeg. Endringsledelse er det hotteste innen moderne lederskap. Ikke akkurat rocket science med tanke på at hverdagen vår, og samfunnet, endrer seg så mye at vi blir helt svimle. Tenk 20 år tilbake. Jeg visste ikke hva app og tekstmelding var for noe…Blogg? Plastsøppel? PT? Ingen hadde PT med mindre de var Hollywoodstjerner. Seriøst, sååå mye har verden endret seg.

Du har kanskje sett deg misfornøyd i speilet idag. Eller unngått å se. Sett på den gamle kroppen, med alle sine rynker og valker. Du kjenner at energien ikke lenger er som den var. Orker ikke like mye. Det er helg, så du vil slappe av. Løpet er kjørt. Partner er i boks, unger selvgående, bikkja har sluttet å mase om tur og jobben går på autogir, kanskje…

Allikevel er det noe som skurrer. Du er bare 50+. Ikke halvveis en gang, og allerede på vei nedoverbakke. VIL du ha det sånn, innerst inne? MÅ du forsvare at du trapper ned og ikke opp? I så fall har jeg ingenting å bidra med. Takk for at du stakk innom.

Men – du som sier at NÅ er det TID til å skifte gir, prioritere nytt og gi denne kjerra av en veterankropp en real overhaling og NY motor, satse på å kjøre rally så håret flagrer og blodet bruser kan lese videre. Det du trenger er;

MOTIVASJON TIL TRENING

Det er på tide med styremøte i hodet. Hun/han som sitter øverst og terper på gamle rutiner og fordommer må hives. Sorry, men det er nye tider. Sett inn hun/han som er minst tjue år yngre. Tenåringen din! Du finner ham/henne i en krok i lillehjernen. Skjøvet ut i kulda. Kom inn! Hva vil du? Leke? Dra på offpisttur i alpene? Melde deg på Viking race? Ake i korketrekker’n, ha vors med gjengen og dra på byen i kule klær og teste draget? Okey, da blir det sånn.

Den samme tenåringen vil satse på ett eller annet. Ha ambisjoner. Sette delmål for trening og kostholdsendring. Les videre.

Vet du hva forskjellen på ungt og gammelt lederskap er? De unge legger hårete planer. De gamle forkaster dem…

 

speed ski La Clusaz

Jeg begynte med offpist/frikjøring – eller basing i snøen….kall det hva du vil – for få år siden. Det beste valget jeg har gjort!

Tenåringen er ganske viljesterk og sta. Jeg VIL bygge muskler! Jeg VIL bli raskere! Jeg VIL bli slankere! Jeg VIL gjør noe NYTT! Jeg vil LEKE!

Ordet “vondter” og “for gammel” eksisterer ikke i vokabularet til en som tenker med ungt sinn. Vondt betyr noe helt annet enn grenser for hva du kan og bør gjøre.

Pain is evident – suffering is optional.

NY KUNNSKAP

Det gamle styret må skiftes ut helt eller delvis. Den dusten som sitter og kjører samme meny, samme unnskyldninger og samme fordommer må ut, sammen med han som alltid sier “det har vi alltid gjort og det har funket hittil”. Hiv også ut hun som mjæler om “jeg vil eldes med verdighet” hver gang styreformannen kommer opp med en ny idé til overhaling. Gi sparken til han som sier “det virker for meg, for det har virket bestandig”.

Sett inn en wiz-kid fra ny forskning, som kjører fete videoer med alt som beviselig kan endre fett til muskler, lav energi til topp energi, slapp hud til strammere hud og dødt hår til glansfullt.

ALT er mulig idag. Lytt til ny viten og BRUK det.

5changequotes

NYTT KOSTHOLD

Et nytt styre vil be om en fullstendig rapport fra det gamle styret på antall timer brukt til fysisk aktivitet og antall kalorier inntatt daglig, splittet opp i makro- og mikronæringsstoffer. De tauer inn en kostholdsveileder og en PT som analyserer og lager et nytt regime med helt NY PRIORITERING og NYE VANER. Når konklusjonen kommer skjønner du at det gamle styret må UT, for de kommer til å protestere som de har gjort de siste tjue åra.

For hvem var det som kjørte denne kjerra ut i krabbefeltet? I rest my case.

speek ski ao50

Speed-ski i La Clusaz, de franske alper. Livet på kanten, med en dash risiko, er GØY!

God helg, og gjør noe lekent da!

 

Blogglistenhits