Tips om hjemmetrening. Nå er det viktig å holde seg i form!

Tips om hjemmetrening. Nå er det viktig å holde seg i form!
Det finnes fordeler med hjemmekontor. Fravær av fysiske møter, transport og vanlige rutiner gir plass til fysisk aktivitet. Det er viktigere enn noen gang!

Shakespeare skrev Kong Lear da han satt i hjemmekarantene. Vi andre kan være konge på trening. TID NOK er en gave midt i elendigheten.

Det er noe underlig godt også med unntakstilstanden vi er i. Samholdet i den nasjonale dugnaden er rørende. Fagfolk formidler faktabasert informasjon mer eller mindre støyfritt. Endelig. Nå er det bare å være lydige og gjøre som våre demokratisk valgte ledere og akademia sier. Flinke, fornuftige folk som faktisk vil vårt felles beste.

Fraværet av alt sosialt som skulle skjedd, er for noen et sort hull med ensomhet. For mange andre, inkludert meg selv, er det en slags lettelse å vite at jeg ikke går glipp av noe. Det har falt en RO over hverdagen som er god. RO og TID.

Jeg lager slow food. Baker brød og gryteretter. Rydder i skuffer og kjeller. Finner frem bøker jeg skulle lest for lenge siden. Fabler om å strikke.

I helgen var det praktfullt vær i marka. Fortsatt ligger det snø nok i høyden.

Jeg er permittert uten inntekt inntil videre. Kan ikke treffe kunder, eller gå på jobb. Jeg holder derimot på med en ny nettside. (Følg med!), holder kontakten med kunder, og poster videoer med treningstips til alle som ønsker. I mange år har jeg vært frilans med hjemmekontor, så dette er ikke nytt for meg. Nå som barna er ute av redet er jeg heller ikke så bundet av tidsklemma som jeg var.

I ulempen med høy økonomisk risiko finnes det lyspunkter, som å kunne disponere tiden bedre. Bruke den tiden andre bruker på transport, til en tur ut. Spre oppgavene utover hele døgnet, for å frigjøre tid til aktivitet i dagslys.

Det blir det høy produktivitet av!

Utelunsj. Enten du er i marka, ved sjøen eller i byen, så har du mange muligheter.

Ta for eksempel lunsjen ute, i stedet for inne.

Det er jo lidenskapen og jobben min: Få dere opp av sofaen. Nå er det viktigere enn noen gang. Vi vet ikke hva som lurer rundt neste sving, men det er hevet over enhver tvil at den som er sterk fysisk, er også sterkere psykisk. Styrke i kropp og sjel gjør at vi tåler mer av det meste.

Hvordan komme igang med hjemmetrening?

Det er lurt å investere i et par manualer, og/eller kettlebells. Vektbelastning er viktig for å bygge styrke.

Her er mine treningsråd:

 • Varm opp lett, 10 minutter
 • Fordel treningsintensiteten utover uken.
 • To eller tre dager der du trener en time hard styrke
 • Et par dager med kondistrening (ski, skøyting, sykling, jogging, HIT på stuegulvet)
 • Tren mobilitet med Yoga, dans, Pilates osv. Gjerne ti minutter daglig
 • Tren HIIT (High Intensity Interval Training) i 20×10 sek eller 60×30 sek i to runder med to-tre min pause et par ganger i uken, eller mer
 • Tren alltid styrke FØR kondis
 • Begynn med de store musklene (rumpe, lår, rygg), og avslutt med de små (armer, skuldre, mage)
 • Pass på holdningen. Skuldre ned og bak, haken opp, magen inn, naturlig svai i ryggen. Stå stolt og rak!
 • Bruk yndlingsmusikken, og kjør en runde uten pause til rytmen av en låt med litt tempo.
 • Bruk gjerne strikker, manualer, kettlebells og ball
 • Kom deg UT! Naturen er smittefri og gir deg masse påfyll for kropp og sjel. Er det folksomt, så gå ut av løypa eller stien. Den beste treningen får du i ULENDT terreng med mye variasjon

Når dette er over ønsker vi dere alle tilbake til treningssentrene. God teknikk og oppfølging er svært vanskelig å gjøre alene.

Følg med på instagram #supermygg1 for daglige tips til trening. Alt fra HIIT til yoga, ski, kroppsvektøvelser og styrke. Du finner også mye her på bloggen.

TA GODT VARE PÅ DERE SELV OG DERES NÆRMESTE