Supermyggens beste tips for å bli slankere, sterkere, raskere og sunnere i 2020

Supermyggens beste tips for å bli slankere, sterkere, raskere og sunnere i 2020
Lykkelig sterk og rask i de italienske alpene. (Gsieser tal) Mitt mål er å ha en kropp som kan brukes til alt som er gøy! Hva er ditt mål?

Her er mine ti beste tips for å få energi, helse og velvære. Hilsen en Duracellkanin med ustoppelig energi og jernhelse.

Mange lurer på hvordan jeg kan holde koken og bli så sterk som jeg er i en alder av 50++ Det har jeg enkle svar på. De kommer her:

1: Sov minst 7 timer hver natt

Sover i og på silke, som en sommerfugl.

Jeg får det ikke alltid til, men ofte nok. Søvn er ekstremt undervurdert. Jeg sover i et kaldt, mørkt og stille rom med frisk luft. Bruker silke og linsengetøy som er både miljøvennlig og mer antibakterielt enn bomull. Drøm søtt folkens!

2: Tren hardt nok – minst 20 minutter hver dag

Før sa jeg ti minutter. Det sier jeg fortsatt til meg selv, bare for å komme over dørsterskelen, enten det gjelder styrketrening på stuegulvet hjemme eller en løpetur ute. Du må svette, hive etter pusten og gi jernet hvis det skal gi optimal effekt. Bruk musikk! Få treningspartnere og tren i hyggelige omgivelser, for det må være lystbetont og noe du gleder deg til hvis du skal klare å bli avhengig. Det er målet. Det skal bruse i blodet!

3: Trapp opp styrketreningen

Jo eldre du er, jo viktigere blir det å trene styrke. Minst én gang i uken. Helst to. Tre ganger i uken når du føler for det. Det holder. Du må jevnlig øke beslastningen ved å løfte tyngre og/eller flere reps. Bruk strikker, kettlebells, manualer, stenger, sekker eller hva du har for hånden. Bruk en PT!

4: Kjør intervaller 2-3 ganger i uken

I farta på Sørkedalsløpet. Terrengløping ruler.

Tabataintervaller er gull. I såkalte HIIT økter. High Intensity Interval Training. 20 sek full guffe – 10 sekunder hvile (beveg deg rolig) åtte økter. Og kjør to runder når du er trent nok.

Eller løp motbakker ute til du paier. Herlig!

Ingenting er mer effektivt for god helse enn lav hvilepuls. Det betyr at hjertemuskelen slår sterkere, og derfor færre slag, i minuttet.

LES OM FASTLEGENE SOM GIR TRENING SOM MEDISIN

5: Spis minst 10 om dagen

Proteiner, vitaminer, mineraler og fibre. Dette er min ungdomskilde og styrkedrikk. Og jeg varierer mye. Har nesten alltid oppi skogsbær også.

Fem om dagen er for pingler. Ti om dagen er for deg som vil se og føle resultater av kostholdet ditt.

Trening er gram – Kosthold er kilo.

Når du MÅ stappe i deg minst ti om dagen blir det lite plass til mindre næringsrik mat. De ti om dagen bør bestå av ville bær (frosne fra super’n er helt ålreit), frukt og grønt. Av sistnevnte sverger jeg til brokkoli, spinat, grønnkål, stangselleri og avokado som mine topp fem. Kjør en haug i blenderen for smoothie med masse viktige fibre.

6: Spis nok magre proteiner

Flatbrød med sik og rømme. Et lite stykke proteinrikt Norge

Skummet melk, cottage cheese, skyr, skjørost, kefir, ekte yoghurt, fetaost, paneer, tofu, fugl, fisk, skalldyr, vilt, bønner, linser, helkorn. En håndfull eller flere av disse til hvert måltid. Kjør på! Minst 1,5 gram rent protein per kilo kroppsvekt er gull. Maks to gram per kilo kroppsvekt (om du trener som en toppidrettsutøver).

7: Start dagen som en yogi

Morgenyoga på Geilo. Foto: Hamacareise

Strekk og tøy. Skrubb deg i dusjen. Mediter. Gjør Yoga. Les et dikt. Hør god musikk. Se ut mot en vakker horisont. Plukk en blomst. Gi en klem. Elsk, nyt og lev i nuet.

Starter du dagen slik vil resten av dagen få mer lys inside-out.

8: Hold på aktive og gode venner

Photo by Pixabay on Pexels.com

Vennskap er ekstremt viktig for helsen. Ensomhet er en dødare. Kjærlighet overvinner alt. Å dele aktiviteter med venner er en vinnerkombo. Da vil du styrke både vennskapet og kroppen. Jeg sverger til naturopplevelser UTE.

9: Alt med måte

Photo by Pixabay on Pexels.com

Det kjedeligste og beste rådet i verden. Ingenting er sunt hvis du overdriver inntaket. Selv for mye søvn og vann er ikke bra. Litt av alt er best. Variasjon og kontinuitet.

That’s it.

10: BONUS – 5 morsomme nyttårsforsetter:

Ullskjorte fra Ortovox og briller fra Acne. Vær en blomst!
  • Bruke mer fargerike klær
  • Spise noe helt nytt hver uke
  • Lære å stupe kråke, slå hjul og hoppe bukk påny
  • Bli villdyrfadder
  • Reduse, reuse, recycle, repair, rethink, redesign and react
Det siste året har Pippier vist oss at DU KAN!