Prosjekt flat mage på 60 dager

Prosjekt flat mage på 60 dager

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kan skylde på gener og alt-mulig-annet, men innerst inne tror jeg det er mulig for alle å få flat mage. Uansett alder. Jeg tar utfordringen! 

Selv om jeg trener mye, så buler den av og til ut. Graviditetene lagde løs hud, som er kombinert med litt underhudsfett fra vin, sjokolade og doble middagsporsjoner. Kjenner du deg igjen? Genetisk sett har jeg arvet en mage som er den siste som gir seg under en slankekur, og den første som karrer til seg ekstra tyngde i gode tider. Derfor er jeg en god forsøkskanin. Kan jeg, kan du! (For tiden tester jeg også ut en kosmosøytisk behandling som skal stramme opp den løse huden. Jeg er kjempespent! Skal ta seks uker…)

Vi er genetisk programmert for hvor vi legger fettreservene våre.Er kroppen din formet som en pære, eple, timeglass eller et rektangel? Sannsynligvis ligner du på de fleste du slekter på. Noen er genetisk disponert for å få store rumper og hofter med flat mage. Andre, som meg, har smale bein og hofter, men desto større mage.

Hvis jeg slanker meg går det først utover ansiktet og ekstremitetene. Jeg har legger og underarmer som en pipestilk, og ansiktet mitt kan se ut som jeg har levd på tre riskorn de siste årene. Uff.

Kosthold er kilo, trening er gram. Løsningen er derimot ikke slanking primært (selv om jeg må holde meg på idealvekten), men MUSKLER. Bulende muskler er lekkert uansett hvor på kroppen de befinner seg. De fyller ut huden som synes ett nummeret for stor ellers. Best av alt: De er sultne på kalorier. De SPISER fett.

Muskler er dessuten veldig kjekt å ha hvis man liker å leke seg gjennom livet.

Bykste opp trapper og fjellsider, løpe i hæla på skieliten, svømme i morsomme bølger, surfe, padle og danse samba. I rest my case, styrketrening er tingen!

HINDRINGER?

Motivasjon:

Min løsning er å sette et hårete mål som LOVER resultater etter vitenskapelig erfaring. Jeg må ha det gøy, og det får jeg ved variasjon, utfordringer, musikk og lett tilgjengelig mulighet. M.a.o. På stuegulvet og i naturen. 

 • Finn en venninne/venn du kan alliere deg med.
 • Kjøp nytt treningstøy du føler deg vel og lekker i.

Tid:

 • Skriv ned alle tidstyvene dine…

Ungene er ute av redet. Det betyr minst to timer mer i hverdagen for meg. Ikke mer henting/bringing + ekstra husarbeid og matlaging. Jeg bruker dessuten minimalt med tid på shopping, kafé, TV, telefonsamtaler og generell surring.

PROGRAMMET 

Det finnes mange veier til Rom, og mange ulike kropper. Jeg kjører hard-core varianten (bokstavelig talt) og skal de neste ukene, og månedene kjøre et program som kombinerer vekttrening (kettlebells/manualer), kroppsvektøvelser (spesielt planken) og kondisjonstrening. Nå skal jeg vise deg noen av mine beste øvelser for kjernemuskulaturen, som jeg prøver å gjøre DAGLIG (som sagt, jeg liker hårete mål)

PLANKEN

Verdens mest effektive mageøvelse. Kan gjøres i en haug varianter. Dette er basics:

mage planke

 • 1 min med strake armer
 • 30 sek med bøyde armer
 • 30 sek med bøyde (eller strake) armer og høyre ben løftet strakt opp så høyt som mulig
 • 30 sek med bøyde (eller strake) armer og venstre ben løftet opp så høyt som mulig

2018-02-23 at 16-42-08

Med eller uten å løfte beinet. Foto: Jon Petrusson

 • 30 sek sideplanke venstre
 • 30 sek sideplanke høyre
 • 30 sek planke med strake armer
 • 1 min planke med bøyde armer

Tilsammen fem minutter! Inkludert pauser da. Kjøre 10 sek mellom hver øvelse. Dette har vi tid til, ikke sant? Knallbra livsforsikring.

MED BALL

2-3 serier med fem-ti reps av:

ball

Jackknife

Beinhard, men effektiv! Rull ballen fra strake til bøyde knær frem og tilbake så mange ganger du klarer. Klarer du ti er du råsterk!!!

rollout

Roll-out

Rull ballen fem og tilbake med stram kjernemuskulatur. Juster til du kjenner det svir i musklene, og gjenta minst fem ganger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMountain Climber

Stå i planken med hendene på ballen, og løft ett og ett kne opp så langt frem du kan, som om du løper oppover på stedet hvil.

( Og jeg styrer med å blåse opp ballen litt mer….)

+ HVERDAGSAKTIVITET

Ta konsekvent trappen der det er heis, gå raskt, løft tungt, måk snø for hånd, skrubb noen gulv, løp til bussen og gripe enhver mulighet til å sprette opp av stolen du sitter på.

Yabbadoo!