Prinsesser for en dag - på Norwegian Polo Open

Prinsesser for en dag - på Norwegian Polo Open

20180616_153547Bring on the champagne!!! Jeg stilte i mitt mest lady-like, på polokamp, for å nyte en sport som kler oss skap-prinsesser. Nå har jeg lyst til å spille polo selv…og kjøpe flere hatter.

Inntil nå har jeg forbundet polo med piqueskjorter og åsted for royale romanser. Lørdag var jeg på min første polokamp, som er en helt ny sport i Norge. Norwegian Polo Open 2018 er den tredje kampen i sitt slag her i landet, og jeg var heldig som fikk VIP billetter, som honorar for mine bidrag til magasinet de gav ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gøy å bidra med artikler her.

Inntektene fra polokampen gikk til Barnekreftforeningen i Østfold, som gir kreftsyke barn og deres familier minnerike opplevelser, pluss støtte til forskning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANorwegian Polo Club ble startet for få år siden av en familie på Jeløya utenfor Moss. Kubberød Gård er noe av det flotteste jeg har sett utenfor Dubai, der jeg bodde noen år. I Dubai er det populært å spise Friday brunch på Poloklubben, og mange nordmenn i emiratet rir, for hestesporten er nærmest som nasjonalsport å regne der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Norge har fostret flere ryttere i verdensklasse, men det gjelder gallopp, sprang og trav. Polo er av en merkelig grunn ikke utbredt her til lands. Selv fikk jeg kick, for dette ser knallgøy ut! Samspillet mellom hest og rytter er rått. Det er en blanding av adrenalinkick, spenning, lek, moro og teamånd som er helt unik.

20180616_141642

Camilla Næristorp er gründer bak portalen Pluvinel, som gjør det lettere for ryttere å få en oversikt over instruktører, trenere, eventer og kurs i sitt område og innen sin disiplin. Vi har jobbet sammen før, og da sendte hun meg til Irak for å skrive om oljeleting. Kul dame!

Vi var en liten men entusiastisk gjeng som koste oss glugg i teltet på Kubberød Gårds vakre jorder på Jeløya utenfor Moss. Det ser muligens snobbete ut, men stemningen var mer som på en uformell rugbykamp, og speaker’n var hysterisk morsom.

2018-06-16 at 12-26-48

Valentino liker dyp utringning! Det krever en eksklusiv BH, og denne er fra Lise Charmel.

Foruten å være skap-prinsesse, er jeg også skap-fashionista, og digger enhver happening der jeg kan kle meg som et av mine mange alter-egoer.

Da vi tok en tur i stallene møtte vi en av hestejentene som kunne si det samme som oss: Vi som ellers bor i stall, skog, fjell eller sjø, iført ullundertøy, vindjakker og støvler, elsker å pynte oss de få gangene vi kan. Mens kontor- og karrierekvinner synes det er deilig å slippe drakter og hæler utenfor jobben, har vi skapet fullt av glamorøse plagg som venter på en anledning, om det så bare er et kafébesøk…

Selv om jeg har flere hatter, hadde jeg ingen som kunne brukes til polokamp. (I august får jeg bruk for min australske cowboyhatt! Mer om det siden) Det finnes bare én butikk i hele Norge som kan stille med ekspertise, og det er Hattebutikken HOLM ved Rådhuset. Enten du skal i kongelig bryllup, på staselig 17.mai frokost, sommerfest, begravelse, ferie på Amalfikysten eller rød løper, så anbefaler jeg en tur dit.

BEST DRESSED

2018-06-16 at 14-02-56

Tre Sørkedalsryper som digger hester og hatter! Jeg, Helene og Cecilie

Jeg inviterte med meg to av mine kjære nabovenninner. Helene og Cecilie er hestejenter som har drevet sprangridning og har hester selv. Vi bor alle i Sørkedalen, som er kjent for ski og hestesport. Sabine er datteren til Helene, og stilte som sjåfør, for at vi kunne drikke så mye champagne og rosévin vi ønsket!

2018-06-16 at 16-59-43

Cecilie, Helene og Sabine er smashings!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snasne damer!

Sabine slang på seg noe i full fart, og vant best dressed! Utrolig kult. Romantisk blondekjole under et kupp av en jakke hun fant i Amsterdam. En catwalk modell fra Moncler. Hvite sneakers og en sommerlig veske fra Moschino gjorde susen. Dessuten er hun strålende vakker, uten et strøk sminke. Helene var vakker i en lang kjole fra Hale Bob, fordi importøren er en god venninne. (Danske kvinner har sansen). Cecilie har en helt særegen stil jeg bare digger. Hun elsker grønnsjatteringer, skinn og bohemsk pels, som den hestejenta hun er.

2018-06-16 at 16-55-54

Polokamp er stedet for ladies & gentlemen!

Selv var jeg vintage lady i vintage outfit. Kjolen min er fra Valentino (brudekjolen min fra 2006!) Skoene fra Vanessa Bruno er kjøpt for minst 15 år siden i Paris, og den lille rosa clutchen kjøpte jeg på lagersalg fra norske Moo for et par år siden. Smartklokken er fra Michael Kors, og hatten er ingen hatt har jeg lært hos HOLM, men en såkalt fascinator. Fascinerende!

2018-06-16 at 15-10-44

Det vakre sjalet mitt i kashmirull med håndbroderier er tro det eller ei kjøpt i Yemen, der den er en naturlig del av mennenes nasjonaldrakt. Det heter faktisk schal på arabisk. Brillene er ikoniske Persol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bergenske Kathrine Nørgård seiler opp som en av Norges beste klesdesignere. Flott dame!

Men la meg introdusere klesdesigneren Kathrine Nørgård, som jeg intervjuet i magasinet. Hun har akkurat åpnet en flagship store i Bergen, der du får skreddersøm om du vil. Tøff dame som hoppet av en karriere som siviløkonom for å bli klesdesigner i stedet. Bra valg!

Her er kampen i full gang, med spillere som kom fra Australia, Kenya og UK. Lagene er Sprekenhus (orange) og Paddock Power (blå).

20180616_154029(0) (1)

Polohester er små, manen barberes bort og halen tapes. Mye nærkamp!

20180616_154040 (1)

Tett på publikum og mye flott action

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Australske Glen Gilmore tar imot publikums hyllest etter å ha vunnet kampen med laget sitt. Han er kaptein på det australske pololaget og har en imponerende merittliste som en av verdens beste spillere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mye latter og moro!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av de tøffe kvinnelige polospillerne

Polo er på mange måter en luksussport, så her er sponsorene top notch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2018-06-16 at 14-32-55

Sunt og grønt fra Oslo Raw. Grønnkålchips og knallgode myke knekkebrød med avokado, spinat og karse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orange er en deilig farge.

Foruten champis gikk det i grillet mør biff og salat pluss Raw Food kanapéer som vi ble cyanidblå av!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knallgodt og blått fra Oslo Raw!

20180616_154539

Vet ikke om dette er meningen med økologisk, rent, naturlig, vegansk Raw Food…men det matchet øynene da.

Vil du prøve polo? Ring 974 19 397 til Stall Kubberød Gård og bestill en time da vel! Det skal jeg gjøre 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tøffe sjarmører disse pologutta! Kaptein på laget.