Mitt liv som voksenblogger: Reiseleder på elvecruise!

Mitt liv som voksenblogger: Reiseleder på elvecruise!

esl

Loungeselfie i den Provencalske solen!

Som frilanser og blogger er ingen uke lik den andre. Av og til er jeg reiseleder, og oftest i Frankrike. Her er glimt av livet ombord i M/S Camargue, på elvecruise fra Burgund til Middelhavet.

20180416_120538

Her er hjemmet mitt denne uken. Lyst og lekkert interiør med mye solgult og rosa.

Som noen av dere har fått med dere i mitt forrige innlegg, så er jeg på jobb i Frankrike denne uken, selvsagt med treningskit i kofferten 🙂 Faktisk får jeg rørt mer på meg under slike cruise enn ellers. Det er mange timer med guiding i land hver dag, blant annet. Dessuten flyr jeg opp og ned tre etasjer ombord, for å ordne masse praktisk.

Jeg står opp ved 07:00 tiden, og går på dekk for å sjekke været. Denne uken har vi vært kjempeheldige og sett solen steke daglig opptil 25C! OG, ingen vind. Idag er det meldt 27C på det varmeste… Vi er i skrivende stund på vei til Tournon og Tain Hermitage, som ligger vis-a-vis hverandre, midt i et av verdens beste vinområder. Der ligger også den verdensberømte sjokoladefabrikken Valrhona. Vi skal selvsagt i land, med guiding og vinsmaking. Men, nå skal det handle om livet ombord.

20180421_081707.jpg

20180421_090930

Skipet er lite, men elegant, og eiet av det franske familieselskapet Croisi Europe. M/S Camargue er oppkalt etter våtmarksområdet vest for Arles, der det er mye flamingoer. Derfor mange fjær og fugler i dekoren!

Gruppen min er liten. Bare 14 stykker. Det gjør jobben min mye lettere, men egentlig burde vi vært nærmere 20-30. For denne generasjonen er ikke Frankrike like kjent og kjært som for min generasjon, som jo elsker Rivieraen, Paris og Alpene. På dette cruiset kommer vi inn i hjertet av den franske kulturen på alle måter. Gastronomisk, geografisk, kulturelt, og historisk. Vi seiler jo i både kelternes, grekernes og romernes kjølvann. Anbefales!

20180419_093809

Til anker i Arles.

Gjestene mine har vel en snittalder på 75, men denne gjengen er spesielt ungdommelige og spreke. Jeg nikoser meg i svært godt selskap. Her er det mye humor! Mange har levd et spennende liv, som hun jeg tok med på byen en sen kveld i min yndlingsby Arles, lengst syd. Hun har bodd mange år i L.A. og N.Y., og ser smashings ut til å være over 75. Vi var fire damer (to guider og to gjester) som holdt det gående til langt på natt, på torget der van Gogh og Gaugin hadde mye moro noen år før oss. Midt i det som for 3000 år siden var romernes Forum Romanum, den sentrale byplassen for handel og vandel, blant mye.

20180419_131946

Annette og jeg i den tre tusen år gamle romerske arenaen i Arles. Her foregikk det gladiatorkamper. Vi følte oss ekstra inspirert til tøff trening!

En av gjestene mine er superbloggeren Annette Nordstrøm.  Vi hadde det vanvittig gøy tidligere på dagen, med et nytt konsept vi fant opp. Aktiv sightseeing! Annette og jeg har funnet tonen, og jeg lærer masse av henne.

LES ANNETTES FØRST RAPPORT OMBORD!

Vi filmet og fotograferte hverandre mens vi trente i romerske ruiner. Superkult! Samme ettermiddag hadde vi utflukt til Camargue med alle gjestene. Da kjente jeg på kroppen at vi hadde trent masse, uten å tenke over det engang! Vi var jo så opptatt av å ta oss godt ut på foto, at vi knapt merket at vi kjørte høy puls og tøffe muskeløkter. Megamotiverende! Bare gled dere til bildene. Annette har ikke bare kjempeproft fotoutstyr med seg, hun er knallgod til å se locations, og bruke lys og omgivelser. Bildene ble så bra at vi ser for oss mange muligheter til hva de kan brukes til, og av hvem…

Hver dag når vi en ny havn, på veien opp og ned Rhônen, fra Lyon opp Saonen, tilbake til Lyon, og deretter sydover til Provence. Veldig mye å fortelle, så jeg får porsjonere det litt ut. I neste post skal jeg vise glimt av det beste i land.

20180420_124942

Vi får salater hver dag, og fråtser i sunne grønnsaker. Her er det couscous også.

Når vi ikke er i land på sightseeing, eller tur på egen hånd, er det soldekket og maten ombord som frister. Menyen er helfransk og sunn! SMÅ porsjoner og helt nydelig. Alt er inkludert, selv vinen. Du velger selv om du vil ha rød, rosè eller hvit. Selv drikker jeg svært lite, siden jeg er på jobb nærmest 24/7, og legger meg tidlig mens gjestene koser seg i baren. Morgenstundene er gull for meg. Er det mulig, så går jeg i land for å jogge.

20180421_081714

En av mine kjære kolleger ombord, cruise manager Aurelio.

Nå er det snart litt fitness på soldekket. Etter lunsj ombord skal vi i land. Ha en fin dag!