Knallsunn sjokolademousse

Knallsunn sjokolademousse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne sunnhetsbomben tar det deg bare fem minutter å lage. Kan det bli bedre? Jeg vurderer å spise den hver dag, og spesielt på dager jeg trener.  

Sunn mat er smakfull mat! Denne er i tillegg akkurat søt nok til at søtmomser kan glede seg uten at det går hardt utover livvidden. Bare masse godsaker for hele kroppen, og humøret 🙂

OPPSKRIFT 2 porsjoner (ca. 480 kcal) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 banan (gjerne litt brun, da er den søtest)
  • 1 avokado
  • 1 dl kokosvann
  • 1 ss bakekakao (eller annen mørk, ren sjokolade)
  • 3 myke dadler, uten stein.

Ta ut steiner, skrell og kutt alt i biter. Kjør det hele på full guffe i en kjøkkenmaskin eller blender i rundt fem minutter. Spe med mer kokosvann om den blir for tykk (avhengig av størrelsen på bananen).

Det er alt!

LES OM GULLIMUNN FOR IDRETTSHELTER!

Yummy!

SPENNENDE FAKTA OM NÆRINGSINNHOLDET 🙂

bananas-equal-exchange-male
Foto: Food is Power

Banan

Spesielt mye kostfiber, vitamin B12 og kalium. Dette er spesielt bra for fordøyelsen, musklene og blodtrykket. Banan er noe av det beste du kan spise som mellommåltid, og på treningsøkter. En banan inneholder rundt 100 kcal.

Avokado

Blir kalt spiselig ansiktskrem, fordi den inneholder en rekke essensielle flerumettede fettsyrer som styrker huden best innenfra. Den er også svært rik på kalium (potassium) som er ypperlig for alle som trener styrke. Rik på spesielt vitaminene K, C, B5, B6, E og folat. En stor avokado inneholder rundt 160 kcal.

Kokosvann

young-coconut-and-coconut-water-in-a-glass

Vannet er så rikt på næring, at det gis nyfødte når mor av en eller annen grunn ikke kan amme i land der kokosnøtter vokser i rikelig monn. Kokosvann er spesielt rikt på magnesium, kalium (potassium), mangan og vitamin C. 1 dl inneholder kun 19 kcal

dates

Dadler

Da jeg bodde i Dubai, fikk jeg vite av en beduin at syv dadler kunne holde dem gående i dagevis under ørkenvandringer. Verdens beste energy bar! Derfor har jeg alltid med meg dadler når jeg løper lange skirenn, som Holmenkollmarsjen og andre langturer. Da trenger jeg kun saft ved siden av, og kommer tidlig i mål he he.

Dadler er også rike på kalium (potassium), fiber, jern og en rekke plantestoffer, som visstnok skal kunne være gunstig for fertilitet (fruktbarhet). Ikke minst har dadler svært lav GI, tross sødmen, og derfor bra for å regulere appetitten. Sist men ikke minst, dadler er svært rike på antioksidanter. Superbra for magen, muskler, beinbygningen, forebyggende mot ulike kreftformer og mye mer. En daddel gir ca. 65 kcal.

Kakao (ren, usøtet)

En av verdens mest næringsrike råvarer! Over 800 bioaktive komponenter. Også rik på flavanoider, kalium (potassium), magnesium, sink, protein, fiber, jern, kobber og mangan. Kakao er også et afrodisiak. Listen over flotte næringsstoffer og ditto helsegevinster er laaaang! 1 ss kakao inneholder ca 27 kcal.