Knallbra hjemmetrening med app og YouTube

Knallbra hjemmetrening med app og YouTube

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gøy på landet med verdens beste treningsprogrammer!

Det er et hav av flotte treningsapper og videoer der ute. De gjør det såre enkelt å få topp trening og motivasjon på stuegulvet, eller ute i hagen. Jeg har fulgt noen av dem, og her er mine beste anbefalinger! 

Hjemmetrening er supert for deg som egentlig ikke har tid til å trene. Du sparer masse tid på å slippe transport til og fra et studio, for ikke å snakke om at de fleste er gratis. Disse programmene er knallfine å ha med seg på reise også. Jeg har trent med dem på hotellrom og i kabiner 😉

Men, du bør vite hva du gjør. For å få god og skadefri effekt av for eksempel yoga, bør du ha grunnleggende kunnskap om hvordan du trener riktig.

PASS PÅ:

Riktig holdning. Stå inntil en vegg med så mange berøringspunkter som mulig, fra isse, via skuldre, rygg, hofter, lår og legg til ankler. Strekk gjerne armene ut til siden. Om du synes dette er ganske slitsomt, er det tegn på at du over lengre tid har svekket de sentrale støtte- og stabiliserende musklene som kommer med riktig holdning.

Yoga og Pilates er knall for deg da!

Naturlig svai: Når du ligger på ryggen, skal du kjenne etter om du klarer å holde en naturlig svai. Press navlen ned mot ryggsøylen, men ryggen skal ha en glippe der du kan få flat hånd inn.

Skånsomme ryggbevegelser. Rull alltid ryggsøylen kontrollert opp og ned, virvel for virvel, enten du ligger eller står under øvelsen.

Klar for kraft. Haken opp, blikket frem, skuldrene ned og bakover, kjernemuskulaturen stram og hoftene frem. Føl deg sterk og klar når du står, går og trener!

UTSTYROLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matte. Jeg sverger til den beste Yogamatten som finnes. Den heter Manduka PROlite og ligger som limt til underlaget. Sklisikker, tykk nok, har livtidsgaranti og er miljøvennlig. Min koster rundt 700,- kr, men det er den verdt!

Klær. Bruk en god sports-BH, og komfortable klær.  Jeg trener alltid barbeint, så sko er ikke nødvendig. Speil og tettsittende klær kan være en fordel, for å se om du har kroppen i riktige posisjoner.

Kettlebell. Et av verdens beste treningsverktøy. Også kalt girya etter russiske vekter. Det var russiske landarbeidere som fant opp sporten, da de begynte å svinge vektene de ellers brukte til høyballer. Trener hele kroppen med både kondisjon og styrke!

Manualer. Supre til spesielt armer og skuldre.

Strikk. Kan taes med overalt, og brukes på hotellrom, fly, kontor osv. Strikk gir blant annet iso-dynamisk trening som funker effektivt! Brukes blant annet av landslagsutøvere i styrke.

Stor ball. Spesielt flott til en rekke mageøvelser.

Asana Rebel

A Personal Yoga Guide, Right in Your Pocket

The best of both worlds: Yoga Inspired Fitness

mockup-horizontal-667x331.png

Dette er Yoga Fitness med et variert og flott program for alle vanskelighetsgrader! Yoga er ikke bare velvære, da har du misforstått. Asana Rebel er kunnskapsrikt og velprøvd. Du får balanse, styrke, smidighet, til og med litt kondisjonstrening uten at du sliter deg helt ut. Det er tidvis hardt, men du kan velge nivå. Stemmen som instruerer er lett å forstå, behagelig og motiverende. Alle øvelser vises med flotte videoer i vakre omgivelser. Din Yoga-guru på mobilen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hver dag får du en FEM minutters utfordring.

Jeg har det gøy med daglig 5 minute workout essentials, ved siden av halvtimes programmer fem dager i uken. Etter seks uker med Full Body Toner kunne jeg både se og føle gode resultater. Nå følger jeg Bikini Body, som er roligere, med mange fine vridninger og strekk. Alle programmene inkluderer oppvarming og avslapning.

Bodyweight Burn

Now The Secret That Has Been Used To Sculpt The Best Bodies In The World For Over 3000 Years Is Finally Condensed Into A Simple 21-Minute Weight Loss System Available to Men & Women Everywhere

Dette programmet må kjøpes, og du må gjennom den vanlige megairriterende bla-bla reklamen amerikanske nettsider er proppfulle av. Hvis du klarer å scrolle deg til poenget; å kjøpe programmet og ikke noe mer enn det, så har du en knallflink, lettforståelig og effektiv PT på skjermen. Her ligger det mye kunnskap bak, for dette er et opplegg som er i tråd med velkjente treningsprinsipper. En meget bra miks av cardio, iso-dynamisk og statisk trening, styrke og nødvendig restitusjon. Jeg følger follow-along videoene på laptopen min. Da klarer jeg å gjennomføre!

Treningen består av tre ulike sekvenser som gjentas suksessivt gjennom uken. Afterburn-seansene hans er harde, men et fantastisk alternativ når du ikke har tid og mulighet til en løpetur. Dette er intervall som holder i bøttevis! Styrkesekvensene tar alle store muskelgrupper, og mageøvelsene er knallbra. Cardioflow er en superfin koreografi som får deg til å trene til utmattelse uten å kjede deg.

5-Minute Workout That Replaces High-Intensity Cardio

Vi liker 5 og 10 minutters trening, ikke sant? Det er knallbra å gjøre NOE, som alternativ til ingenting.

Dette er variasjoner av planken, som er kåret til verdens beste bodyweight-øvelse. Fordi du får variasjoner på samme tema, vil du trene mer intenst og effektivt enn du merker…Prøv noen uker og se resultatet!

10 Minute Kettlebell Workout for an efficient Total Body Workout

Dette er et flott supplement til de andre programmene, fordi du bruker vekter. Kettlebells er uslåelig som styrketreningsverktøy, fordi det gir deg optimal utnyttelse av kraft og motkraft, samt sentrifugalkraft og kondisjonstrening. Denne jenta er flink og sterk! Jeg bruker en 12-kilos kule, som nesten tar rotta på meg. Og det er BRA! Løft til utmattelse. Det er tøft, og jeg må ta meg kraftig sammen for å gidde, men det FUNKER SOM RAKKER’N!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg digger dubbeditter og statistikk. Motiverende å telle skritt!