Jeg tester Mesoterapi - for fyldigere hud

Jeg tester Mesoterapi - for fyldigere hud

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlder gjør at hudceller ikke lenger klarer å produsere det huden trenger for å holde seg vital. Vi blir tynnere, tørrere og mer rynkete i ansiktet. Sart, nordisk hud er spesielt utsatt for slik aldring, som lett gir irritasjoner og økt sensitivitet. Mesoterapi er tingen. Men hvordan virker det, og er det ufarlig?

For at huden skal holde seg frisk og vital, må den produsere fukt i form av hyaluronsyre og proteiner som kollagen og elastin. Alle hudkremer inneholde ett eller annet som skal hjelpe oss, men virker de? Tja… Neppe.

Overhudens viktigste oppgave er å være en barriere mot eksterne angrep, inkludert det vi smører på hudoverflaten. Derfor vil svært lite penetrere ned til dermis (lærhuden). Da får jo ikke virkestoffene i kremen noen effekt! Bortkastede penger altså. Med mindre kremen inneholder spesielle transmittere, som trenger gjennom overhuden.

En løsning er å benytte Dermapen (microneedling) og/eller Mesoterapi.

Mesoterapi er å gjennomhulle huden for å innføre mikronæringsstoffer pakket i en steril cocktail som tilpasses huden din. Istedetfor å bare smøre en krem i ansiktet, brukes altså kanylen på sprøyten til å lage mange små mikrokanaler gjennom overhuden (epidermis), og ned i lærhuden (dermis) hvor fibroblastene hviler.

Fibrene i lærhuden er av to slag: kollagene fibrer og elastiske fibrer som danner et vev. De kollagene fibrene gir huden styrke, og de elastiske fibrene gir huden elastisitet. Fibrene produseres av fibroblaster, som er bindevevsceller som ligger spredt mellom fibrene. (Kilde: Store Norske Leksikon)

 

 

hudlagren_no.jpg

Stikkene har to hovedfunksjoner:

  • Mikrokanalene kan frakte næringsstoffer dypt ned i huden, der de gir næring til cellene.
  • Ved å lage mikroskopiske hull i huden lurer man også hudens celler til å tro at det har oppstått en skade. Når huden tror den er skadet vil den frigjøre et utall veksthormoner, slik at kollagenproduksjonen settes i høygir og huden fornyes. Resultatet blir økt produksjon av kollagen, som kan sammenlignes med effekten av en laserbehandling, men uten bieffekter og nedetid. (kilde: Aleris)

Mastercellene våre får med andre ord verktøyene den trenger til å lage bedre celler i neste hudsyklus, slik at huden vil få en forbedring.

Jeg fikk prøve en filler med disse virkestoffene:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DMAE er forkortelse for Dimethylethanolamine, som har en rekke spennende effekter i kroppen, da det er involvert i nevrotansmitterfunksjoner. Det brukes i behandling av alt fra Alzheimer til autisme og andre nevrologiske lidelser, men har også effekt på leverflekker, pigmentflekker, mørke ringer under øynene og saggete hud, i doser over 3%.

DMAE finnes forøvrig naturlig i blant annet SILD, og kalles da naturens Botox.

Silisium er det nest vanligste grunnstoffet i verden, og viktig for optimal kollagensyntese, hvilket forbedret hudens elastisitet og styrke.

Lipoic Acid (en fettsyre), er et antioksidant som også katalyserer effekten av vitamin C og E, samtidig som det kan virke blekende på for eksempel pigmentflekker,.

Acetyl Cysteine er både et protein og et sterkt antioksidant, med en rekke virkeområder, blant annet utrensing av tungmetaller i kroppen.

OBS OBS!

Som jeg har skrevet før, er doser viktige for å forstå om noe er sunt eller usunt. Konsentrerte høye doser av antioksidanter må tas med varsomhet. Spesielt Acetyl Cysteine, som både kan dempe og forverre spredningen av kreftceller hos kreftpasienter, spesielt hudkreft. Les mer om det her.

Først renset de huden min to ganger, sist med fettløsende alkoholholdig væske. Deretter fikk jeg beskjed om å slappe av, mens min søte kosmetiske sykepleier forberedte den digre sprøyten! Stikkingen fra sprøyten var minimal, og ikke verre en små knott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ansiktsmaske er superdeilig, men for å virke skikkelig brukes blant annet fargelys.

Deretter fikk jeg en deilig maske på ansiktet, før jeg ble lagt under infrarød stråling, som aktiverer virkestoffene ytterligere ved hjelp av svak varme og fargelys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lady in red!

Først rødt, deretter gult. Det tok ca 20 minutter.

Jeg følte og så at huden var markant fyldigere og glødende etter behandlingen, og flere dager etter behandlingen føles den fortsatt mye bedre enn før behandlingen.

HVOR OFTE OG HVOR LENGE?

Senzie Medispa i Oslo anbefaler mellom 4-8 behandlinger (i ditto antall uker) for å bygge opp huden. Deretter holder det med vedlikeholdsbehandling én gang i året.

Konklusjon: Mesoterapi er en trygg behandling som de fleste kan ha god nytte og effekt av.

2016-01-01 at 00-00-00 (5).jpg

På bildet med blitz ser jeg litt blank ut, men det var ikke så ille. Herlig å kjenne at huden har fått mye etterlengtet fedme og fuktighet! De la på en BB cream, deretter tok jeg selv på mineralpudder for å dempe blankheten. Ble smashings!

 

Årsaken til det über-amerikanske innbitte smilet, er at jeg er klar for neste test: Tannbleking. Følg med!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Behandlingen ble utført av Senzie Akademiet på messen Health & Beauty Scandinavia.