Inspirator: Ido Portal - Bevegelsesmesteren

Inspirator: Ido Portal - Bevegelsesmesteren

last ned (1)WhatsApp-Image-2016-10-28-at-10.16.36 (1)I jakten på motivasjonskilder til å trene, snubler jeg av og til over treningsguruer som kan mer enn å bare sette sammen super-sets for fitness-bodies. Ido Portal innfører koreografi, filosofi og lek som ingen andre.

Hvorfor skal vi bevege oss, og hvorfor beveger vi oss i komplekse mønstre? Våre komplekse bevegelsesmønstre er det som har fått mennesket øverst i næringskjeden. Ido Portal

Han viser til at kroppens fysiologi og hjernens intelligens henger uløselig sammen. Det gjør oss overlegne alle andre skapninger i kunsten å bevege oss. Det er ikke hvilke muskler du har som teller, men hvilke bevegelsesmønstre du behersker, sier han.

Vi har rundt 656 muskler i kroppen, og jeg slutter aldri å fascineres av hva enkelte kan få til. Enten det er å klatre loddrette vegger, danse ballett som får tårene til å trille av fryd, balansere på liner, sette utfor vanvittige fjellsider eller som Shaolin-munkene: Oppnå en helt enorm kroppsbeherskelse.

Å trene kroppen får nye og større intensjoner.

Etter å ha fulgt fitnessmiljøet i mange år, samt prøvd meg på et utall treningsregimer, er det ingen tvil om hvilke basisøvelser som ruler for å forme en sterk og lekker kropp. Men, å gjennomføre disse tidvis beinharde og relativt kjedelige øvelsene er verre…

Å trene styrke kan bli ensformig. Straks vi trekker inn flere sanser enn smerte og utholdenhet, vil vi mye lettere klare å trene hardere, fordi det blir mer interessant, gøy og givende selvsagt.

Den beste treningen er den du orker å gjenta ofte nok.

Da må det mer til enn å telle reps og minutter. Koreografi er kunsten å knytte sammen bevegelser i et mønster som ikke bare stimulerer hjernen og motiverer deg, men appellerer til din estetiske sans.

2682ccc7cc1bf80b62c268acd1399856--ido-portal-yoga-movementEndorfinene sitter løsere! Kampsport, klatring, dans, crossfit, kunstløp og fotball er varianter av det samme. Kompleks og dynamisk koreografi som styrker kroppen mer helhetlig enn noe annet. Bli inspirert av Ido Portal til å leke deg sterk og sunn, og gjerne ute med hans favorittverktøy: Gymringer!

Vi er alle lærere. Enten vi liker det eller ikke. Vi er lærere hele tiden. Det er en del av den menneskelige kultur. Kunnskap er både giftig og avhengighetsdannende. Ido Portal