Hvor mye er en PT verdt?

Hvor mye er en PT verdt?
Koser meg på jobben i Fresh Fitness!

Jeg begynner å bli varm i trøya som PT allerede, men så har jeg 50 år på baken med mer treningsvariasjon enn de fleste kan drømme om. Det de fleste drømmer om er å få The Magic Touch av oss…

Jeg elsker å trene, være aktiv og å trene andre. Se at det lyser i øynene når de mestrer og føler seg sterkere. Som ønsket.

Det jeg ikke liker er å selge. Å overbevise folk om at månen ikke er en grønn ost. At det de har gjentatt de siste årene på egenhånd ikke hjelper hvis de ikke ser resultater. At forandring krever at de må forandre noe. Litt eller alt.

Et spørsmål som stadig dukker opp er: “Nå som jeg har hatt ti timer med deg vil jeg gjerne forsette på egenhånd, for det blir jo dyrt. Kan du ikke bare lage et treningsprogram til meg med ENKLE ØVELSER som jeg kan fortsette med selv?”

ENKLE ØVELSER FINNES IKKE

Kroppen i helspenn for ikke bare å holde balansen, men statisk styrke . Den som er godt trent trener hardere og mer effektivt fordi vi bruker hver minste muskel, uansett hva vi driver med.

Tror du det er enkelt å løpe? Ingebrigtsen-brødrene trener teknikk med en personlig trener HVER DAG. Enda de kan løpe fortest i verden.

Biceps curl enkelt? Folk flest står og JOKKER!

Knebøy? Det er akkurat som å sette seg på en lav benk. Enkelt. Nei! 90% klarer ikke å SITTE riktig en gang, langt mindre stå rett opp og ned med riktig holdning, eller ligge på ryggen i total avslapning. (En av mange asanas i Yoga).

Bare det å PUSTE riktig strever folk flest med.

Mange tror vi kan vise dem hvordan de gjør alt riktig i løpet av et klippekort på ti timer. At vi kan gi deg det du trenger på et A4 ark du kan forsette alene med… Spør du tannlegen og frisøren din om det samme?

Da har de misforstått helt. Er du en av dem?

  • Da anbefaler jeg at du Googler deg frem til et program som passer, sier jeg, bare for å si noe.

Hva som passer får de finne ut av selv. Jeg er råsterk og smidig uten vondter. Mitt kostholds- og treningregime er ikke tilfeldig. Det er resultat av titusenvis med timer i prøving og feiling, lesing og trening.

“Jeg skal ikke bli toppidrettsutøver. Bare komme i god form”, sier de fleste.

Det er et godt mål, som 80 prosent av Norges befolkning ikke klarer på egenhånd. Helsekøene vokser av den grunn. Er en PT verdt mer enn å havne i den køen? Just asking…

Å ha en personlig trener er ikke luksus. Luksus er å kjøpe bukser til 2000,- kroner, kosttilskudd som ikke virker, søppelmat som gjør deg syk og feit, behandling som bare dekker over symptomer og biler som koster en halv million for mye.

Personlig trening er en investering i livskvalitet, styrke og energi.

EN PERSONLIG TRENER SENSER DEG

Trening er ferskvare. Good news! Det betyr at du kan forme kropp, sinn og sjel dag for dag.

Jeg har lang utdannelse og 50 års erfaring i å vite at det ikke finnes ett eneste treningsprogram i hele verden som gir PERSONLIG trening.

Det vi driver med er å føle, analysere, se og handle der og da. Når kunden min kommer er mitt første spørsmål: “Hvordan har du det idag? Har du sovet godt? Hva har du spist? Hvordan går det med den vonde skulderen/ryggen/kneet/akillesen?”

Deretter kaster jeg et blikk på grovskissen min. Lurer på om jeg skal droppe knebøy. Kjøre splittknebøy i stedet, med eller uten stang, kettlebell eller kun kroppsvekt. Ti eller fem reps. Tre eller fire serier.

Så setter kunden igang.

  • Kjør fem reps, sier jeg og når de setter igang kan jeg plutselig si:
  • Du klarer tre til. Jeg legger på fem kilo.

Så noterer jeg i skjemaet mitt, og konstaterer fornøyd at kundene har økt fem kilo i uka. Bra!

EVIG VARIASJON

Men han eller hun er merkelig svak i push-ups, tross råsterk i markløft, for eksempel. Da legger jeg på push-ups. En av minst tjue varianter jeg har i verktøykassa.

  • Har du tenkt å begynne med klatring sier du? Okey! Rett på TRX og front lever pluss hjemmelekse å trene opp grepstyrken så ofte som mulig.

Trene på egen hånd med et fastlåst program etter ti timer? Det går fint hvis du kan nok.

Kunnskap er gull verdt. Utdannelsen og erfaringen vår koster.