Hudpleie som VIRKER mot aldrende hud!

Hudpleie som VIRKER mot aldrende hud!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet har gått noen måneder siden jeg startet behandling og hudkremer mot rynker, pigmentflekker og slapp hud. Resultatet taler for seg! 

Ting tar tid, ikke minst forsøk på å bremse aldring som gir oss slapp, tørr, rynkete, flekkete og gusten hud. Jeg har knukket koden tror jeg, og den skal jeg dele med deg her og nå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beauty in – beauty out. Fem om dagen er minimum. Jeg kjører minst ti. Gjerne i blender’n til en tykk smoothie. Grønt og frukt.

  • Spis sunt, med mye grønt
  • Bruk solfaktor 30 eller mer, alltid
  • Ikke sol deg for mye
  • Drikk nok vann
  • Sov nok (vi trenger åtte timer hver natt folkens)
  • Ikke røyk
  • Vær fysisk aktiv ute
  • Sov på silke
  • Stell veldig pent med huden din

Da er vi inne på vitenskap, for det nytter ikke å komme her med kremer fra super’n eller parfymeriet, som lover å fjerne rynker fordi reklamen sier det.

Som jeg har skrevet før, så må det sterkere saker til, og ett av de aller, aller beste (kanskje den beste) heter tretinoin. Også kalt retinol eller A-vitaminsyre. Kjært barn har mange navn.

LES: DETTE VIRKER MOT RYNKER

Så er det kremer som øker hudens produksjon av hyaluronsyre, kollagen, elastin og slikt som finnes naturlig i og utenfor hudcellene, men i mindre monn etterhvert.

Jeg har fått være så heldig å teste ut produkter og behandling på Senzie Medispa i Oslo, og her er resultatet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er ansiktet påskebrunt 4.april (selv med solfaktor 50!) og litt rødflammet etter behandlingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er jeg usminket i morgenlys 12. august. Fortsatt noen pigmentflekker, men Olympus-kameraet mitt er mer nådeløst enn speilet faktisk! Øyenbrynene mine ser mongo ut, for jeg prøvde å farge dem med solpudder #dust

2018-08-10 at 20-29-34

Her er jeg med mobilkameraet 10. august. Den fine håndkle-turbanen er forresten i bambus, fra Melly Moon. Bambus suger vann bedre enn bomull, og er mer miljøvennlig.

Mellom det øverste og de to nederste bildene har det vært en lang og solfylt sommer. Lyset er annerledes på grunn av en annen årstid osv. men det er hevet over enhver tvil at antall pigmentflekker er gått ned, og huden er mye freshere. Jeg har mascara og øyenbrynsfarge på et par av bildene, men ellers er jeg helt usminket på alle, som er helt uretusjert.

Her er en annen kvinne som har gjennomgått mye av den samme behandlingen som meg:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stor forskjell på før og etter! Visia ansiktsanalyse måler huden på åtte parametre.

DETTE ER BEHANDLINGEN:

Mesoterapi og dermapen behandling, der ansiktshuden perforeres med bittesmå nåler, for deretter å fylles med ulike virkestoffer som trenger gjennom de ørsmå kanalene til mellomhuden, der de treffer mastercellene.

Huden blir provosert til å reparere seg selv, og øker produksjonen av oppstrammende og fuktende elastin og kollagen, samtidig som den får ekstra påfyll, fordi produksjonen av disse stoffene er redusert eller mistet pga aldring.

Bildene du ser under er tatt på litt ulike tidspunkter, men det er samme behandling hver gang, bare med litt ulike serumer. Det anbefales at du tar rundt 6-8 behandlinger, fordelt på like mange uker, og med vedlikehold hvert år.

2018-07-03 at 20-13-14

Jeg venter på at dermatologisk kosmetisk sykepleier Helene Skoje skal sette igang. Hun pønsker på noe lurt bak meg, med alle ampullene sine. De skal inn i dermapenen, som er en penn med en haug nåler som går som et trykkluftbor…

2018-07-03 at 20-21-32

Her er hun igang. Det gjør litt vondt, men det er det verdt! Mange bittesmå nåler perforerer nå huden. Det blir litt blodig, og hun justerer nålene litt etter hvor hun jobber.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har hun tatt ekstra i der jeg har rynker, og det synes på at jeg er rød akkurat der.

2018-07-03 at 20-12-54

Helene smører meg med gode kremer.

2018-07-03 at 20-11-59

Så masserer hun det godt inn i huden som nå er helt “åpen”.

2018-07-03 at 20-12-33

Jeg får en beroligende maske som også inneholder virkestoffer, som aktiveres med lysbehandling.

Her er jeg under ulike lys for å vise alternativene, men Helene velger infrarødt lys denne gangen. Hvert lys virker på sin måte. Det kan jeg skrive om en annen gang, eller ta en tur til Senzie og spør. Samtidig burde du prøve en ansiktsanalyse med Visia, for å få skreddersydd program for akkurat din hud. Fremtiden er tailor-made!

HUDKREMER FOR HJEMMEBRUK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er i gode hender hos Helene , men også hos Caroline Morel på Colosseumklinikken som har satt meg på Obagi-serien. Caroline er sensor på Senzie Akademiet Helene har gått på, så her er det bra samarbeid. Det finnes mange hudpleiere, og ikke alle har peiling på hud, så jeg anbefaler deg å gjøre grundig research før du velger et program og en hudpleier. Helene og Caroline er begge sykepleiere med spesialisering i dermatologi og kosmetiske behandlinger, og er derfor helproffe.

MIN DAGLIGE HUDPLEIE

MORGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg skyller alltid ansiktet med kaldt vann, før jeg renser med Obagi ZO Health serien, og bruker deretter T-pads eller de enda sterkere Oil Control pads, som inneholder sterk salisylsyre som svir litt, men da vet jeg at det virker! No pain, no gain girls.

Så smører jeg huden med epigenetikk Epigen serum og krem fra Innoaesthetics.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epigenetikk betyr at virkestoffene tilpasser seg genene mine…I wish.

Øyekrem er kjekt å bruke, og jeg tar en ørliten dråpe serum gel med peptider og antioksidanter fra Environ på øyelokkene morgen og kveld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så avslutter jeg alltid med solkrem, fra Obagi ZO Health, som inneholder en rekke beskyttende stoffer.

KVELD

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAnnenhver dag renser jeg med den vanlige Obagi ZO Health rensekremen, og de andre dagene med den fantastiske blå skrubben, som inneholder magnesiumkrystaller, og attpåtil lukter friskt. På dagene jeg skrubber bruker jeg vidunderkremen tretinoin etterpå. That’s all.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mirakekremene. Du blir rød og flasser etter ca 48 timer, fordi retinol VIRKER som rakker’n. Reseptbelagt aknekrem egentlig

Tuben til høyre er det sterkeste du får tak i: 0,1%. Den andre fra Environ er mildere. Den velger jeg i perioder jeg er mye ute i sterk sol, typisk midtsommer, fordi huden blir veldig sårbar av dette.

Så bruker jeg øyekrem igjen, og serum på vipper og øyebryn. Serumet virke. Så sterkt at vippene mine kræsja i brilleglasset etterhvert! Øyevipper og bryn skal jeg blogge om siden, for jeg har funnet Oslos beste brynstylist, og hun koster en brøkdel av en viss kjendis 😉

EKSTRAHJELP

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når huden er ekstra tørr eller sliten, som i påsken, midtvinters, etter behandling osv, så bruker jeg Skin Repair fra Innoaesthetics kremen som umiddelbart gir huden fukt og pleie. C serum er dagkrem ved siden av Epigen av og til.