Hjemmetrening: Her er de beste programmene

Hjemmetrening: Her er de beste programmene
Med en PT på mobilen kan du trene hvor som helst, når som helst

Det skal mye selvdisiplin til for å klare å trene hardt uten noen til å pushe deg.  For meg har redningen vært å finne med YouTube. Her er mine håndplukkede og testede favoritter! Og et lurt triks for å trene mer…

En av mange fordeler med å ha noen år på baken er erfaring som gjør at vi kan skille mellom hva som faktisk fungerer eller ikke. Siden jeg er PT nå, er det kanskje lettere for meg enn for deg å plukke de riktige treningsregimene i et hav av tilbud. Her er mine favoritter det siste året. De er gjennomtestet og viser synlig EFFEKT! 

Programmene har jeg valgt fordi de enten gir maks uttelling på kortest mulig tid, eller fordi de tar skikkelig tak i muskler jeg ønsker å stramme og bygge.

Dessuten har jeg lært å lure meg selv til å trene mye hardere enn jeg i utgangspunktet hadde tenkt! FEM minutter planke klarer du alltid å skvise inn. Men, når det er unnagjort, er det lett å slenge på bare SYV minutter HICT. Når kroppen er i gir, vil du plutselig bryne deg på en TI minutters kettlebell i tillegg. Vips er hele kroppen trent, dobbelt så mye som du hadde planlagt. JESS!

Jeg begynte med det jeg kaller nybegynnernivå. Når det føles lett nok (du klarer det fint), er det på tide å øke belastning og/eller mengde.

Det er et viktig prinsipp i all trening å jevnlig øke belastningen for å kunne se resultater.

Da er du klar for viderekommende. Gjør dette TRE ganger i uken. Selv gjør jeg dessuten en plankeøkt hver dag. 

NYBEGYNNER

7 minutter HICT (High Intensity Circuit Training)

Vitenskapelig utarbeidet intensiv sirkeltrening for maks effekt på minimalt med tid.

5 minutter planken

Gjort riktig vil planken trene også armer, skuldre, rumpe og rygg ved siden av hele kjernemuskulaturen 

VIDEREKOMMENDE

7 minutter planken med Pamela.

Hun ser helt uanfektet ut, men dette er tøft. Jeg sliter med denne, men gir meg ikke! Ta veldig korte pauser når musklene svir for mye, men fortsett ut økten. 

10 minutter kettlebell med Amy.  

Amy har en egen evne til å drive deg gjennom økten med oppmuntrende meldinger. Hun er min favoritt 🙂 For tiden bruker jeg en 12 kilos kule, og har 20 kilo liggende klar til noen av øvelsene…Ambisjoner er bra! Denne økten tar hele kroppen, men jeg tar alltid en mageøkt (planken) ved siden av.  

AVANSERT 

20 minutter flat mage og sprettrumpe med Pamela.

Her er hun igjen, like uanfektet, med en økt som jeg digger for at den også griper fatt i korsrygg og mage fra ryggliggende.  Det skal bli flott til skisesongen. 

20 minutter kettlebell full kroppstrening med Amy.

Også her får spesielt rumpe,  bakside lår og armer kjørt seg. I like! 

Blogglisten
hits