Gi meg en bolle med SYV kalorier

Gi meg en bolle med SYV kalorier

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg samler på mye, blant annet kalorifattige fast-food alternativer. Mitt siste funn er et kinderegg av en sunnhetsbombe. 25 grønnsaker med fiber, vitaminer, mineraler, masse deilig smak og syv knøttsmå kalorier. Jaaa!

De er så gode at jeg gjerne spiser dem rå, men de funker best oppvarmet i stekeovnen. Siden jeg er kostholdsveileder med idrettsernæring som spesiale, så må jeg jo påpeke at disse deilige bollene inneholder proteinrike kikerter, som dessverre ikke gir nok fullverdige proteiner om du skal løpe maraton, eller trene hardt. Da trengs det komplementære aminosyrer, som du finner i korn.

Det løser du ved å spise en skive grovbrød eller annen kornmat ved siden av. Selv foretrekker jeg å lage en yoghurt-dipp til. Melk er overlegen som proteinkilde, med kasein og mysein, det samme du finner i dyrt proteinpulver.

Siden disse bollene smaker litt Midt-Østen-Asiatisk er mynte knall i yoghurten, eller hva med noe syrlig, som sitron eller tyttebær? kvis gjerne litt lime og dryss fersk koriander over også.

Yummy! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Produsenten er en gründer som kaller seg Det Funker.

Dette er ikke noe jeg er betalt for å promoterte, og da kan jeg også kritisere produsenten for å komme med villedende informasjon, som at klorofyllinnholdet betyr noe. Det er vås. Bare planter har glede av klorofyll. Men, grønnsaker inneholder en haug andre godsaker for helsen vår, så her er det bare å hive innpå, som et megabra alternativ til mye annet.

Du blir METT av dette også, og kalorioverskudd er det største problemet til folk flest. 

Jeg var på reportasjeoppdrag for ABC Nyheter om ryggplager, da PT Thomas Inge Ravlo på Studio Day. tipset meg om disse supre bollene.

studioday1

Thomas Inge kan mye om kosthold, og farer ikke med tull. Da han måtte dele sitt siste funn med meg, så var jeg rask med å takke ja.  Vi har alltid innmari mye å snakke om! Han mener disse vegetarbollene også er fantastiske for diabetespasienter, da de kan senke blodsukkernivået med opptil to prosent i løpet av få uker.

groenn_ny

Høy WOW faktor her: Agurk, basilikum, bok choy, chili, fennikel, fersk ingefær, gressløk, grønnkål, gulrot, jordskokk, kinakål, knutekål, koriander, kålrot, lime, løk, mynte, nepe, paprika, pastinakk, pepperrot, persille, persillerot, reddik, romanosalat, rucola, sellerirot, sikori, spinat, stangselleri, tomat og timian.

Det Funker tilbyr også tre ulike juicer: Grønn, oransje og rød, og jeg smakte den grønne med chili. Den var god, og ganske mettende den også. Noe mat med mye smak er.

Vegetarbollene er laget av pulpen fra juicingen, for å nyttiggjøre fibrene blant annet. Derfor er Det Funker ikke bare sunt, men miljøvennlig og økonomisk også! Juicen pluss bollene er genialt sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
vegetarboller.w1220.h1220.backdrop
Foto: Produsenten

 

Yoghurtdip m/gulrøt, rødbet og mynte

  • 1,5 dl Biola yoghurt
  • 1 liten gulrot, raspet
  • 1/2 rå rødbet, skrelt og raspet
  • en skvis sitron
  • 1 ts honning
  • 1 ts mynte

eller: Yoghurtdip med tyttebær og honning

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Honningen er kortreist fra venner.  Støtt din lokale birøkter! Tyttebærene er selvplukk med koselige minner.

  • Biola yoghurt (alt: rømme eller creme fraiche)
  • tyttebær
  • 1 ts honning

Blandes godt.

ENJOY!