Flotte øvelser for overkroppen etter joggeturen

Flotte øvelser for overkroppen etter joggeturen
Trampolinen gjør nytten om vinteren også.

Det er lett å glemme armer og skuldre når man løper mye. Symmetri er tingen, men en sterk overkropp er viktig for helsen også.

Etter mine løpeturer i terreng har bein og kjernemuskulatur fått sitt, mens armene nesten bare slenger der. Ikke helt da, for de jobber de også! Tett inntil kroppen som på et gammeldags damplokomotiv.

Når jeg kommer hjem igjen er kroppen god og varm, og da er det veldig lett og greit å kjøre noen sett med armhevinger og annet som sørger for flotte armer og skuldre.

Gjør så mange du klarer til utmattelse. For nybegynnere er det fint å stå på kne når du gjør armhevinger, og jo sterkere du er jo høyere opp med beina kan du gå.

Jeg gjør 10-15 reps i 2-3 serier av disse:

ARMHEVINGER

Armhevinger styrker biceps og brystmuskulatur

Prøv å dyppe nesa i bakken og hold kroppen rak som om en stålstang går gjennom den. Albuene kan holdes enten rakt ut, eller inntil siden. Det tar ulikt på musklene, så prøv begge deler. Du kan også holde hendene inntil hverandre. Beinhardt!

TRICEPS DIPS

triceps dips strammer grevinnehenget!
Triceps dips, lett variant

PULL UP

Ligg rett under stangen med skuldrene, og hold kroppen rak som en stålstang.  Flott for bicepsen

MOUNTAIN CLIMBER MOT ALBUE

Bare å stå i en armheving er god statisk trening for hele overkroppen, og ved å føre knærne mot albuene så nær som mulig trener du også kjernemuskulaturen. Ta så mange du orker av høyre bein før du gjentar med venstre. Pass på at skuldrene holdes nedover så ikke hodet synker mellom skulderbladene.

SKULDERHEVING

Som en armheving, men her lager du en omvendt V med kroppen og bruker skuldrene til å løfte deg opp og ned så pannen treffer bakken.

PUSH

Stå på tærne og hold i stangen med armene i skulderbredde, eller mer, og dytt overkroppen raskt ut og sakte ned mot stangen. Supert for brystmuskulaturen.

GOD LØPETUR MED NOGO ATTÅT!

Blogglisten