En perfekt høsthelg

En perfekt høsthelg

sopp6.JPGNår luften blir kaldere og klarere får jeg mer energi! Finnes det noe bedre enn å nyte høstfarger og klar luft ute i marka? Jo, god mat i tillegg!

Helgen som var gav meg masse overskudd og gode minner, fordi jeg synes det er så vilt deilig å løpe og sykle i høstskogen.  Dessuten er det høysesong for å høste av markens grøde. Jeg nikoser meg med hjemmelaget eplemos, selvplukk og deilige rotgrønnsaker, Nordens supermat!

Her er helgen min i et nøtteskall, og bedre kan det ikke bli på alle måter 🙂 Håper du lar deg inspirere til å bruke høsten til å trene og spise deg til overskudd for den kalde, mørke tiden.

Lørdag:

 • 11 km terrengløp
 • 14 km sykling

Søndag:

 • 22 km sykling
 • 20 min styrketrening med kettlebell + mageøkt: 7 min div. planken og saksing på rygg.

LØRDAG

Morgenstund har GULLIMUNN!

Dere blir kanskje lei av å se havregrøten min, men hey! Jeg er faktisk lei av at alt skal være nytt og trendy. Jeg merker at jeg stadig oftere jakter på det geniale som ikke må skiftes ut. Repettosko, gamle polvotter, designikoner, Ullvangs grå ulltrøye, havregryn og geitost. Why change a winning team liksom?

frokost a050 aktivover50

Havregrøt på vann og lettmelk, med hjemmelaget eplemos, kanel og mandelflak. Tykk smoothie med bl.a. avokado, banan, appelsin, gulrot, vann, spinat og honning. Yummy!

Så var det på med den klassiske og etterhvert fillete Ullvangtrøya  (Kjære Ullvang, kan der bare fortsette å lage denne trøya evig!) og nye tights fra billigkroken på XXL. Nike med fartstiper i refleksgul til 79,- kr! Penger spart på klær er penger tjent til alpetur i vinter 😉 De gule stripene tror jeg skal skille meg fra elgen under høstjakta.

Sjekk hvor deilig dette er da!!! Motbakker er jo bare digg i dette været, og jeg løp min faste favorittrunde opp til Lysedammen via Otertjernsåsen og ned forbi Lyse gård i Nordmarka. Bakgården min, heldige meg. Heftige motbakker, og flotte stier som får meg til å sprute ut endorfiner. Får “runners high” hver gang jeg! Addict.

aktivover50.no

Det var storinnrykk av turfolk i marka i helgen. Inkludert meg.

aktivover50 kikutstua

To glade mannfolk på “Privaten” koser seg i solen. Bjørnsjøen blunker.

Vi var invitert til gode venner på Kikutstua, Skiforeningens storstue i Nordmarka, og dit syklet jeg. Det blir endel oppover, men det er jo bra! Utsikt og nedoverbakke som belønning etterpå, pluss masse apetitt til knallgod middag etter badstue med denne utsikten!

aktivover50 kikutstua

Knallfin badstue med utsikt til Bjørnsjøen. God grunn til å legge turen til Kikut.

Søndag

Det ble laaang frokost med masse godsaker fra vertskapet, som er kjempeflinke med mat, men så drifter de også en av de aller mest populære turstedene i hele Norge!Her er det bare å frå tse i sunne godsaker.

20180930_095901

Så syklet vi hjem i solen, og jeg tok en omvei for å runde to mil, før jeg svingte litt kettlebells og tok mageøvelser, som er blitt rutine på linje med tannpussen. Heldigvis!

Her er kettlebellsrutinen jeg sverger til som “follow along” det siste halvåret:

Planken gjør jeg slik:

 • 60 sek strake armer
 • 30 sek bøyde armer
 • 30 sek bøyde armer og høyre bein løftet
 • 30 sek bøyde armer venstre bein løftet
 • 30 sek sideplanke høyre
 • 30 sek sideplanke venstre
 • 30 sek strake armer
 • 65 sek bøyde armer

Etter denne økta ble det en bedre middag med en sopprisotto jeg lyktes skikkelig bra med, før jeg stupte i søvn for å lade opp til dagen derpå som reiseleder på elvecruise i Bordeaux-området. Derfor sitter jeg nå og beundrer soloppgangen over en av mine favorittbyer, for deretter å seile inn i tåken over Sauterne….Og da fikk jeg forklart hvorfor jeg har druebilde øverst 😉

LES: MORGENTÅKE HAR GULL I MUNN