En morgen som voksenblogger

En morgen som voksenblogger

pexels-photo-266642.jpegHva gjør en voksenblogger på en typisk bloggdag? Tenkte jeg skulle vise et glimt av hverdagen min: En av dem som er fylt med min vanlige variable action 🙂

07:00 Vekkerklokken ringer. Jeg er susete i hodet av en særdeles tung og dyp søvn til å være meg (Jippi!). De to siste dagene har jeg vært uvanlig slapp. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på at jeg først gikk Birken (til merket!), for deretter å fly Jotunheimen rundt på ski i opptil 20 kalde, og i tillegg har trent 5 minutter planken + 7 minutter HICT tilnærmet daglig + masse badstue på hytta til vennene mine. (Jeg elsker badstue etter tøffe skiturer!) På Endomondo har jeg tikket inn 144 km siden Palmesøndag.

Burde gjøre morgenyoga og planken, men bestemmer meg for ettermiddagstrening, siden jeg hadde det i går. Viktig med nok restitusjonstid og en rolig morgen også. Skulderen fikk et nytt hardt slag i påsken. (Hoppet og falt pladask på påskeskirenn. Trener den forsiktig opp og smører med Voltaren).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rens, serum, solkrem, leppepomade og kuldekrem i sesong

07:15 Renser huden som vanlig med Obagi rens, deretter Obagi T-pads og Repair Cream fra Innoaestetics (Obagi serum er brukt opp…) For halvannet døgn siden brukte jeg tretinoin, men huden flasser ennå ikke.

2016-08-28 at 08-55-02

Havregryn ruler som den beste starten, og hjemmelaget syltetøy av selvplukk er digg, i tillegg til at det er rikt på antioksidanter.

Kl 08:00. Spiser havregrøt med hjemmelaget plommesyltetøy og herlig kaffe latte med lettmelk fra vår Juramaskin, med hele Javabønner. Scroller Facebookfeeden min for nyttig info og morsomheter. Jeg er så heldig å ha mange oppegående FB-venner som poster mye fint. En venninne i Dubai (min gamle hjemby) knipser stemningsbilder fra morgentur på stranden under palmene. Geriljagruppen min er aktive, og Pippip er intervjuet for sin fantastiske innsats og kunst mot plastsøppel i kunstbladet PLNTY. På Hvaler drives sauene til Dag Eivind ut til havgapet igjen, og en dansk venninne har liket masterclass med stjernefotografen Annie Leibovitch, og den noterer jeg takknemlig at jeg skal se.  Så leser jeg en kronikk om hvor viktig det er for barn å leke, og legger til at det synes jeg vi aldri skal slutte med!

Jeg kunne skrevet en hel bok om all den inspirasjonen og kunnskapen en dag med Facebookfeed gir meg! Seriøst. I tillegg kommer Instagram da…Følg meg da vel! Jeg heter Myggwiz.

Kl 08:30 Kjører til T-banen og plukker opp vår polske nabo på veien. Hun forteller at den 11 år gamle hunden deres måtte avlives, og at det var godt å se ham slippe mer smerter.  Så forteller hun hvor dyrt det er med veterinær når bikkjer blir syke og gamle, og at de skal til Polen på ferie for å komme seg etter sorgen. Hun ser ganske lei seg ut, og jeg er glad jeg kan gjøre henne denne lille tjenesten å kjøre henne et godt stykke på vei idag, så hun også får en god morgen med litt mer tid. Jeg er veldig glad i hunder, men glad jeg ikke har hund også. Derfor passer jeg andres hunder. Win-win for alle!

20180404_090323

For oss hjemmekontorarbeidere er kafeer et godt sted å hente sosiale impulser. Stille og rolig utenom rushtidene.

Kl 09:00 Har et kvarter til overs, og tar en ny kaffe latte, på Baker Samson på Egertorget. De har en herlig retrostil og hyggelig service. Fire andre kule unge menn med h.h.v. tversoversløyfer og manbuns drikker også kaffe der. Ellers havner jeg svært ofte over veien, på kaffebaren STEAMI love people watching! Mens jeg sitter der, planlegger jeg dagen. Skal intervjue Barnekreftforeningen for Norwegian Polo Open, og må spikre avtale med designeren Kathrine Nørgård. Gleder meg til å treffe henne! Da får jeg endelig litt stoff til fashion på menyen her også 😉

Så funderer jeg på hva jeg skal blogge her, og Googler hva norske kvinner bruker på skjønnhetspleie og velvære. KK har en flott artikkel fra 2012, og der finner jeg gode kilder. Bestemmer meg for å lage en artikkel om hvordan trenden er nå, seks år etter. Ikke minst for å se om min aldersgruppe er så lukrativ som jeg tror, for å skaffe annonsører og sponsorer til bloggen.

Så avtaler jeg å komme innom VISTA Travel for å planlegge neste oppdrag som reiseleder på elvecruise i Frankrike 15.-22. april. På disse turene har jeg aldersgruppen 75 + og ser hvilken enorm forskjell det er på oss når vi eldes. Noen er i sin siste sprudlende vår, andre har det bare vondt. Jeg vil helst tilhøre den første gruppen!

Ute er det møkkavær. Slaps og regn. På torget står to unge Jehovas vitner. Hadde foretrukket gatemusikanter fremfor dommedagsprofeter i gråværet, tenker jeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helene er en solstråle, men hun stikker!

Kl:0915: Helene tar imot meg på Senzie MediSpa for ny runde oppstrammende og foryngende Dermapen og Mesoterapi i ansiktet og på magen. Det stikker delvis som veps, men jeg skravler frenetisk, tar bilder og ber henne ikke bry seg om at jeg kommer med lyder som tyder på at det gjør vondt. “Det er verdt det, så kjør på” sier jeg. Det er fort overstått, og jeg ser uvanlig fresh ut etterpå. Ikke like rød og blodig som sist. Magen derimot, ser verre ut, men det er flott, tenker jeg. “No pain – no gain, og ingen virkning uten bivirkning”.

– Du ser ut til å tåle behandlingen bedre nå, men du virker mer følsom i huden idag enn sist, sier hun.

– Har jo fått sol i ansiktet og er sliten etter påsken, sier jeg.

Så får jeg vite at Spa-eieren Vibeke har lagt ut ansiktet mitt på både Facebook, Instagram og Senzie’s blogg, og om jeg synes det er ålreit.

–  Klart det. Noe må jeg jo gi tilbake, smiler jeg.

–  Kan ikke være sær på sånt når man er blogger, forsøkskanin og wannabe-influencer…

Så får jeg et nytt serum jeg skal teste, med C-vitamin blant annet. Jeg er skeptisk til at C-vitamin virker utenfra, og ikke bare i en sitrusfrukt innenfra, men la gå.

Tar T-banen tilbake til bilen, og kjører inn i Sørkedalen, der snøen ennå ligger høy, men nå også våt som sørpe. Yach! Hvor ble det av det vakre påskeværet?

Kl: 11:00 Jeg tar bilder av ansiktet og magen for neste blogginnlegg, nå som det er gått en time. Det ene bildet er tatt med mitt nye mobilkamera Samsung S7, og har tydeligvis et flatterende filter…Det til høyre er tatt med Olympus Pen. Alle bilder ljuger!

olympus-e-pl8-pancake-zoom-kit-brown(238469)_2_Normal_Extra

Mitt uunnværlige arbeidsverktøy, foruten mobilen og PCn.

Jeg ser kjempefresh ut, selv uten noe som helst sminke, med unntak av litt gullfarget øyenskygge fra Isadora. (Billig og bra nok!) Legger det ut på Instagram, og tenker i farta at jeg burde har to kontoer…Blir både mat, friluftsliv og skjønnhet på samme konto. Men, det er jo meg da, og alt henger sammen…

Kontraster er essensielt i det jeg driver med, og i livet mitt, selv om det provoserer mange også. Usminket i fjellanorakk på det ene bildet, og glamgirl i det andre. Yes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lunsjen blir en tykk smoothie, som ikke bare gjør supergodt for hud og hår, men metter godt.

Kl: 11:30 Lager en grønnsaksmoothie, og føler at jeg er inspirert av skjønnhetspleien. Må jo følge opp innenfra! Alt jeg spiser og drikker denne uken må jeg notere før studiesamling på Norges Idrettshøgskole, der jeg har igjen siste delstudie i min etterutdanning som kostholdsveileder. Vi skal sikkert analysere hverandre 🙂 Studiet er fitness, helse og kosthold i ett. Et evighetsstudium! Jeg lever som jeg studerer. Melder meg i det samme på et av NIHs seminarer for oss.

2018-02-23 at 17-28-43 (1)

Aldri en dag uten litt hjemmetrening. Foto: Jon Petrusson

Tilbake til PCn og artikkelskriving (my day job so far). Resten av dagen blir derfor relativt kjedelig å skrive om…Er alene hjemme, så her blir det fullt trøkk på jobb, studier og hverdagstreningen.

Ha en fin dag!!!