Derfor skal du ikke ta kosttilskudd

Derfor skal du ikke ta kosttilskudd

colors colours health medicine

Hvis du spiser så ensidig at du må ta piller for å få i deg riktig næring, så må du jammen legge om kostholdet! Photo by freestocks.org on Pexels.com

Der røyk min sjanse for å få en meget lukrativ gruppe annonsører. Integritet er noe herk. Jeg hadde vært mye rikere uten. Mitt bidrag til Folkehelsen.

Det selges kosttilskudd for milliarder årlig. Jeg var en av kundene for inntil få år siden. Fordi jeg er mer enn normalt opptatt av kosthold, helse og trening har jeg sugd til meg kunnskap som en svamp. Dessverre litt ukritisk, men man lærer så lenge man lever. En dag heiv jeg alt i søpla og bannet høyt. Tenkte på alle pengene jeg kunne spart og blitt rik på.

ALTERNATIV BEHANDLING 

Jeg brukte akupunktur under en fødsel. Hjalp det? Nei. Jeg har prøvd kiropraktikk, healing, spådamer, tarotkort, mineraler, vitaminer, antioksidanter og alger. Hjalp det? Niks.

Hjalp mot hva da forresten? Nei si det? Hakke peiling på hva det egentlig skulle hjelpe spesifikt mot. At jeg var slapp, sov dårlig, hadde luft i tarmene, forstoppelse, stress i kroppen, deppa og en masse annet som faktisk er en normal konsekvens av å leve, og skyldes helt andre årsaker enn hva jeg spiste.

Årsakene var komplekse, som de ofte er: Småbarnsmor med høyrisikabel jobb, mann på reise stort sett, ingen hjelp i sikte, ustabil økonomi, flytting til nytt land, syk hver vinter (skoler og barnehager er bakteriebomber), høysnue, eksem, lite eller ingen trening osv. Jeg var “desperat”.

Piller er ikke løsningen! Løsningen er å legge om livsstilen og kostholdet.

SUNN LIVSSTIL UTEN TILSKUDD

Idag er alt så mye bedre. Ingen eksem, ingen allergier, sover bedre, har regelmessig mens (i en alder av 57…) topp helse, svært sjelden syk, mer energi enn noensinne osv. HVA er endret? Bedre økonomi, voksne barn som klarer seg bra, regelmessig trening omtrent daglig og sunnere kosthold UTEN kosttilskudd.

La du nå merke til at jeg kanskje er den eneste bloggeren som ikke skriver om hvor bra livet mitt er blitt på grunn av et produkt jeg skal promotere? TVERT IMOT!

Det begynte med at jeg spurte en legevenninne om hva min irritable tarm kunne skyldes. Vi snakket om kosthold. Raskt kartla vi hvor synderen antagelig var. Tørkede aprikoser, magnesiumtilskudd og vitaminer i lange baner. Pluss stress da. Men den hadde jeg begynte å løpe bort (løping reduserer forekomsten av stresshormonene noradrenalin og adrenalin i kroppen).

Jeg gikk hjem og viet min oppmerksomhet til oppdagelsen. Jo mer jeg leste og studerte, jo bedre forstod jeg at mine kilder var uriktige. Jeg måtte slutte å lese Dr. Mercola, David Wolfe og alle som pusher piller og såkalt helsekost. De løy hele gjengen, bevisst eller ubevisst. Ikke bare lyver de, de kommer med svært helseskadelige råd. Markedet for tilskudd og helsekost er meget lukrativt!

kostholdsråd sunt

Ingen kosttilskudd kan erstatte naturens geniale sammensetning av mikro- og makronæringsstoffer i ekte råvarer. Et virkestoff vil ikke ha samme effekt isolert som når det spises i sin naturlig form og sammenheng.

Jeg overdoserte. Naturen er genial. Den har pakket akkurat det vi trenger i akkurat riktige doser i akkurat riktig blanding.

Kosttilskudd er konsentrerte overdoser som ØKER sykdomsrisiko. Om noe er sunt eller ikke handler kun om dosering. De eneste som har nytte av kosttilskudd er folk som er under- eller feilernært.

LES HVA EN AV VERDENS FREMSTE FORSKERE I ERNÆRINGSVITENSKAP SIER OM SYKDOMSRISIKOEN VED Å TA KOSTTILSKUDD HER

Hvis vi spiser minst fem (helst ti) om dagen, pluss hele korn, litt nøtter, magre proteiner og alt det andre helt normalt, vanlige og kjedelige så er du i mål som supersunn.

Du behøver heller ikke spise økologisk for helsens skyld, kun for miljøets skyld.

Det ble havregrøt, hjembakt grovbrød, en drøss frukt og grønt daglig, makrell i tomat osv. deretter. UT med juicer, INN med hel frukt, mindre rødt kjøtt, mer fisk osv. Det blogger jeg mye om både her (se under kosthold) og på GULLIMUNN.com

Siden har jeg ikke sett meg tilbake, når jeg løper som en fole gjennom dagene. Men trist at alle jeg kjenner som driver med kosttilskudd har så mye plager de snakker om da…

KOSTTILSKUDD AO50

Sunn, sunnere, sunnest UTEN noe kosttilskudd. (Kanskje en tranpille hvis jeg ikke får i meg nok fet fisk.)

Gjør som meg da vel! Eller lei meg inn som uavhengig kostholdsveileder uten binding til et eneste firma. 

Blogglistenhits