Crossfit i romerske ruiner - 2

Crossfit i romerske ruiner - 2

2018-04-18 at 17-54-52

Dancers pose – Yoga. Foto: Annette Nordstrøm

Den tre tusen år gamle arenaen i Arles, Syd-Frankrike, er dynket i blod, svette og tårer til  applaus. I amfiteateret har skarpe hjerner formet store sivilisasjoner. Perfekt sted å trene til et høyere nivå.

Du kan forandre verden eller kroppen din – helt. Riktig kosthold med nærings- og kaloribalanse, gir deg riktig størrelse. Trening former deg. Inside – out. For å forandre verden må du begynne med deg selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tidlig morgen i Arles. Joggetid 🙂 Foto: Elizabeth S. Lingjærde

Bevegelse er koreografi, dans og gjentagelser i en evig rytme. Kroppen er ditt instrument og orkester, som kan spille akkurat det du vil. Øvelse gjør mester. Du er dirigenten.

Jeg elsker skog, fjell og hav, men også ruiner. Sist jeg var i Frankrike trente jeg i disse:

2018-04-18 at 17-41-50 (2)

Bulgarsk bensplitt 1. Foto: Annette Nordstrøm

2018-04-18 at 17-41-08

Bulgarsk bensplitt 2. Foto: Annette Nordstrøm

2018-04-18 at 17-41-50

Bulgarsk bensplitt 2, og Annette joiner meg. Foto: Annette Nordstrøm

Romerske og greske ruiner fascinerer meg, fordi antikken er den historiske perioden som inspirerer meg mest.

2018-04-18 at 17-45-01

Lav planke. Foto: Annette Nordstrøm

2018-04-18 at 17-44-07

Lav planke med hevet ben. Foto: Annette Nordstrøm,

De gamle romerske byene hadde sitt Forum Romanum (hovedplassen for handel og vandel), ulike scener for teater, gladiatorkamper, lyrikk, musikk og politikk. De hadde fantastiske badeanlegg, med ulike rom for kaldt, lunkent, varmt og dampbad. Faktisk brukte de mer vann per innbygger enn vi gjør idag!

2016-04-30 at 16-12-04

Pont du Gard, ca 18 f.Kr. Foto: Elizabeth S. Lingjærde

Og vannet, det ble fraktet fra fjellene i viadukter som ble bygget med sinnsvak fin og avansert ingeniørkunst.

Her er jeg i teateret, der de gjorde satiren til et knivskarpt politisk verktøy.

2018-04-18 at 18-08-26 (1)

Store søyler tåler tidens tann og en liten mygg.

2018-04-18 at 18-08-04 (2)

“Posing like a warrior”. Du trenger bare noe stein. Foto: Annette Nordstrøm

Søylene som fortsatt holder idealene oppe. Sokrates er min coach. “det eneste jeg vet er at vi ikke vet noen ting”. Platon skrev om ulike former for kjærlighet i boken “Symposion”.  En samtale mellom datidens kjente menn. Aristotelis lærer meg å skrive og bruke fornuften.

2016-04-30 at 17-43-59

Provencalsk landsby Foto: Elizabeth S. Lingjærde

Å jogge gatelangs i gamle byer får meg til å føle meg som en ulv, eller en hauk, som svever over alt og alle. En villmarkens datter på oppdagelsestokt i fremmede jungler.

2018-04-18 at 18-11-20

Også et sted å strekke ut. Kjedelig tøying avledes med undring over arkeologiske funn. Foto: Annette Nordstrøm

2018-04-18 at 18-10-22

Eldgamle sypresser og enda eldre steiner fikk meg til å føle meg ganske ung 😉 Foto: Annette Nordstrøm

Tror jeg må blogge mer om mine greske filosofer 😉  Jeg ville ikke vært den jeg er idag uten dem. Dessuten snakker jeg gresk, etter å ha bodd mange år i Hellas. Ellada stin kardia mou!  (Hellas i mitt hjerte)

Å trene kroppen med alle sanser gjør at du nyter mer enn du lider. Å tyne kroppens grenser er den eneste måten du kan endre den på.

Det gjør godt-vondt. Foruten å finne tankekorn i gresk filosofi, er jeg motivert av buddhistisk tankegang. Som at smerte og ekstase er to sider av samme energi.

Utrolig hva som popper opp i hjernen etter en økt i romerske ruiner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arles Foto: Elizabeth S. Lingjærde

Finn dine revirer, og fortell meg om det 🙂