ÅTTE shades of white - Jeg testet tannbleking!

ÅTTE shades of white - Jeg testet tannbleking!

2018-01-20 at 13-59-28

“Yellow brick road…” Foto: Jon Petrusson

Jeg har null hull, men gule tenner…Medfødt pigment, sterk emalje osv. Trodde ingenting kunne bleke dem, inntil jeg møtte den sveitsiske tannfeen.

Gule tenner skyldes ikke bare medfødt pigment, men rødvin, kaffe, te, røyking osv. Å bleke tennene kan gjøres på mange måter, avhengig av om det er et utvendig lag nevnte synder, eller noe så vanskelig som ditt medfødte pigment.

Inntil nylig har jeg ikke funnet noe som hjelper meg å få tenner som er hvitere enn januarhuden min. Ikke gøy når kontrastene går feil vei! Ikke bør jeg sole meg mer heller, så derfor er det vanskelig for meg å få tenner som er hvitere enn huden.

Jeg har alltid brukt whitening tannkrem, men det funker ikke. Derfor lot jeg meg villig be da jeg møtte The Tooth Fairy på Helse- og Skjønnhetsmessen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Star Wars? Neida, bare tannféens ofre.

-Jeg er kanadisk tannpleier, men teknologien og behandlingen vår er sveitsisk, forklarte damen med perlehvit rad.

Bak henne satt det aliens langs veggen. De så sånn ut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klar for bleking

– Garanterer du at du kan bleke mine tenner, spurte jeg.

– Ja, svarte hun bramfritt.

-Bevis det, sa jeg.

-Okey, sa hun, og gav meg 3×15 minutter til en røverpris på 800,- kr.

Dette er behandling som koster skjorta hos tannleger med dyre timepriser. En hudpleiesalong kan gjøre samme jobben for 1000 – 2000,- kr.  Det finnes tre ulike gel-behandlinger, forklarte hun, og la til at dette er stort i USA, der de pøser på med altfor sterke saker, som ikke er godkjente i Europa. Gudskjelov. Vi er strengere for helsens skyld.

Hydrogenperoksid (H2O2), som er sviende, isende og ikke helt ufarlig.

Bakepulver (natriumbikarbonat) (NaHCO3), som er relativt ufarlig, men altfor svak effekt. Vanlig i tannkremer.

Natriumperkarbonat (Na2CO3) inneholder kun 0.1% hydrogenperoksid, og er derfor mildere mot tennene. Den gir hverken ising eller smerte, og renser kun porene i tannemaljen.

Så målte de tannfargen min. Jeg var nederst på skalaen. Maks gule tenner.

-Du er jo den perfekte forsøkskanin smilte hun, men jeg så på henne at hun innerst inne var redd jeg var et håpløst tilfelle…

2016-01-01 at 00-00-00 (10).jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LED-lys for aktivering

Så satt jeg der da. Med et digert anstrengt smil, fordi jeg fikk en plastdings i kjeften med gel, briller og UV-lampe. Ganske kjedelig å sitte sånn mens spyttet samlet seg, slik at jeg fikk en intens trang til å svelge dritten og spytte ut gebisset som jeg tygde litt for hardt på. Jeg fordrev tiden med å leke med mobilen, som ble underlig siden jeg hadde fargede briller på.

Hvert kvarter fikk jeg spytte og skylle munnen, før de skiftet gel. Så vendte jeg meg til å sitte sånn, slik at tiden gikk greit. Det var ingenting som sved eller på annen måte var ubehagelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åtte hakk hvitere. Yeeha! Gjentatte behandlinger kan visstnok gi enda hvitere tenner.

Etter 45 min målte de resultatet, som viste åtte nyanser hvitere! Hurra! Jeg har siden glist med mitt hviteste smil ever!

ToothFairy får du på en rekke hudpleiesalonger i Norge.