Ansiktsanalyse, og kan slapp magehud fikses uten kniv?

Ansiktsanalyse, og kan slapp magehud fikses uten kniv?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakent ansikt klar for neste behandlingstest!

Hvordan står det egentlig til med ansiktshuden din? Hvor gammel er du i huden? Hva vi føler er noe annet enn hva et måleinstrument kan finne ut. Jeg lot meg fotografere og analysere før jeg tester nye anti-ageing behandlinger, inkludert magen.

Som forsøkskanin lar jeg meg villig avkle, måles, veies, scannes og testes. Så er jeg også over snittet nysgjerrig og uredd. Etter å ha jobbet på blant annet sykehus, er jeg hverken redd blod, sprøyter eller måleinstrumenter som ser skumle ut. Som helsejournalist klarer jeg i stor grad å skille de useriøse fra de seriøse, for dette er en bransje som også er full av spekulative luringer. Sjekk alltid referanser og utdannelsen til de som tilbyr såkalte mirakelkurer.

Idag skjer det en gradvis overgang mellom medisinsk behandling og kosmetisk pleie. Det er spennende! Mange av metodene de bruker for å helbrede  alvorlige brannskader, akne og hudkreft, kan gi nytteverdi til oss som bare vil se yngre og freshere ut. Det handler om å se en dramatisk effekt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Senzie MediSpa – En ungdomskilde midt på Karl Johan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt appelsinvann og et helseskjema, før jeg starter behandling. Viktig å være obs på at ikke alle tåler behandlinger som går tøffere til verks enn din vanlige fuktighetskrem.

Jeg er derfor invitert til å teste litt av hvert, men da må jeg også analyseres.

Hos den nyåpnede Senzie Medispa i Oslo, tilbyr de det vi idag kaller kosmosøytiske behandlinger (cosmoceuticals). Det er drevet av leger og sykepleiere med medisinsk ekspertise på hud.

Dette er et marked som ikke overraskende vokser kraftig, etterhvert som legevitenskapen og farmasøytisk industri nærmer seg svarer på hvordan vi eldes. Det finnes ikke noe entydig svar, for aldring skjer på mange måter og nivåer i kroppens univers. Men, jo mer vi vet, jo mer effektivt kan vi bremse utviklingen av slapp og rynkete hud.

-Nå skal jeg fotografer deg, sier Helene, etter å ha tatt av meg all sminke.

Hun er utdannet dermatologisk sykepleier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg legger hodet i fotoboksen, og hun knipser. Lyset er nådeløst. Hver minste flekk og fure skal synes.  Så blir ansiktsbildet mitt sammenlignet med tusen andre på min egen alder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Ved å sammenligne ansiktet ditt med et stort antall andre på din egen alder, vil vi se hvor på skalaen du ligger med hensyn til aldring, forklarer Helene.

Her er det som måles, og mine resultater. Prosentandelen betyr hvor på skalaen jeg ligger. 0 % er bånn i bøtta, og 100 % er best i klassen 🙂

 • Flekker 59%
 • Rynker  90%
 • Hudkonsistens 97%
 • Porer 98%
 • UV-flekker 62%
 • Brune flekker 83%
 • Røde områder 87%
 • Porfyriner 49%

Det siste rare ordet er bakterier som forårsaker blant annet akne. Jeg hadde mest av det i hårfestet, men det er helt normalt. Kviser er mitt aller minste problem. Mitt største problem er pigmentflekker. Før hadde jeg også svært tørr hud, men her har ulike behandlinger jeg holder på med gjort underverker! Det samme med rynker og hudkonsistens.

Hva har jeg gjort for å fortjene slike gode resultater? 

 • Dermaroller microneedling hos Clinique Madeleine i perioden 2014-2016
 • Laser på Aleris, rundt munn og under øyne oktober 2017
 • Mesoterapi Senzie Akademiet (én gang i januar 2018)
 • Daglig bruk av ZO Health produkter (rens, T-pads, serum og solfaktor)
 • Tretinoin (siden november 2017)
 • Veldig sunt kosthold, uten kosttilskudd
 • Ikke-røyker
 • Sover på silke, hodet opp
 • Fysisk aktiv UTE rundt en time om dagen (gir god blodgjennomstrømming og mye annet)

Les mer om mitt anti-ageing kosthold her: UKEMENY MED DEN NYE SUPERMATEN

I korthet: Sunne flerumettede fettsyrer (avokado, nøtter, oliven, fet fisk), magert kjøtt (helst vilt, fugl og lam) melkeproteiner, grove karbohydrater, ville skogsbær, urteteer, mye vann, sitrus, yoghurt (Biola) osv. ALDRI smågodt, fast-food, brus, ferdigmat, chips og slikt. (Jeg er ikke ekstrem, bare veldig gammeldags) INGEN kosttilskudd, med unntak av tran av og til.

KLAR FOR NYE BEHANDLINGER

Men nå lurer du vel på hva jeg fikk av behandling etter denne testen? Det kommer. Må jo vente til jeg ser resultater, ikke sant? BONUS var at da jeg var ferdig med ansiktet, så sa jeg med et stort sukk:

–  Jeg skulle ønske det fantes noe som kunne stramme opp slapp hud på magen også. Jeg har jo en six-pack under dette laget med løs hud etter fødsler…UTEN å legge meg under en kniv.

–  Det kan vi fikse, sa Helene.

–  I’m all in, sa jeg med et gledeshyl.

Og dermed er jeg igang med å teste også dette: (Om det virker gjenstår å se om seks uker, med ukentlige behandlinger.)

FØLG MED!

2018-03-08 at 18-27-35 (1).jpg