Aktiv på reise - slik trener jeg på tur

Aktiv på reise - slik trener jeg på tur

20180416_113657

Lyon er en fantastisk fin by, der bydelene representerer flere historiske epoker. Godt tilrettelagt for sykling og jogging.

Noen ganger i året er jeg frilans reiseleder for VISTA Travel. Det har blitt mange cruise på spesielt franske elver. Slik holder jeg formen!

SUNN FAST-FOOD

Mange faller for fristelsen til å kjedespise usunn mat under lange mellomlandinger. Jeg sikter meg alltid innpå noe GRØNT.

17620109_1504454662929831_3166637822790616861_o

Snapchat-627422910 (1)

Med unntak av kokosflakene, som ikke er bedre enn transfett, er dette supersunn og lett fast-food 🙂

De siste årene har det poppet opp mange spennende fast-food tilbud av organic, raw, healthy ett-eller-annet, som HAVEN på Gardermoen. Uansett hvilke mirakuløse helsefordeler de påstår, så er dette mye bedre enn boller, brus og burgere! Her nøt jeg en supergod smoothie bowl med masse grønt og skjønt.’

PÅ FLYET

Jeg tar ofte med et eple, og et beger Skyr eller annet fettfritt men proteinrikt. Spiser kanskje litt nøtter og drikker alltid tomatjuice. Det skal visstnok gi god hydrering, og er et flyvertinnetriks 🙂 Flymaten varierer jo veldig. Du kan forhåndsbestille vegetar hvis du vil unngå animalsk fett og kjøtt.

GOD MORGEN MED OPPDAGELSESJOGG

Et cruise er svært bedagelig for de som bare vil slappe av. Slow travelling er blitt vår tids luksus! Det er bare å nyte solen på dekk, fantastiske måltider ombord, vakker natur, mye historie og kultur. Jeg er derimot på jobb, og må yte service omtrent 24/7. Av og til er selve reisen slitsom, som igår. Kansellerte fly, ombookinger og MYE venting, men også lange strekninger å gå på de ulike flyplassene.

Jeg fyller lett skrittkvoten, for jeg velger konsekvent trapper i stedet for rulletrapper og -fortau.

JOGGING OG PARKOUR

20180416_075507

Må løfte litt kropp før frokost. Jakke: Diadora. Tights: Kari Traa. Sko: New Balance

Akkurat nå er jeg i Lyon, hjertet av Frankrike, på sakte seiling nordover Saone-elven mot Burgund. Lyon er, i likhet med London, oppkalt etter kelternes solgud Lugh, som ble Lughdunum under romerne. Jeg kunne skrevet mye om Lyon, men nå skal det handle om å være aktiv på tur!

LES: LYON – FRANKRIKE I ET NØTTESKALL

Jeg velger å alltid legge meg rett etter sen middag, for å kunne våkne opplagt så tidlig som mulig. Å oppleve en ny by hver morgen er kjempespennende! Før gjestene har stått opp, har jeg vært i land og orientert meg med en joggetur. Av og til må jeg ta joggeturen om kvelden, avhengig av når vi klapper til kai under de ukelange seilingene.

20180416_072729

God morgen Lyon! Morgentryne…

Jeg jogger med kul musikk på øret mens jeg ser byen våkne rundt meg. Budapest den ene dagen, Bratislava den andre, Lyon, Vienne, Macon eller vinmarker i Bordeaux. Det er disse grytidlige morgenstundene jeg husker best fra alle turene mine.

På kabinen har jeg en flaske vann, og det er alt jeg får i meg før jeg kommer meg ut på tur. Ikke noe problem med energien, da middagen inntas sent.  Sansene er skjerpet. Det anger fra jorden, dufter fra bakeriene, kafèeiere spyler fortau og setter ut bord. Sjåfører leverer varer og tar en prat. På markedene settes det opp boder, og noen er på morgenmesse. Solen er ikke for varm, og jeg har alltid med meg en superlett vindtett jakke. Trette og hutrende hundeeiere slentrer elvelangs med lille Fifo som skvetter i rosebedene.

20180416_075442

Parkourgjengen! Hadde vært digg å kunne ha blitt med dem på sykkeltrening også. Felles interesser gir nye bekjentskaper verden rundt!

I Lyon har vi en parkour på cruisehavnen, der jeg ofte møter de samme gutta. Denne gangen kom en gjeng fra en sportklubb fra den andre siden av elven. Vi kom i prat og de inviterte meg på sykkeltrening etterpå, men det kunne jeg jo ikke… Hadde vært gøy! Jeg har vært på sykkeltur gjennom store deler av Lyon før, som journalist på pressetur. Med Tour de France er selvsagt sykling stort her, men også med hensyn til miljøet. Byen har noe de kaller VeLOve, som er bysykler til leie. Du betaler et depositum med bankkortet ditt, løser ut en sykkel, med lås, og kommer deg raskt rundt i hele byen. Det skal finnes sykler innen en radius av 300 meter i hele bykjernen. Enkelt og gøy!

20180416_120616

Reiser aldri uten mitt mobile fit-set

Når jeg ikke er landfast trener jeg enten i kabinen eller på dekk. I kofferten har jeg ALLTID treningstøy, som tights, trøye, sports-BH og lette joggesko som jeg også bruker til byvandring (guiding) på ruglete brostein. Frankrike har mange middelalderbyer og romerske ruiner.

I kofferten ligger også en reiseyogamatte i bambus, som ikke veier stort. Dessverre ikke sklisikker og litt for tynn. Men, den gjør nytten en uke ad gangen. Istedet for manualer har jeg strikk, som er et genialt styrketreningsverktøy på tur, selv når du bare reiser med håndbagasje.

20180416_155224
Beaujolais sett fra kabinen min. Gamle byer har mange fine trapper og høyder å trene i. Når det er mye spennende å oppleve er det lettere å trene hardt!

Håper du ble inspirert til å ta med joggeskoene og yogamatten neste gang du er på reise! Prøv for eksempel 7-minute workout og planken. GULL!