2019 ble et superår for SUPERMYGG

2019 ble et superår for SUPERMYGG
Julehilsen fra en barndomsvenn, som er kunstkjenner, samler og livsnyter.

Siden jeg er såkalt influenser håper jeg å inspirere deg til å lage DITT superår! Da holder det ikke å bare skryte av meg selv, men finne koden som gjør at også du kan.

Hver nyttårsaften står jeg i finstasen ute i kulda (det bør være sprengkaldt) og føler barnlig fryd over nyttårsrakettene som spruter ut som anemoner, blomster, stjernedryss og spiraler opp i universets dypblå evighet. Så lar jeg tankene impulsivt forme et ønske som farer opp samme veien. Carpe diem! Men også: Hvor vil jeg være neste år?

Hva ønskene er helt konkret forblir privat.

Hvis man avslører sine største ønsker faller de i grus. Gammel ordtak.

Men mange av mine ønsker ble oppfylt, og fler enn jeg hadde drømt om! Jeg ble PT. Jeg løp Birken til premie. Jeg fikk 2.plass i Sørkedalsløpet (11 km terrengløp). Jeg fikk ny jobb. Jeg ble nominert til VIXEN Awards som beste treningsblogger. Jeg ble slankere, sterkere, raskere og sunnere enn noen gang før i livet. Jeg fikk flere samarbeidspartnere med fantastiske produkter og tjenester de valgte meg til å representere. Jeg fikk nye venner og bekjentskaper. Jeg fikk anerkjennelser og skryt fordi jeg forhåpentligvis har hjulpet flere mennesker til å få et bedre liv, gode opplevelser og selvfølelse.

DET BEGYNNER MED Å RAMME INN ET ØNSKE

Michelangelo skaper Adam. Du kan omskape deg selv akkurat når og hvor ofte du vil.

Men èn ting er sikkert. Når du rammer inn dine innerste ønsker i en markant handling eller begivenhet, som nyttårsaften, får de en symbolsk verdi som er høy. Det er hele hemmeligheten med all religion det!

Først ønsker du. Så rammer du ønsket inn i noe grandiost, hellig eller bare veldig fint, slik at det får en spesiell plass i underbevisstheten din. Der ligger det og lyser, slik at du daglig må se på det, anerkjenne det og TRO på det. Tro kan flytte fjell. Du slutter å si: Jeg vil— Du begynner å si: Jeg er.

Ari Behn sa: Vi er den nye vinen

Nyttårsløfter har en tendens til å falle i grus og etterlate dårlig samvittighet. Dagen derpå rusler du ut på gårdsplassen som var magisk idet det ene året ebbet ut og det andre sprang frem i lukten av kruttrøyk, aske, ild og champagne. På bakken ligger de sørgelige restene av sprengte fenghetter og utbrente stjerneskudd. Akkurat som ønskene dine idet du kjenner skallebank, tar den første røyken, trøster deg med restegodteriet og bestemmer deg for å ligge på sofaen hele dagen og se en hjernedød TV-serie.

Kunst eller kitch? Jeg elsker dette bildet. Metakunst. Vi endrer livet med å ta de små og store, og noen ganger absurde, valgene.

Jeg tenker at de aller første skrittene er de viktigste. En amerikansk admiral skrev en bestselger med tittelen: Make your bedLittle things that can change your life, om å få orden på livet sitt. Jeg har ikke lest boken, men jeg er god på akkurat det han mener.

Jeg lærte det av buddhismen. Hver dag, fra vi står opp, tar vi mange små, og noen store, valg. De fleste er ubevisste. Du bare gjør det, fordi du alltid har gjort det. Men hvorfor? Hvorfor gjør du ikke noe annet? Økt bevissthet er noe så enkelt som å stille seg spørsmål om de tilsynelatende enkle tingene vi gjør, og ikke gjør. Det begynner med hvordan og når du står opp. Hva er det første du gjør? Etterlater du soverommet i kaos eller orden? Hva sier du til ditt første speilbilde? Hva gjør du med kroppen din? Hva fyller du den med?

En venninne fortlate meg at hun alltid tenner stearinlys og setter seg med kaffekoppen i yndlingsstolen. Der leser hun gjennom de viktigste mailene, og svarer dem. Hun gjør stor suksess, både i business og som medmenneske og venninne.

De Fem Tibetanske Riter er en morgenrutine jeg følger slavisk – i perioder. Iår ble jeg også treningsinstruktør for Jomfrureiser, og her er jeg på Bardøla hotell under Jomfrumarsjen.

Hva du gjør med deg selv og dine omgivelser den første timen om morgenen er banebrytende og grunnleggende. Det blir slaget på stemmegaffelen som setter tonen for dagens symfoni. Om det blir et verk av storslagent format eller en sart, men vakker seljelåt.

KRAFTEN I LISTMANIA

Se på ønsket ditt igjen. Har det konkrete delmål og mål? Hva vil det kreve å komme dit? Lag en liste og begynn hver morgen med å gjøre akkurat de tingene. Derfor er det viktig å ta med små ting som er veldig lette å gjøre der og da, hver dag. Det gir mestringsfølelse.

Jeg endrer ofte rutiner, mens andre holder jeg hardt på. Det kan være små ting med stor betydning. Strekke meg i sengen før jeg står opp. Gjøre Tibetansk Yoga før frokost. Innføre en bedre skjønnhetsrutine med bedre produkter for ansiktshuden. Sove på silke. Ikke lese mobilen i et mørkt rom. Drikke et stort glass vann med sitron før noe annet fortæres. Lese minst én kronikk eller dyptpløyende artikkel om noe jeg interesserer meg for, mens jeg drikker morgenkaffen.

Gå raskere. Gå mer. Løfte riktig. Trene hver dag. Øke treningsvolumet hver uke (mer belastning, flere reps, raskere eller bare mere.). Lage en smoothie med miks av grønnsaker, bær og frukt hver eneste dag. Ta et kurs eller en etterutdanning. Lese minst to av bøkene på nattbordet. Rydde den skuffen. Kaste unødige fem ting hver dag. Spise mindre oppdrettskjøtt. Drikke mindre, men bedre vin. An the list goes on..

Slike små rutiner må være dyptgripende ønsket i deg. Noe du vet innerst inne at du vil ha glede av på sikt. Målet er som den store kjærligheten. Den gjemmer seg bak grå hverdager og kjedelige rutiner. Et unnselig ytre. Store endringer begynner med å anerkjenne den stygge andungen, som blir en svane.

Hvordan ser din liste ut?

SÅ PRIORITERER DU – HARDT

Å begynne på noe nytt betyr slutten på noe annet.

Jeg prioriterer beinhardt. Å få TID nok er bøygen for mange. Når du begynner å gjøre tingene som skal få deg til målet, vil du oppdage at de fortrenger mye av det du hittil har fylt livet med. Det er jo nettopp det som er ENDRING. Kaste. Slutte. Si nei. Fordi… Iår har jeg hatt en tilnærmet hvit jul. Tre små glass vin er alt jeg har drukket siden begynnelsen av desember. Noen ganger kjedet jeg meg på julebord, men så hadde jeg det mye mindre kjedelig dagen derpå! For NÅR kjedet jeg meg i andres selskap? Da de andre ble litt fulle, utpå natten. Det er aldri det som er høydepunktet på en fest, så da var det like greit å dra hjem edru mens leken var god. Høydepunktet er alltid de første par timene, tenker jeg. Sånn er det med søtsaker og desserter også. Høydepunktet er de to, tre første bitene. Stopp der.

Iår fikk jeg masse motivasjon og mer kunnskap på NIH Aktiv Convention. Her er oppsummering på et foredrag om hva styrketrening gjør for helsen.

Trening er motsatt. Det kan være et ork til å begynne med. Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg begynner en treningsøkt bare fordi jeg har hjernevasket meg selv til at det jeg. Trene hver dag. Kroppen er som en trøtt hund jeg må dra i halsbåndet. Straks jeg har kommet igang skjer det: Kroppen begynner å produsere endorfiner og adrenalin. Blodet går raskere. Hjernen, organene, huden, musklene, ja ALT får mer oksygen og næring. Nervesystemet igangsetter milliarder av raske impulser. Da strømmer treningsgleden frem, og det finnes ikke smerte, bare en god følelse av ENERGI.

Jeg stod opp på et hotell og fikk Voltaire i morgengave: Il faut cultiver notre jardin. Man skal dyrke sin hage. Fra boken Candide, som er et satirisk angrep på dem som mener vi lever i den beste av alle verdener. Verden er full av elendighet, så sett pris på den flekken du har, og gjør det beste ut av den.

Kroppen din er en rakett på vei til universets uendelighet, der den går i bane blant stjernene du skal nå.