Smoothie bowl med granateplefrø, mandler og banan

Smoothie bowl med granateplefrø, mandler og banan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tykk smoothie med toppings, som spises med skje, er mettende på en “lett” måte. Superdeilig!

Dette kommer jeg til å lage mere av, i flere varianter. Knallgodt som mellommåltid eller lett lunsj. Toppingen gjør susen, og bør være noe variert å tygge eller knase på. Du må gjerne bytte ut én eller flere ingredienser.

Selv har jeg en fem-trinns oppskrift, som gir mye sunnhet og smak.

  • Frukt (gjerne sitrus)
  • Grønt (spinat, grønnkål, stangselleri eller agurk)
  • Tykkelse (fiber og/eller sunt fett) mettende banan eller avokado, evt. chiafrø
  • Flytende. Proteinrik fettfattig melk, yoghurt, skyr eller kokosvann, som er en kalorifattig næringsbombe

Så topper du med for eksempel nøtter, bær og frø

OPPSKRIFT (ca. 1150 gram med 779 kcal, som gir 2 store, eller 3 små, porsjoner)

  • 1 banan
  • 1/2 avokado
  • 1 gulrot (børstet)
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 stor neve fersk spinat
  • 1 stor neve fersk grønnkål
  • 1 appelsin
  • 1/2 boks ananas med saft (usukret)
  • 1-2 dl skummet melk eller kokosvann

Topping:

  • granateplefrø
  • mandelflak
  • bananskiver

Kutt alle grønnsakene og fruktene i skiver. Ha dem i en blender med melk eller kokosjuice, og kjør på høy hastighet til du har fått en jevn og tykk grøt. Du kan regulere tykkelsen med mer melk eller kokosvann.

Denne bowlen kan du fint oppbevare i en lukket boks i kjøleskapet et døgn eller to. Jeg lager alltid doble porsjoner, så jeg har noe raskt og sunt dagen etter.

Energi per 100 gram = 68 kcal 

Fett 27 E% Karbohydrater 55 E% Kostfiber 6 E% Protein 12 E%

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ser det ikke fristende ut!

Enjoy!