Bær- og sjokolademuffins = gode energibarer
Muffins er et utrolig koselig ord forresten. Litt sånn kosebamseaktig, og hvorfor skal vi på død og liv alltid kalle dem cup-cakes? Dette er en super måte å lage porsjonskaker på, til frakt i små skisekker. Supre som mellommåltid uansett hvor du er på farten.
De kan bakes med både fint og grovt mel. Jeg foretrekker å erstatte noe av melet med havregryn og kruskakli. Ikke bare er det sunnere, det smaker bedre synes jeg. Nå liker jeg grove brød og kaker, og var inspirert av klimuffinsene til Kaffebrenneriet. Som sunnhetsapostel må jeg jo alltid søke en sunnere løsning, ikke sant?
Dessuten har jeg fryseren full av selvplukkede skogsbær. Du finner også billige økonomiposer med frosne skogsbær på super’n. Uten tilsatt sukker.
OPPSKRIFT (12 muffins i store former)
- 2 store organiske egg
- 125 g sukker
- 125 g meierismør
- 150 g yoghurt (Biola eller gresk type)
- 250 g hvetemel (eller 150 g hvetemel og resten havregryn og kruskakli)
- 1 ts bakepulver
- 125 g frosne skogsbær (du kan bruke epler, kirsebær eller andre bær og frukt)
- 100 g hakket kokesjokolade
Forvarm stekeovnen til 200C.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør inn yoghurten og sikt i melet og bakepulver. Rør inn smøret og ha tilslutt i bærene og kokesjokoladen som du har hakket opp med en stor kniv. Fargen blir litt hippielilla he-he. Bruk en spiseskje og en liten slikkepott til å fylle formene (som du evt. smører på forhånd).
Stekes midt i ovnen i ca 25 min. De smaker aller best lunkne, når de litt store sjokoladebitene smelter som dyp fløyel på tungen, akkompagnert av pirrende bærsafter.
NAM!